Κάτω από ποια άστρα γεννιούνται οι επιτυχημένοι άνθρωποι

Κατηγορία ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  2|2

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

 

Μέρος β΄: Γνωρίστε το τυχερό σας άστρο

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τα είκοσι πιο λαμπερά άστρα –δεκαέξι κύρια και τέσσερα βασιλικά άστρα– η ενέργεια των οποίων χαρίζει ιδιαίτερα προνόμια σε όσους έχουν γεννηθεί κάτω από την επιρροή τους.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του γίγαντα του ουρανού Αλντεμπαράν (Λαμπαδίας). Γνωστά σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, τα βασιλικά άστρα (Αλντεμπαράν – Βασιλίσκος – Αντάρης – Φομαλώ) έχουν μια καθοριστική λάμψη. Πηγή: Supplied
ν

ΑΝ ΕΧΕΤΕ γεννηθεί μια μέρα που επηρεάζεται από ένα εκ των δεκαέξι κύριων άστρων είστε τυχεροί. Το να επωφελείστε από την υποστήριξη ενός από αυτά τα άστρα σημαίνει ότι έχετε γεννηθεί “προστατευμένοι”. Αυτά τα δεκαέξι άστρα έχουν ένα κοινό σημείο: τονίζουν τα πλεονεκτήματα του γενέθλιου χάρτη σας και σας βοηθούν να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητές σας.
Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερες δυσκολίες από τους άλλους να βρείτε τον δρόμο σας, θα επιλέξετε ένα επάγγελμα που σας ταιριάζει και θα έχετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Και όχι μόνο αυτό. Καθένα από τα άστρα αυτά έχει μια συγκεκριμένη επιρροή:
  • Οι Πλειάδες (η γνωστή μας Πούλια), τοποθετημένες στον Ταύρο, το Άλφα Κενταύρου στον Σκορπιό και το Άλφα Κύκνου στον Υδροχόο, ευνοούν συγκεκριμένα τη χαρά και την αγάπη για τη ζωή.
  • Το Βήτα του Ωρίωνος που βρίσκεται στους Διδύμους και το Άλφα Παρθένου στον Ζυγό, προσδίδουν καλλιτεχνικά χαρίσματα και μεγάλη δημιουργικότητα.
  • Το Άλφα Ηνίοχου στους Διδύμους ευνοεί ιδιαίτερα τα ταξίδια. O Μπετελγκέζ (Άλφα του Ωρίωνος) στους Διδύμους, το Βήτα Λέοντα στην Παρθένο και ο Βέγας στον Αιγόκερω, αναπτύσσουν τα πνευματικά χαρίσματα.
  • Τρία άστρα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για πολιτική καριέρα: ο Σείριος, που είναι στον Καρκίνο, ο Αρκτούρος που είναι στον Κριό και ο Αλτάιρ ή Άλφα Αετού, ένα από τα άστρα του Υδροχόου.
  • Τα λογοτεχνικά χαρίσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα αν επηρεάζονται από τον Κάστορα, ή Άλφα Διδύμων, που βρίσκεται στον Καρκίνο, καθώς και από τον Πολυδεύκη, επίσης στον Καρκίνο. Τα άστρα αυτά δίνουν επίσης μεγάλο θάρρος…
  • Όλα αυτά τα κύρια άστρα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά. Μόνο ένα εξ αυτών είναι λίγο πιο ασαφές: το Βήτα του Περσέα που βρίσκεται στον Ταύρο το οποίο ενώ υπόσχεται πλούτη και επιτυχία καθώς και ρητορικές ικανότητες, μπορεί επίσης να αποδειχθεί επικίνδυνο αν το σύνολο του γενέθλιου χάρτη είναι πολύ αρνητικό.
    ν

Τέσσερα βασιλικά άστρα για ξεχωριστά πεπρωμένα!

Είναι σημαντικό προσόν για ένα άτομο να επωφελείται από την υποστήριξη ενός από τα τέσσερα βασιλικά άστρα. Αυτή είναι η περίπτωσή σας αν έχετε γεννηθεί μια από τις μέρες που εξαρτώνται από αυτά τα άστρα. Αν συμβαίνει αυτό, έχετε μια μοναδική ευκαιρία και οι πιθανότητές σας για επιτυχία είναι ρεαλιστικές και ιδιαίτερα ενισχυμένες.
Προσοχή όμως, γιατί η λάμψη που υπόσχονται δύο από τα βασιλικά άστρα (Αλντεμπαράν και Αντάρης) συνοδεύεται από την άλλη όψη του νομίσματος, μια και μπορούν επίσης να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

