Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ που σκότωσε 15 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 130 στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, έπεσε νεκρός σήμερα από αστυνομικά πυρά.

Ο 22χρονος Μαροκινός τρομοκράτης Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Πηγή: News Media
ν

Η ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ αστυνομία ανακοίνωσε απόψε πως μολονότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του τελευταίου από τους υπόπτους που καταζητείτο, του 22χρονου Μαροκινού Γιουνές Αμπουγιακούμπ, που οδηγούσε το λευκό βαν του θανάτου, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται. O Αμπουγιακούμπ είναι ο κύριος υπεύθυνος για τον θάνατο 15 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 130 στη Ράμπλας της Βαρκελώνης.
Όπως είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας, οι αρχές δεν θεωρούν ότι έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση των αρχών ασφαλείας. «Είπαμε μόνο ότι από τον πυρήνα (που διέπραξε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη) των 12 υπόπτων, οι 4 έχουν συλληφθεί, δύο σκοτώθηκαν στο Αλκανάρ, 5 στην Καμπρίλς και τώρα έχουμε έναν τρομοκράτη νεκρό στο Σουμπιράτς», δήλωσε ο Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.
ν

Οι τέσσερις τρομοκράτες που έχουν συλληφθεί. Από αριστερά: Driss Oukabir, Sahal El Karib, Mohammed Houli Chemlal και Mohammed Allaa. Πηγή: News Media
ν

Οι τέσσερις επιζήσαντες από τον πυρήνα των 12 τρομοκρατών πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στο ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας στη Μαδρίτη. Το διαβατήριο του Driss Oukabir βρέθηκε μέσα στο λευκό βαν που σκόρπισε το θάνατο, πράγμα που οδήγησε άμεσα στη σύλληψή του. Ανάμεσα στους νεκρούς τρομοκράτες είναι και ο 18χρονος αδελφός του. Ένας από τους συλληφθέντες, ο Houli Chemlal (τρίτος από αριστερά επάνω) έχει τραυματιστεί από την έκρηξη που έγινε στο εργαστήριο βομβών που διατηρούσαν οι τρομοκράτες.
ν

Ο θάνατος του οδηγού του βαν

Αναφερόμενος στη σημερινή επιχείρηση, ο Τραπέρο εξήγησε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε από δύο πηγές για την παρουσία ενός υπόπτου: η μια ήταν μια αστυνομική πηγή στο Σαντ Σαντουρνί ντ’ Ανόια και η δεύτερη μια γυναίκα που δήλωσε ότι είχε δει έναν νεαρό να κινείται ύποπτα στην περιοχή της γειτονικής κοινότητας Σουμπιράτς.
Μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, ο Αμπουγιακούμπ εγκατέλειψε το βαν και έφυγε από τον τόπο της τραγωδίας πεζός, πριν κλέψει ένα αυτοκίνητο, μαχαιρώνοντας τον οδηγό μέχρι θανάτου.
Για τέσσερις μέρες κρυβόταν σε άδεια σπίτια στην κοινότητα Σουμπιράτς. Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε από μια γυναίκα που ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έστειλε ένοπλες ομάδες για να τον καταδιώξουν. Πυροβολήθηκε σε έναν αμπελώνα, ενώ φορούσε ένα ψεύτικο γιλέκο αυτοκτονίας, φωνάζοντας “Allahu Akbar” – ο Θεός είναι Μεγάλος.
ν

Αστυνομικοί εξοπλίζονται για να αντιμετωπίσουν τον Αμπουγιακούμπ, ο οποίος θα πεθάνει μέσα σε βροχή από σφαίρες, φωνάζοντας “Allahu Akbar” – ο Θεός είναι Μεγάλος. Πηγή: News Media
ν

Ο θάνατός του τερματίζει τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια, καθώς όλοι όσοι συμμετείχαν είναι είτε νεκροί είτε βρίσκονται υπό κράτηση.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι, που καταζητείτο, σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης στην πόλη Αλκανάρ. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν 120 φιάλες βουτανίου, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο πυρήνας σχεδίαζε μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση με εκρηκτικά.
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν ευχαρίστησε την αστυνομία για τις προσπάθειες που κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες και είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, με τον οποίο ήταν σε συχνή επαφή από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων.
ν

Ο αμπελώνας στην κοινότητα Σουμπιράτς όπου έπεσε νεκρός ο δράστης της πολύνεκρής επίθεσης στη Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης. Πηγή: News Media
ν

 


Translate this post