Πρόσκληση από τη Β. Κορέα για νέα συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Κατηγορία Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Youmagazine Newsroom

 

Μετά τη «θερμή επιστολή» του Κιμ Γιονγκ Ουν προς τον Τραμπ, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο μιας δεύτερης συνάντησης των δύο ηγετών.

ν

ΘΕΡΜΗ επιστολή από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή αφορά στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης συνάντησης των δύο αντρών, ενδεχόμενο που εξετάζει ο Λευκός Οίκος.
Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, χαρακτήρισε την κίνηση ως ένα πολύ θετικό σημάδι.
«Ο πρόεδρος έλαβε μια επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ήταν μια πολύ θερμή επιστολή. Δεν θα δώσουμε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο, εκτός και αν συμφωνήσει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Βασικός σκοπός της επιστολής ήταν να ζητήσει να κανονιστεί μια νέα συνάντηση με τον πρόεδρο, κάτι για το οποίο είμαστε ανοιχτοί και είμαστε ήδη στη διαδικασία να την προετοιμάσουμε».
Μάλιστα η Σάντερς αναφέρθηκε στην στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πιονγιάνγκ, από την οποία έλλειπαν οι μακράς εμβέλειας βαλλιστικοί πύραυλοι.
Η υπερβολική επίδειξη δύναμης στη συγκεκριμένη περίοδο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες, μετά τη συνάντηση τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θα έχει και τρίτη συνάντηση κορυφής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν στην Πιονγκγιάνγκ στα μέσα Σεπτεμβρίου.

ν

ν

Πηγή: Euronews

 


Translate this post