Πώς σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος τις πρόωρες εκλογές

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Τερέζα Μέι αποφάσισε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου για να επισημοποιήσει το Brexit.

Πώς σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος την προκήρυξη των εκλογών.


ν

ΜΕ 522 ψήφους υπέρ και 13 κατά, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου. Η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία θα ξεκινήσει επίσημα στις 3 Μαΐου, με τη διάλυση της Βουλής. Από την ψηφοφορία απείχε το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου, σχεδόν ένα χρόνο από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου αντί του 2020 θα αποτρέψει μια κατάσταση κατά την οποία η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκλογές σε μια κρίσιμη φάση στις συνομιλίες με την ΕΕ.
Βάσει του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος, η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019.
Οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου σημαίνουν ότι η Μέι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους ψηφοφόρους πριν από το 2022, κάτι που της δίνει μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών στο τέλος των συνομιλιών για το Brexit.
«Εάν κοιτάξετε το χρονοδιάγραμμα, εάν οι εκλογές γίνονταν το 2020, θα ερχόμασταν στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, στο τέλος των διαπραγματεύσεων, σε αυτό που θα ήταν η περίοδος προς τις γενικές εκλογές», δήλωσε η Μέι σε συνέντευξη στο BBC.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Μέι θα κερδίσει τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία ενισχύοντας έτσι τη θέση της καθώς θα πηγαίνει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Το Εργατικό κόμμα, εν τω μεταξύ, φαίνεται να οδεύει προς ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία του, με αρχηγό τον ανεκδιήγητο Τζέρεμι Κόρμπιν.
Μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν τις εκλογές ήταν ο Κλάιβ Λιούις, ο οποίος θεωρείται ως ο πιθανός διάδοχος του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών.
ν

Πώς είδε ο βρετανικός Τύπος την προκήρυξη των εκλογών
ν

METRO


ν

THE TIMES
v


v

THE SUN
v


v

THE NATIONAL
v


v

DAILY MAIL
v


v

FINANCIAL TIMES
v

v

 


Translate this post