Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη με νεκρούς (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

 Χάος στη Βαρκελώνη – Λευκό βαν έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών με 13 νεκρούς και πολλούς τραυματίες – 2 ένοπλοι έχουν εισβάλλει σε εστιατόριο.

 Φήμες για πυροβολισμούς αυτή την ώρα στο κέντρο της Βαρκελώνης.
Μεταξύ των νεκρών είναι και μικρά παιδιά.

Ένα βαν έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη. Διαφεύγει της σύλληψης ο οδηγός. Πηγή: Twitter
ν

13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση βαν κατά πεζών στη Βαρκελώνη. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ο οδηγός εξαφανίστηκε και αναζητείται.
Εικόνες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης δείχνουν αστυνομικά αυτοκίνητα και ασθενοφόρα κοντά στην πλατεία Λας Ράμπλας (Las Ramblas). Ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αποκλείσει το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην πόλη.
Η τοπική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής πλατείας Καταλούνια (Plaza de Catalunya).
ν

Τουλάχιστον 13 οι νεκροί, ενώ υπάρχουν φήμες για ομηρία σε μπαρ

Τουλάχιστον δεκατρείς οι νεκροί, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το βαν που σάρωσε πεζούς στον εμπορικό πεζόδρομο της Ράμπλα. Το βαν έπεσε πάνω στους πεζούς με ταχύτητα 80 χλμ. την ώρα, διανύοντας μια τρελή πορεία 530 μέτρων.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, δύο ένοπλοι άνδρες έχουν ταμπουρωθεί σε ένα εστιατόριο-μπαρ και κρατούν ομήρους, κοντά στο σημείο του πρώτου συμβάντος.
ν

Το φονικό όχημα του τρομοκρατικού χτυπήματος. Πηγή: Twitter
ν

Τουλάχιστον 13 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του φονικού βαν που σάρωσε πεζούς στον πεζόδρομο της Ράμπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ένοπλοι άνδρες έχουν ταμπουρωθεί σε μπαρ και κρατούν ομήρους. Image: Supplied
ν

Η αστυνομία κάνει ήδη λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Το έντυπο El Periodico μεταδίδει πως η CIA είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, προ μηνών. Το τελευταίο διάστημα είχε αυξηθεί η αστυνομική φρούρηση σε ζωτικά σημεία της πόλης, όπως στο μετρό.
ν


ν

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 17 άτομα. Η El Pais ανεβάζει αυτόν τον αριθμό στους 32. Στο σημείο έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα τόσο για την παροχή των πρώτων βοηθειών όσο και για τη μεταφορά όσων το χρειάζονται στα γειτονικά νοσοκομεία.
ν


ν

Εικόνες από το σημείο της επίθεσης, δείχνουν ανθρώπους να κείτονται πληγωμένοι πάνω στον εμπορικό πεζόδρομο σε ακτίνα τουλάχιστον 200 μέτρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο οδηγός του λευκού βαν, εγκατέλειψε το όχημα αμέσως μετά το περιστατικό και τράπηκε σε φυγή.
Πριν από λίγα λεπτά ακούγονταν πυροβολισμοί από το κέντρο της πόλης.

ν

ν

 


Translate this post