 

Η Μέριλιν Μονρό, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντυ αλλά και ο Τιτανικός είχαν ένα ιδιαίτερα βίαιο τέλος, καθώς βρίσκονταν κάτω από την επιρροή του Αλντεμπαράν. Πηγή: News Media
ν

Αλντεμπαράν: Η Μέριλιν, ο Κένεντυ και… ο Τιτανικός

Το πρώτο από τα βασιλικά άστρα βρίσκεται στις 9° 35΄ των Διδύμων. Είναι ένας από τους γίγαντες του ουρανού. Η αραβική ονομασία του είναι Αλντεμπαράν και η ελληνική Λαμπαδίας. Έχει μελετηθεί από τους Έλληνες, Πέρσες και τους Βαβυλώνιους αστρονόμους, οι οποίοι έχουν υποδείξει ότι όσοι έχουν γεννηθεί υπό την επιρροή του γνωρίζουν ένα εξαιρετικό πεπρωμένο. «O Αλντεμπαράν φέρνει τιμές και πλούτη», γράφουν. «Απειλεί όμως και με βίαιο θάνατο».
Για τους Ινδούς αστρονόμους, ο Αλντεμπαράν ονομάζεται Ραχινί και υπόσχεται στους προστατευόμενούς του «επιβράβευση και πλούτο». Οι Άραβες αστρονόμοι του μεσαίωνα, που τον ονόμαζαν Αλ Δαβαράν, υπογραμμίζουν κι αυτοί τη σημασία του στον γενέθλιο χάρτη.
Για τους σύγχρονους αστρονόμους, ο Αλντεμπαράν, με φαινομενικό μέγεθος 1,1 είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του ουρανού, αλλά έχει χάσει τη μαγεία του. Ονομάζεται πλέον Άλφα Ταύρου. Γνωρίζουμε ότι απέχει 68 έτη φωτός από τη Γη, δηλαδή περίπου πεντακόσιες χιλιάδες δισεκατομμύρια χιλιόμετρα! Οι σύγχρονοι αστροφυσικοί γνωρίζουν ότι ο Αλντεμπαράν είναι ένας κόκκινος γίγαντας, τριάντα έξι φορές πιο μεγάλος από τον δικό μας ήλιο, αλλά δεν του αποδίδουν καμία δύναμη πάνω στο πεπρωμένο μας. Εντούτοις, οι αρχαίοι αστρολόγοι ήξεραν για ποιο πράγμα μιλούσαν.
Όσοι έχουν γεννηθεί από τις 29 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου επηρεάζονται από τον Αλντεμπαράν. Είναι λοιπόν αρκετά περίεργο όταν διαπιστώνουμε ότι η ηθοποιός Μέριλιν Μονρό έχει γεννηθεί 1η Ιουνίου και ότι ο πρόεδρος Τζον Κένεντυ έχει γεννηθεί 29 Μαΐου. Επίσης και ο Τζερόνιμο, ο θρυλικός αρχηγός των Ινδιάνων, έχει γεννηθεί 31 Μαΐου. Είναι τρία πρόσωπα που έτυχαν ιδιαίτερα μεγάλης αναγνώρισης, είχαν όμως ένα ιδιαίτερα βίαιο τέλος!
Άλλη μια περίεργη περίπτωση είναι εκείνη του Τιτανικού: “γεννήθηκε” επίσης στις 31 Μαΐου, μέρα της καθέλκυσής του. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια δόξα που διαρκεί μέχρι σήμερα και με ένα τραγικό πεπρωμένο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Αλντεμπαράν έχει αυξήσει σημαντικά τη φήμη όσων επηρεάζονται από αυτόν: οι γενέθλιοι χάρτες της Μονρό και του Κένεντυ, για παράδειγμα, δεν έχουν κανένα στοιχείο που να φανερώνει τρομερή δημοσιότητα. Το άστρο τους, όμως, τόνισε τα επικίνδυνα στοιχεία που φέρουν οι χάρτες τους. O Αλντεμπαράν έδρασε καταλυτικά, αυξάνοντας τις θετικές και αρνητικές δυνατότητες του χάρτη τους, χαρίζοντάς τους ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά και έναν εντυπωσιακό και τραγικό θάνατο που επηρέασε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αν ο γενέθλιος χάρτης δεν περιέχει κάποιον δείκτη κινδύνου, ο Αλντεμπαράν από μόνος του δεν αρκεί για να προκαλέσει ένα παρόμοιο δράμα. Άλλα διάσημα πρόσωπα που βρίσκονται υπό την επιρροή του Αλντεμπαράν είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κλιντ Ίστγουντ και ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό. Αν λοιπόν έχετε γεννηθεί ανάμεσα στις 29 Μαΐου και στην 1η Ιουνίου, μην τρομάζετε: το “βασιλικό” σας άστρο δεν σας υπόσχεται με κανένα τρόπο έναν βίαιο θάνατο. Αντίθετα θα σας βοηθήσει να πετύχετε, να εξελιχθείτε κοινωνικά και, ίσως, να κάνετε περιουσία!

