Έρχεται το τέλος των ρυπογόνων αυτοκινήτων

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζονται να βάλουν οριστικό τέλος στα ρυπογόνα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματα.

Το ηλεκτρικό Waymo της Google υπόσχεται να κάνει τον όρο “αυτοκίνητο” πραγματικότητα, καθώς το όχημα θα είναι αυτοκινούμενο και οι επιβάτες απλώς θα κάθονται μέσα σε αυτό. Photo: AP / Eric Risberg. Πηγή: Supplied
ν

Η ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ κυβέρνηση πρότεινε ένα σχέδιο για την απαγόρευση της πώλησης νέων μοντέλων βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το 2030, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2 της χώρας.
Μέχρι το 2030, ένας συνασπισμός από τα κυρίαρχα κόμματα της κυβέρνησης θέλει να δει μείωση της τάξεως του 49% των εκπομπών C02 από τα επίπεδα του 1990 και πιστεύει ότι η απαγόρευση των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης θα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Η Ολλανδία δεν είναι η μόνη χώρα που σκέφτεται να προχωρήσει ενά τέτοιο σχέδιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «επανάσταση», καθώς η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να απαγορεύσουν την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων έως το 2040, ενώ η Κίνα προτίθεται επίσης να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα. Επιπλέον, η Καλιφόρνια μπορεί να εφαρμόσει παρόμοιο σχέδιο για τη μείωση των καυσαερίων.
Πέρα από την απαγόρευση ορισμένων οχημάτων, η Ολλανδία ζήτησε επίσης το κλείσιμο όλων των σταθμών άνθρακα στα σύνορά της έως το 2030.
Περίπου το 6,4% των οχημάτων σε ολλανδικούς δρόμους είναι ηλεκτρικά και χάρη εν μέρει στις γενναιόδωρες επιδοτήσεις, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 47% το 2016.
ν

Το αυτόματης οδήγησης όχημα της Google

Η Google μέσω της θυγατρικής της Alphabet αναπτύσσει ένα αυτοκινούμενο όχημα που δεν θα επιτρέπει να αναλαμβάνουν την οδήγησή του οι επιβάτες ακόμη και σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Όπως εξήγησε η εταιρεία, οι επιβάτες χαλαρώνουν όταν αναλαμβάνει την οδήγηση ο αυτόματος πιλότος και γι’ αυτό είναι ακατάλληλοι να αναλάβουν την ευθύνη οδήγησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Η απόφαση ελήφθη μετά από πειράματα που έδειχναν ότι οι επιβάτες έβαζαν αρώματα, έφτιαχναν το μακιγιάζ και έπαιζαν με τα τηλέφωνά τους, ενώ τα οχήματα έτρεχαν με ταχύτητα 90 χλμ. την ώρα.
Σαν αποτέλεσμα, η εταιρεία αποφάσισε να εστιάσει αποκλειστικά στην τεχνολογία που δεν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση.
«Η τεχνολογία που αναπτύσσουμε φροντίζει για την οδήγηση από την αρχή έως το τέλος, επιτρέποντας στους επιβάτες να παραμένουν επιβάτες», ανέφερε η εταιρεία στην έκθεση αυτού του μήνα.

 


Translate this post