Η NASA ψάχνει να προσλάβει τον Σωτήρα της Γης

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Από τον Αντώνη Κυριαζή

 

Όσοι Σωτήρες προσέλθετε. Η NASA προσφέρει μια εξωφρενικά μεγάλη αμοιβή σ’ όποιον αναλάβει να σώσει τη Γη από τους εξωγήινους.

Ποιος θα σώσει τη Γη από τους εξωγήινους; Image: Supplied
ν

ΤΟ ΑΤΟΜΟ που θα προσληφθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος θα έχει τον τίτλο του «Υπεύθυνου Πλανητικής Προστασίας» (planetary protection officer) και η αμοιβή του θα είναι 225.000 δολάρια (190.000 ευρώ) το έτος – όχι την εβδομάδα, όπως ο Νεϊμάρ.
Σε αντίθεση όμως με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο Υπεύθυνος Πλανητικής Προστασίας έχει ένα μόνο καθήκον: θα πρέπει να υπερασπιστεί την πατρογονική εστία του, και εστία ολόκληρου του ανθρώπινου γένους, δηλαδή τη Γη, από τυχόν εξωγήινη εισβολή.
Φυσικά θα υπάρχουν και άλλες ανταμοιβές και έξτρα μπόνους κάθε φορά που θα πρέπει να ταξιδέψει για να συλλέξει στοιχεία που υποδηλώνουν την πιθανή παρουσία εξωγήινων. Στην περίπτωση που τα στοιχεία είναι ισχυρά, η περιοχή θα κηρύσσεται μολυσμένη και –εδώ είναι το βαρύ καθήκον– ο Υπεύθυνος Πλανητικής Προστασίας έχει ευθύνη να την απαλλάξει από την εξωγήινη μόλυνση.
Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εμποδίσει την εξάπλωση των εξωγήινων συντριμμιών όταν το διαστημικό σκάφος επιστρέψει από το διάστημα.
Η θέση προκηρύχτηκε στις 2 Αυγούστου και αυτός που θα προσληφθεί στη θέση του προστάτη του πλανήτη Γη θα συνάψει αρχικά τριετές συμβόλαιο με τη NASA με δυνατότητα να παραταθεί για άλλα δύο χρόνια. Μπορεί εσείς να γελάτε, αλλά η NASA έχει πάρει το ζήτημα πολύ στα σοβαρά – πιθανόν ύστερα από τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Στήβεν Χόκινγκ.
Η Υπηρεσία ανέβασε μάλιστα στη σελίδα της στο Twitter ένα βίντεο που αποκαλύπτει λίγα περισσότερα πράγματα για το τι ακριβώς είναι αυτή η δουλειά, αλλά ο «δαίμονας» των social media δεν το αφήνει να παίξει. (Λέτε να φταίνε οι εξωγήινοι;)
ν


ν

Όπως και να ’χει, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει γνώσεις διαστήματος, φυσικής, μαθηματικών κτλ., να είναι ικανός να ταξιδέψει στο διάστημα, να έχει πατριωτική –ή μάλλον πλανητική– συνείδηση και κυρίως να έχει προϋπηρεσία, δηλαδή προηγμένη γνώση πλανητικής προστασίας.
Ένα άλλο καθήκον του είναι η προστασία των διαστημικών πτήσεων της NASA.
Οι Έλληνες κυνηγοί εξωγήινων, αν έχουν απομείνει κάποιοι –αν και μάλλον έχουν εξαφανιστεί τώρα την εποχή των μνημονίων– σε περίπτωση πάντως που υπάρχουν και έχουν μέσα τους δυνατό το αίσθημα του Σωτήρα της Γης, θα πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς προς το παρόν η θέση είναι ανοιχτή μόνο για τους Αμερικανούς πολίτες και υπηκόους.
Ωστόσο, δεν είδαν όλοι την είδηση με καλό μάτι. Η μηχανικός διαστήματος Kathryn Crowe που συνεργάζεται με τη NASA, έκανε το εξής σχόλιο:
ν


ν

Φοβούμαστε, ωστόσο, ότι σε αυτό το πεδίο η NASA έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη, που λέει ο λόγος, γιατί τόσα χρόνια αυτό που έκανε ήταν να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της καταγγέλλοντας όσους τολμούσαν να μιλήσουν για «εξωγήινους», διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Τώρα που αποφάσισε να πει ότι υπάρχουν είναι αργά.
Παρ’ όλο που αυτό που θα πούμε είναι εξωφρενικό, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι εξωγήινοι ήδη βρίσκονται στη Γη και συντάσσουν καταλόγους για όσους πρόκειται να πάρουν μαζί τους. Τα σκάφη τους είναι τεράστια και αόρατα στο φυσικό μάτι. Όταν λέμε τεράστια εννοούμε ότι χωράνε μέσα τους άνετα μερικά οικοδομικά τετράγωνα. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα χωρίς τον κίνδυνο να θεωρηθούμε γραφικοί, ή περισσότερο γραφικοί. Είναι όμως ανόητος ο Στήβεν Χόκινγκ που συνεχώς παρεμβαίνει με άρθρα του, όπως αυτό στον Guardian;
Το βασικό όμως ερώτημα είναι: από ποιους κινδυνεύει περισσότερο η Γη, από τους εξωγήινους ή από τους γήινους; Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει μάλλον το δεύτερο.

ν

ν

ν

ν

 


Translate this post