Επεισόδιο μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζιμ Ακόστα του CNN (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Επεισόδιο στον Λευκό Οίκο μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Τζιμ Ακόστα του CNN με αφορμή το καραβάνι των μεταναστών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει στον Ακόστα την πόρτα εξόδου. Πηγή: CNN

ν

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ξέσπασε μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του βραβευμένου δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, όταν ο τελευταίος ρώτησε τον πρόεδρο γιατί έστειλε στρατό στα σύνορα για να εμποδίσει το καραβάνι των μεταναστών.
Εκείνη την ώρα ο πρόεδρος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, εξηγώντας γιατί οι Ρεπουμπλικάνοi κέρδισαν τη Γερουσία αλλά έχασαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο Τραμπ απάντησε πως θεωρεί τους μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα των ΗΠΑ «εισβολείς» και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα. Δεν μπορεί ο καθένας να πηγαίνει σε όποιο κράτος θέλει όποτε θέλει δίχως την άδεια των αρχών.
Ο Ακόστα άφησε να εννοηθεί ότι ο Τραμπ είναι αναίσθητος στον ανθρώπινο πόνο, πράγμα που εξόργισε τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος κατηγόρησε τον Ακόστα ότι αυτός και το CNN διασπείρουν συστηματικά ψευδείς ειδήσεις (fake news), με σκοπό να πλήξουν το κύρος της αμερικανικής διοίκησης. Και έδωσε τον λόγο σε άλλον δημοσιογράφο.
Ο Ακόστα όμως αρνήθηκε να παραδώσει το μικρόφωνο και συνέχισε να ρωτά τον Τραμπ με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον «αποβάλλει» από τον Λευκό Οίκο!
Ο Τζιμ Ακόστα έκανε γνωστή με ένα tweet την «αποβολή» του από τον Λευκό Οίκο.
ν

ν

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, δικαιολόγησε την απόφαση του Τραμπ λέγοντας ότι η αναστολή των διαπιστευτηρίων του Ακόστα στον Λευκό Οίκο προήλθε επειδή «άπλωσε το χέρι του πάνω σε μια νεαρή γυναίκα που απλώς προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της ως υπάλληλος του Λευκού Οίκου». Και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του «απολύτως απαράδεκτη».
Βλέποντας πάντως το επεισόδιο όπως καταγράφηκε από τις κάμερες, διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται μάλλον για αθέλητη κίνηση.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο πρόεδρος Τραμπ δέχεται καθημερινά επιθέσεις από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ για ό,τι κάνει ή δεν κάνει. Όσες επιτυχίες κι αν έχει (π.χ. μείωση της ανεργίας και της φορολογίας, άνοδος της οικονομίας, συμφωνία με τη Β. Κορέα για τα πυρηνικά, απελευθέρωση του πάστορα από τις τουρκικές φυλακές κτλ.) εννέα στα δέκα κανάλια και εννέα στις δέκα εφημερίδες ασκούν κριτική εναντίον του και προσπαθούν να βρουν επιλήψιμα στοιχεία από το παρελθόν του για να τον κατηγορήσουν. Και όταν δεν βρίσκουν, πληρώνουν μάρτυρες για να καταθέσουν εναντίον του με απώτερο σκοπό να τον καθαιρέσουν.
Πολλές από αυτές τις προσπάθειες ανατροπής του φαίνεται να υποκινούνται από τον Τζορτζ Σόρος, υποστηρικτή και χρηματοδότη των Δημοκρατικών και ορκισμένο εχθρό του Τραμπ.

ν

ν

 


Translate this post