Οι εξωγήινοι είναι ακριβώς κάτω από τη μύτη μας (vid)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η προκλητική δήλωση του ιδρυτή της Aerospace, Ρόμπερτ Μπίγκελοου, που πιστεύει ότι οι εξωγήινοι βρίσκονται ήδη εδώ.

ν

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ δισεκατομμυριούχος, του οποίου η εταιρεία Bigelow Aerospace συνεργάζεται με τη NASA στα προγράμματα κατοίκησης του διαστήματος Genesis I και Genesis IΙ, δήλωσε πρόσφατα, μιλώντας στην εκπομπή “60 Minutes” του CBS News, ότι είναι πεπεισμένος ότι οι εξωγήινοι βρίσκονται ήδη στον πλανήτη μας, και μάλιστα ότι έχουν εδραιώσει μια ισχυρή παρουσία.

Οποιοσδήποτε άλλος έκανε παρόμοια δήλωση θα είχε να αντιμετωπίσει τη δημόσια χλεύη. Ωστόσο, ο 72χρονος επιχειρηματίας, μιλώντας στην παρουσιάστρια των “60 Minutes” Λάρα Λόγκας, διατύπωσε χωρίς φόβο ορισμένες συγκλονιστικές απόψεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

«Έχω πειστεί απόλυτα [ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν]», είπε στη δημοσιογράφο. «Αυτό είναι όλο. Υπάρχουν και μάλιστα έχουν μια εδραιωμένη παρουσία εδώ – μια παρουσία ET [Extra-Terrestrial]. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια εκατομμυρίων – πιθανώς έχω ξοδέψει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Αν και δεν διευκρίνισε σε τι ακριβώς, είναι πολύ πιθανό να εννοούσε το National Institute for Discovery Science που ίδρυσε το 1995 και διατήρησε έως το 2004. Το Ινστιτούτο έκανε προωθημένες έρευνες σε ορισμένες επιστήμες, αλλά και στον τομέα του παραφυσικού και της ουφολογίας.

Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είναι καλή ιδέα να δημοσιοποιηθούν αυτές οι απόψεις, ο Μπίγκελοου απάντησε λέγοντας ότι δεν τον νοιάζει τι θα σκεφτούν οι άλλοι, καθώς «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα των όσων γνωρίζω».
ν

Professor Brian Cox investigates a potential alien signal 👽 😲 | BBC
v


ν

Ο Μπίγκελοου πρόσθεσε ότι η εκτόξευση επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα δεν είναι απαραίτητη για να συναντήσουμε τους εξωγήινους, καθώς αυτοί βρίσκονται ήδη εδώ «ακριβώς κάτω από τις μύτες μας».

Ο λόγος που δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε οφείλεται στο ότι έχουν την ικανότητα να γίνονται αόρατοι στα δικά μας μάτια. Άλλωστε δεν επιθυμούν να εμφανιστούν, εκτός από πολύ λίγα άτομα τα οποία μπορούν να τους κατανοήσουν.

Σε άλλες ομιλίες του, και αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά τους, ο Ρόμπερτ Μπίγκελοου έχει πει ότι εμφανισιακά δεν διαφέρουν από εμάς – δεν είναι ούτε «γκρίζοι» ούτε όπως ο ET του Χόλυγουντ ούτε μικρόσωμα ανθρωποειδή με τεράστια κεφάλια και αμυγδαλωτά μάτια. Αποφεύγουν να φανερωθούν για πολλούς λόγους, αλλά και γιατί έχουν ένα διαφορετικό είδος ενέργειας – βρίσκονται και κινούνται σε ένα διαφορετικό επίπεδο παρουσίας από το δικό μας, που δεν είναι βαρύ και χονδροειδές.
ν

Ο εμπορικός διαστημικός σταθμός Alpha που αναπτύσσει η Bigelow Aerospace στη Νεβάδα, σε συνεργασία με επτά χώρες (Βρετανία, Ολλανδία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και τη NASA, θα τεθεί σε τροχιά το 2020. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Οι εξωγήινοι είναι κάτι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Δεν είναι κακόβουλοι ή καλόβουλοι – αυτές είναι ανθρώπινες διαιρέσεις. Η παρουσία τους εδώ οφείλεται στο ότι η ανθρωπότητα, μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, φαίνεται να πλησιάζει σε μια κρίσιμη καμπή για την εξέλιξή της και αυτό προκαλεί το ενδιαφέρον τους. Γιατί μπορεί να πάρει είτε τον ανοδικό είτε τον καθοδικό δρόμο.

Ένας άλλος λόγος της μη εμφάνισής τους είναι ότι στο μακρινό παρελθόν, όταν προσέγγισαν μέσω ενός εκπροσώπου τους την ανθρωπότητα, αυτό είχε μάλλον αρνητικές συνέπειες, καθώς ο άνθρωπος έχει την τάση να διαστρεβλώνει αυτά που δεν μπορεί να εξηγήσει. Εξαιτίας αυτής της παρεξήγησης, ο κόσμος μπήκε σε μια σκοτεινή εποχή που διάρκεσε αιώνες.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα: οποιαδήποτε επαφή μαζί τους ισοδυναμεί με ένα ισχυρό σοκ, το οποίο εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Μπορεί να μοιάζουν με εμάς, αλλά δεν είναι ίδιοι με εμάς. Ουσιαστικά είναι ένα άγνωστο είδος, και ο άνθρωπος έχει την τάση όταν βρίσκεται μπροστά στο άγνωστο, να το φοβάται και να συμπεριφέρεται επιθετικά.

Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος, που ισοδυναμεί με παγκόσμιο τρόμο, έγκειται στο ότι οποιαδήποτε επαφή μαζί τους μπορεί να διαλύσει μέσα σε λίγα λεπτά το πολιτιστικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, πολιτικό και οικονομικό εποικοδόμημα που έχουμε εμείς οι άνθρωποι δημιουργήσει, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του στηρίζεται σε μύθους, πλάνες και ψευδαισθήσεις, που για εμάς όμως ισοδυναμούν με την αλήθεια. Αυτό όμως που εμείς θεωρούμε ως «αλήθεια» είναι γι’ αυτούς παραμύθι για μικρά παιδιά.

Υπάρχει επομένως κίνδυνος η διάλυση των ψευδαισθήσεών μας να επιφέρει και την δική μας καταστροφή και πισωγύρισμα, καθώς έχοντας αντικαταστήσει εδώ και αιώνες την αλήθεια με το ψεύδος, το φοράμε σαν δεύτερο ρούχο και είμαστε τόσο ταυτισμένοι μαζί του, που θα προτιμούσαμε ακόμη και να πεθάνουμε παρά να δεχτούμε πως όλα όσα γνωρίζουμε είναι εσφαλμένα.

 


Translate this post