Τυφώνας Χάρβεϊ: 6μελής οικογένεια πνίγηκε μέσα σε βαν (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Μια 6μελής οικογένεια πνίγηκε μέσα σε ένα βαν στο Χιούστον, την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν μια πλημμυρισμένη γέφυρα.

Κάτοικοι του Χιούστον βγαίνουν στους πλημμυρισμένους δρόμους προσπαθώντας να σωθούν, καθώς τα νερά μέσα στα σπίτια έφτασαν τα δύο μέτρα ύψος. Photo: AFP / Joe Raedle. Πηγή: Supplied
ν

ΟΠΩΣ ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός του Χιούστον KHOU, τέσσερα παιδιά με τους παππούδες τους πνίγηκαν μέσα σε ένα βαν, την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν μια πλημμυρισμένη γέφυρα, ενώ ο θείος των παιδιών παρακολουθούσε πιασμένος από ένα κλαδί δέντρου.
Οι θάνατοι αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 11 μέχρι τώρα νεκρούς από τον τυφώνα Χάρβεϊ που έχει μετεξελιχθεί σε τροπική καταιγίδα. Σαράντα δύο τρισεκατομμύρια λίτρα νερού έπνιξαν το Τέξας, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι έρχονται περισσότερες βροχές! Πάνω από 35.000 κάτοικοι έχουν μείνει άστεγοι στο Τέξας και τη Λουιζιάνα, ενώ 400.000 και πλέον αναμένεται να ζητήσουν κρατική βοήθεια.  
Το βαν παρασύρθηκε την Κυριακή από τα ορμητικά νερά, την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει μια γέφυρα στο Greens Bayou του Τέξας.
Τέσσερα παιδιά, ηλικίας μεταξύ 6 και 16 ετών, και οι παππούδες τους προσπάθησαν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα του οχήματος, αλλά κάθε προσπάθειά τους την ανέκοπτε η θύελλα, δήλωσαν συγγενείς τους στο KHOU-TV.
Ο οδηγός του οχήματος, ο θείος των παιδιών, κατάφερε να βρει από το παράθυρο πριν το βαν βυθιστεί, αρπάζοντας ένα κλαδί δέντρου. Είπε στα παιδιά να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την πίσω πόρτα, αλλά εκείνα δεν μπόρεσαν να βγουν εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.
ν

Τα νερά έχουν σκεπάσει τα πάντα στο Χιούστον του Τέξας, αποκλείοντας κάθε οδό διαφυγής. Πηγή: Youtube
ν

Η αστυνομία του Χιούστον δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τους θανάτους, αλλά όπως δήλωσε εκπρόσωπός στο The Associated Press «ανησυχούμε πολύ για το πόσα πτώματα θα βρούμε πραγματικά».
Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι οι πλημμύρες από την τροπική καταιγίδα έχουν προκαλέσει «μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Αμερική».
ν


ν


ν


ν

«Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός για το Τέξας. Δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), Μπροκ Λονγκ. Προειδοποίησε ακόμη ότι ο Χάρβεϊ, παρ’ όλο που έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, έχει ιδιαίτερη δυναμική και οι «αριθμοί που λέμε τώρα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε 30 λεπτά».
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, καθώς  αναμένονται νέες και πιο ισχυρές βροχές, ενώ τα φαινόμενα δεν προβλέπεται να σταματήσουν πριν από το τέλος της εβδομάδας. Η καταιγίδα αναμένεται ότι θα κινηθεί ανατολικότερα, προς τη Λουιζιάνα, τις επόμενες πέντε ημέρες.

ν

ν

 


Translate this post