 

Πρόεδροι όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και η Οκτωβριανή Επανάσταση του Λένιν σχετίζονται με τις επιρροές του Βασιλίσκου. Πηγή: News Media
ν

Βασιλίσκος: Το άστρο των βασιλέων

Ο Βασιλίσκος (Μικρός Βασιλιάς, όνομα που δίνει ο Πτολεμαίος στο μεγαλύτερο άστρο του Λέοντα) που έρχεται μετά, είναι το λαμπρότερο άστρο του Λέοντα και το πρώτο από τα τέσσερα βασιλικά άστρα, εξίσου ισχυρό με τον Αλντεμπαράν και τον Αντάρη, αλλά λιγότερο βίαιο. Βρίσκεται στις 29° 38΄ του Λέοντα και επομένως είναι πιο ευεργετικό από τα άλλα δύο. Έχει φαινόμενο μέγεθος 1,3 και βρίσκεται στην απόσταση των 25 παρσέκ. Είναι ένα λαμπρό λευκό άστρο και κινείται πολύ κοντά στην Εκλειπτική.
O Βασιλίσκος είναι αναμφίβολα το πιο ευνοϊκό άστρο του ουρανού. Πολλοί βασιλιάδες και αρχηγοί κρατών έχουν επωφεληθεί από την στήριξή του. Ένας από αυτούς είναι και ο Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Γεννημένος στις 19 Αυγούστου 1946, ο Μπιλ Κλίντον έχει έναν αρκετά ισχυρό και ευνοϊκό χάρτη και σίγουρα θα είχε μια επιτυχημένη πολιτική καριέρα ακόμα και χωρίς την υποστήριξη του Βασιλίσκου. Το άστρο, όμως, αυτό που βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Ήλιο του, τον έφερε στη θέση του ηγέτη της μεγαλύτερης παγκόσμιας υπερδύναμης.

 

Η πρωθυπουργός της Ινδίας Ίντιρα Γκάντι, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και η Μαρία Κάλλας οφείλουν τη φήμη που απέκτησαν στον Αντάρη. Πηγή: News Media
v

Αντάρης: Ένα τέρας του διαστήματος

Το επόμενο βασιλικό άστρο, ο Αντάρης, βρίσκεται στις 9° 34’ του Τοξότη και επηρεάζει όλους εκείνους που έχουν γεννηθεί στις 29 ή 30 Νοεμβρίου και την 1η ή 2 Δεκεμβρίου. Ευρισκόμενος ακριβώς απέναντι από τον Αλντεμπαράν, ο Αντάρης φέρει επίσης μια ευεργετική και ταυτόχρονα μια πιο σκοτεινή πλευρά.
Αναμφίβολα ο Αντάρης είναι το πιο μεγάλο άστρο στον ουρανό. Για τους αστρονόμους, είναι το Άλφα Σκορπιού, και όπως ο Αλντεμπαράν είναι κι αυτός ένας ερυθρός υπεργίγαντας μεγέθους 1,2 σε απόσταση 52,63 παρσέκ. Αλλά ο Αντάρης είναι πολύ πιο μακρινός και πολύ πιο μεγάλος από τον Αλντεμπαράν: σε απόσταση περίπου 400 ετών φωτός από τη γη (περίπου δύο εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων) είναι πεντακόσιες φορές πιο μεγάλος από τον Ήλιο μας! Είναι πραγματικά ένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρατα του διαστήματος.
O Αντάρης έχει εντοπιστεί εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια και έχει μια αμφιλεγόμενη φήμη. Γνωστός κατά την αρχαιότητα στους Ινδουϊστές ως Τζυέστα και στους Άραβες του μεσαίωνα ως Αλ Καλμπ, ο Αντάρης είναι γνωστός επειδή φέρνει πλούτη, θρίαμβο και μια άνοδο πέρα από τα συνηθισμένα.
Όπως όμως και ο Αλντεμπαράν, είναι ένα βίαιο άστρο, το οποίο αυξάνει τους κινδύνους που φέρει ένας γενέθλιος χάρτης. Είναι παρ’ όλα αυτά λιγότερο επικίνδυνος. Μπορούμε να δούμε την εκδήλωση της αρνητικής του πλευράς του Αντάρη στην περίπτωση της Ίντιρα Γκάντι, η οποία είχε Ερμή και Ήλιο στον Αντάρη και δολοφονήθηκε. Στην περίπτωση όμως του Ουίνστον Τσώρτσιλ και της Μαρίας Κάλλας, ο Αντάρης έπαιξε κυρίως θετικό ρόλο, χαρίζοντάς τους μεγάλη φήμη.

