Διαστημόπλοιο της NASA χτυπήθηκε από UFO (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η NASA παραδέχτηκε ότι το διαστημόπλοιο Lunar Reconnaissance Orbiter χτυπήθηκε από ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο.

Το διαστημόπλοιο Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA εκτοξεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2009. Photo: NASA / John Frassanito and Associates. Πηγή: Supplied
ν
ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που η NASA παραδέχεται, έστω και εμμέσως, την ύπαρξη εξωγήινων διαστημοπλοίων, καθώς δεν μπορεί διαφορετικά να εξηγήσει τη ζημιά που υπέστη το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).
Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, το LRO χτυπήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 από ένα μικροσκοπικό αντικείμενο αγνώστων στοιχείων, που πετούσε με ταχύτητα σφαίρας, δηλαδή 700 μέτρα το δευτερόλεπτο!
Ωστόσο, το διαστημόπλοιο επέζησε για να «αφηγηθεί» την απίθανη ιστορία του.
Το Lunar Reconnaissance Orbiter είναι ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο που βρίσκεται επί του παρόντος σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη σε έκκεντρη πολική τροχιά χαρτογράφησης. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το LRO θεωρούνται απαραίτητα για τον προγραμματισμό των μελλοντικών ανθρώπινων και ρομποτικών αποστολών της NASA στη Σελήνη.
Το λεπτομερές πρόγραμμα του LRO περιλαμβάνει χαρτογράφηση της σεληνιακής επιφάνειας, τον εντοπισμό ασφαλών τοποθεσιών προσγείωσης, την ανακάλυψη δυνητικών πόρων στη Σελήνη, μέτρηση της ακτινοβολίας στο σεληνιακό περιβάλλον και ελέγχει νέες τεχνολογίες.
Η αποστολή του LRO αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του Ρομποτικού Προγράμματος Σεληνιακής Εξερεύνησης της NASA και ήταν η πρώτη αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σελήνη ύστερα από απουσία άνω των δέκα ετών.
(Αναρωτιέται κανείς πώς οι Αμερικανοί πήγαν στη Σελήνη με τον Νηλ Άρμστρονγκ στις 21 Ιουλίου 1969 χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται σήμερα για να οργανώσουν τις μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι).
Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Sun, το LRO χτυπήθηκε από κάποιο άγνωστο σώμα, αλλά επέζησε για να συνεχίσει την εξερεύνηση του φεγγαριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες κιόλας αποστολές του προγράμματος Απόλλων, οι αστροναύτες που πήραν μέρος στις αποστολές μιλούσαν έμμεσα ή άμεσα για εξωγήινα σκάφη που τους παρακολουθούσαν και για μυστηριώδεις «βάσεις» στη Σελήνη.
Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές της NASA, το LRO χτυπήθηκε από «έναν μικρό φυσικό μετεωρίτη». Είναι όμως έτσι;
Το ερώτημα τίθεται εξαιτίας του οργάνου που χτυπήθηκε από το άγνωστο αντικείμενο. Πρόκειται για την κάμερα του διαστημοπλοίου, η οποία πλέον δεν μπορεί να πάρει καθαρές φωτογραφίες της σεληνιακής επιφάνειας, καθώς στις εικόνες που στέλνονται στη Γη υπάρχουν «κυματισμοί», όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.
ν
Ύστερα από το χτύπημα, η κάμερα του LRO στέλνει αυτές τις «σπασμένες» εικόνες της σεληνιακής επιφάνειας. Πηγή: NASA
ν
Κάτι άλλο που προκαλεί εντύπωση είναι η χρονική καθυστέρηση των σχεδόν τριών ετών ανάμεσα στο συμβάν και στην ανακοίνωσή του από τη NASA.
Σύμφωνα πάντως με τον Τζον Κέλλερ, επιστήμονα του προγράμματος LRO στο κέντρο πτήσεων Goddard της NASA, «ο λόγος που ανακοινώσαμε τώρα το περιστατικό οφείλεται στο ότι το LRO δεν παρουσίασε τεχνικά προβλήματα όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια του σκάφους, γι’ αυτό και ανακοινώνουμε τώρα αυτό το γεγονός ως ένα συναρπαστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν μηχανικά δεδομένα, με τρόπους που δεν είχαν προηγουμένως προβλεφθεί, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με ένα διαστημόπλοιο που βρίσκεται πάνω από 236.000 μίλια μακριά από τη Γη». Τα σχόλια δικά σας…
Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει την εμφάνιση ενός άγνωστου φωτεινού σώματος πάνω από την Καμπέρα της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

ν

Alien Portal Appears Over Canberra During Lightning Storm? 1/6/2016
ν

 


Translate this post