Εκθαμβωτικές στήλες φωτός πάνω από τον Καναδά (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα φαινόμενο, παρόμοιο με το Βόρειο Σέλας, παρουσιάστηκε πρόσφατα πάνω από το παγωμένο Οντάριο στον Καναδά.

Οι έγχρωμες στήλες φωτός στο Οντάριο ήταν αρκετά εντυπωσιακές. Photo: Leeanna McLean. Πηγή: Supplied
v

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 Ιανουαρίου 2017, στις 5:26 το απόγευμα, παρουσιάστηκαν πάνω από την πόλη North Bay στο Οντάριο του Καναδά, τεράστιες κάθετες στήλες φωτός που ένωναν τον έναστρο ουρανό με τη γη. Το μοναδικό φυσικό φαινόμενο θαύμασαν και φωτογράφησαν οι κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί εμφάνιση των παράξενων φώτων στις 1:30 το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, πάλι στο Οντάριο, όπου η θερμοκρασία είχε πέσει στους –18 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα πάντως με τη NASA, το φαινόμενο εμφανίζεται όταν επίπεδοι κρύσταλλοι πάγου, που συνήθως αιωρούνται ψηλά στην ατμόσφαιρα της Γης, κατεβαίνουν προς το έδαφος. Όταν αυτοί οι κρύσταλλοι δεχτούν φως από πηγές που βρίσκονται πάνω ή κοντά στο έδαφος, παράγουν εκθαμβωτικές στήλες γνωστές ως «φωτεινοί πυλώνες», καθώς οι ακτίνες του φωτός διαθλώνται μέσα από μικροσκοπικά κρύσταλλα πάγου.
Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στο Ταμπέρε της Φινλανδίας, την Αλάσκα, τη Νορβηγία, την αρκτική Ρωσία, την πόλη Τζάκσον του Γουαϊόμινγκ, στη Σαρλότ του Μίσιγκαν, στο Οχάιο, στην Κίνα (Εσωτερική Μογγολία) και γενικά σε βόρειες περιοχές, αν και δεν εμφανίζεται πάντα, ακόμη κι όταν συντρέχουν οι συνθήκες που περιγράφει η NASA. Η τεχνική εξήγηση ενός φαινομένου δεν αποκαλύπτει και τις αιτίες του.
v

Laser Beams From Space?! What Are Light Pillars?
v

v


Translate this post