 

Ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο πρωταγωνιστής ταινιών τρόμου Βίνσεντ Πράις και ο καθεδρικός της Σαρτρ είχαν την εύνοια του Φομαλώ. Πηγή: News Media
ν

Φομαλώ: Το άστρο της δημιουργικότητας

Το τελευταίο βασιλικό άστρο, ο Φομαλώ, βρίσκεται στις 3° 38΄ των Ιχθύων, έχει φαινομενικό μέγεθος 1,3 και είναι 12 φορές λαμπρότερο από τον Ήλιο. Ήταν το άστρο του βασιλικού οίκου των Περσών. Είναι εξίσου ισχυρό με τα υπόλοιπα, αλλά η επιρροή του είναι αρκετά διαφορετική. Όπως και τα άλλα βασιλικά άστρα, ο Φομαλώ χαρίζει στους ευνοούμενούς του επιτυχία, πλούτη και αναγνώριση. Όπως ο Βασιλίσκος, δεν φέρνει μαζί του τίποτα βίαιο ή απειλητικό. Σε αντίθεση όμως από τα άλλα βασιλικά άστρα που αρκούνται να χαρίζουν επιτυχία, αλλά δεν προσδίδουν άλλα συγκεκριμένα χαρίσματα, ο Φομαλώ αναπτύσσει συγκεκριμένα την ευφυΐα και φέρνει στην επιφάνεια τα καλλιτεχνικά χαρίσματα και την ανάγκη για την πραγματοποίηση μεταφυσικής έρευνας.
Αυτό είναι το αστέρι που βρίσκουμε στον αστρικό χάρτη ενός από τους μεγαλύτερους Γάλλους συγγραφείς: του Βίκτωρος Ουγκώ. Στον χάρτη του, ο Φομαλώ κάνει σύνοδο με τον Ήλιο στους Ιχθύς, καθώς και με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα. Ευφυΐα, δημιουργικότητα, πνευματική αναζήτηση και διασημότητα: ο Ουγκώ επωφελήθηκε από όλα τα δώρα αυτού του μαγικού άστρου.
Αλλά ήταν πραγματικά ένας ευνοούμενος του ουρανού: ο Ουγκώ όχι μόνο είχε την υποστήριξη του Φομαλώ, αλλά στον χάρτη του ο Δίας, ο πλανήτης της επιτυχίας, κάνει σύνοδο με τον Βασιλίσκο, το άλλο βασιλικό άστρο. Η περίπτωση του Βίκτορος Ουγκώ είναι μοναδική: είναι στην πραγματικότητα πολύ σπάνιο να έχεις την υποστήριξη δύο βασιλικών άστρων ταυτόχρονα! Και είναι αλήθεια ότι αυτός ο εξαιρετικός συγγραφέας απόλαυσε και απολαμβάνει ακόμα μεγάλης αναγνώρισης.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

– Στράτος Θεοδοσίου – Μάνος Δανέζης, Τα άστρα και οι μύθοι τους: εισαγωγή στην ουρανογραφία. Εκδόσεις Δίαυλος, Αθήνα 1992.
–  Κλαύδιος Πτολεμαίος, Τετράβιβλος ή Τα προς Σύρον αποτελεσματικά. Εκδόσεις Κάκτος, Αθήνα 2001.
– D.R. Dicks, Η πρώιμη ελληνική αστρονομία, από τις απαρχές έως τον Αριστοτέλη. Εκδόσεις Δαίδαλος, Αθήνα 1991.
– Julia and Derek Parker, Guide to Astrology. DK Books, London 2000.
– Alan Leo, Αστρολογία για όλους, μετφρ. Ανδρέας Λυμπερόπουλος, εκδόσεις Κέδρος.

 


1 2

Translate this post