Εξαφανίστηκε τάνκερ στη θάλασσα της Γκαμπόν

Κατηγορία Παράξενα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 24/08/2018

Youmagazine Newsroom

 

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων εξαφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Γκαμπόν, στη δυτική Αφρική, χωρίς σημεία ζωής εδώ και μια εβδομάδα.


Πηγή: Marinetraffic.com

ν

ΤΑΝΚΕΡ ελληνικών συμφερόντων, με σημαία Παναμά, αγνοείται εδώ και μια εβδομάδα κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Γκαμπόν, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη στρατιωτικές πηγές στην Κεντρική Αφρική και μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP.
Στο πλοίο επέβαιναν 17 Γεωργιανοί, όλοι ναυτικοί, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Γεωργίας.
Το τάνκερ «Παντελένα» μήκους 121 μέτρων, «εξαφανίσθηκε από τις οθόνες στις 14 Αυγούστου, ενώ έπλεε στα ύδατα μεταξύ Γκαμπόν και Σάο Τομέ», σύμφωνα με περιφερειακή στρατιωτική πηγή.
Το πλοίο που κατασκευάσθηκε το 2006, χωρητικότητας 7.000 τόνων, ανήκει σε ελληνική εταιρεία, η οποία έχει ξεκινήσει μια επιχείρησης έρευνας από κοινού με τις «τοπικές ναυτικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και σε συνεργασία με τις αρχές της Γεωργίας».
Υπάρχουν φόβοι ότι το πλοίο έχει καταληφθεί από πειρατές.
ν


ν

«Κόπηκε ο πομπός που δείχνει τη θέση του. Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι πειρατές όταν πλησιάζουν ένα πλοίο είναι να κόβουν τις επικοινωνίες του», επισήμανε η περιφερειακή στρατιωτική πηγή.
Ο Κόλπος της Γουινέας έχει γίνει επίκεντρο της πειρατείας στον Ατλαντικό Ωκεανό, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο.
ν

Το δεξαμενόπλοιο εντοπίστηκε στο Κονγκό

Τελικά, το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Pantelena που είχε εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα στον Κόλπο της Γουινέας, εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Κογκό, ανακοίνωσαν την Παρασκευή 24 Αυγούστου οι αρχές της Γεωργίας, διαβεβαιώνοντας ότι όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.
Υψηλόβαθμος Γεωργιανός αξιωματούχος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «αυτό που συνέβη στο Pantelena πιθανότατα δεν έχει καμία σχέση με πειρατεία».
«Το επεισόδιο θεωρείται λήξαν», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
ν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Translate this post