Συνελήφθη ολόκληρη η οικογένεια του βομβιστή του Μάντσεστερ

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Συνελήφθη από την αστυνομία ολόκληρη η οικογένεια του Σαλμάν Αμπεντί, καθώς αποτελούσε πυρήνα τρομοκρατών.

Αριστερά, ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπεντί. Δεξιά, το μήνυμα των κατοίκων του Μάντσεστερ προς το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Πηγή: News Media
v
ΑΠΟ ΤΗΝ βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το βράδυ της Δευτέρας, στο Manchester Arena, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους 22 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 59, εκ των οποίων οι 8 πολύ σοβαρά.
Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και τα θύματα είναι ως επί το πλείστον μικρά παιδιά και νεαρά σε ηλικία άτομα.
Από τα πρώτα θύματα που αναγνωρίστηκαν ήταν η κυπριακής καταγωγής Saffie Roussos, 8 ετών.
Ο θείος της 8χρονης κοπελίτσας, που συγκαταλεγόταν μεταξύ των αγνοουμένων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή, σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου.
Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ νοσηλεύονται επίσης στην εντατική η μητέρα και η αδελφή του κοριτσιού, χωρίς να γνωρίζουν τον θάνατο της 8χρονης.
ν
Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στο Μάντσεστερ είναι η 8χρονη Saffie Roussos. Photo: PΑ. Πηγή: Supplied
ν
Η επίθεση έγινε από τον 22χρονο Σαλμάν Αμπεντί, Βρετανό υπήκοο λιβυκής καταγωγής, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Συρία και ριζοσπαστικοποιήθηκε εκεί πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προκαλέσει την βομβιστική επίθεση.
Μάλιστα πιστεύεται ότι επέστρεψε στο Μάντσεστερ από τη Λιβύη λίγες μόνο ημέρες πριν την επίθεση της Δευτέρας 22 Μαΐου.
Το μεσημέρι της Τρίτης, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα.
Παρά τα όσα είχε δηλώσει ο πατέρας του Σαλμάν, Ραμαντάν Αμπεντί, αμέσως μετά το χτύπημα, ότι δηλαδή ο γιος του ήταν αθώος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πιστεύουμε στη δολοφονία αθώων», άνδρες της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τον πατέρα και τους δύο άλλους αδελφούς του Σαλμάν, επειδή υπάρχουν υποψίες ότι ετοίμαζαν τις δικές τους τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς διατηρούσαν επαφές με το Ισλαμικό Κράτος.
Ο πατέρας του Σαλμάν, Ραμαντάν Αμπεντί, συνελήφθη από τις αρχές της Λιβύης την Τετάρτη. Είχε προηγηθεί η σύλληψη του άλλου αδελφού του Σαλμάν, Ισμαήλ, 23 ετών, στο Μάντσεστερ.
Ο μικρότερος αδελφός του Σαλμάν, Χασέμ Αμπεντί, συνελήφθη επίσης στην Τρίπολη της Λιβύης την Τρίτη το βράδυ από άνδρες της αντιτρομοκρατικής.
«Έχουμε αποδείξεις ότι εμπλέκεται στο Daesh (Ισλαμικό Κράτος) με τον αδελφό του. Τον παρακολουθούμε περισσότερο από ενάμιση μήνα», δήλωσε εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Reuters.
«Ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον αδελφό του και γνώριζε για την επίθεση».
ν
Η φωτογραφία αυτή που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας Αμπεντί δείχνει τον Χασέμ Αμπεντί, νεώτερο αδελφό του Σαλμάν, να κρατάει ένα οπλοπολυβόλο. Πηγή: News Media
v
Ο Χασέμ Αμπεντί φωτογραφίζεται στο εσωτερικό της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Δύναμης με έδρα την Τρίπολη της Λιβύης, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία ότι διατηρούσε δεσμούς με την εξτρεμιστική ομάδα του ISIS. Photo: AP / Ahmed Bin Salman, Special Deterrent Force. Πηγή: Supplied
ν
Ο Σαλμάν Αμπεντί, ο βομβιστής που ευθύνεται για την έκρηξη της Δευτέρας που σκότωσε 22 άτομα, φωτογραφίζεται σε τζαμί του Μάντσεστερ. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν
Συνολικά οι συλλήψεις για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ ανέρχονται στις έξι.
Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη την έκτη κατά σειρά σύλληψη σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας Μάντσεστερ, όπου ξεκληρίστηκαν ζευγάρια και ολόκληρες οικογένειες.
Μια γυναίκα συνελήφθη έπειτα από έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή του Μπλάκλεϊ, μια γειτονιά στο βόρειο τμήμα του Μάντσεστερ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, χωρίς να αναφέρουν το όνομα και την ηλικία της. Πέντε άνδρες έχουν ήδη συλληφθεί χθες και σήμερα ως μέρος της έρευνας για την επίθεση. Συνολικά έχουν συλληφθεί πάνω από δέκα άτομα.
ν

 


Translate this post