Τρομοκρατικό χτύπημα συντάραξε τη Σουηδία

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η φονική επίθεση με φορτηγό κόστισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες, κάποιοι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πρώτες βοήθειες έφτασαν αμέσως στην περιοχή της επίθεσης σε κεντρικό εμπορικό δρόμο στην Στοκχόλμη. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v
Η ΕΠΙΘΕΣΗ έγινε με φορτηγό που άνοιξε ταχύτητα και εισέβαλε σε ένα πολυκατάστημα της Στοκχόλμης την Παρασκευτή 7 Απριλίου. Είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά τέσσερις άνθρωποι και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, εκ των οποίων εννέα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι σουηδικές υγειονομικές αρχές. Ανάμεσα στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν είναι και παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το περιστατικό ήταν μια «τρομοκρατική επίθεση».
Ο Λεβέν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση. Ωστόσο, η αστυνομία είπε ότι κανείς δεν έχει συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση, σύμφωνα με το Reuters.
v
Ένας νοσοκόμος σπεύδει να καλύψει τα θύματα της επίθεσης με κουβέρτες. Πηγή: News media
v
Όλες οι σουηδικές κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν διακόψει τις εργασίες τους μετά την επίθεση, σύμφωνα με μια πηγή από το Reuters. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και σε άλλα σημεία σε ολόκληρη την πόλη.
«Ναι, βέβαια υπήρχε μεγάλος πανικός» ανέφερε ένας μάρτυρας, ο Ρομάν Μιτρολάνοβ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RT. «Οι άνθρωποι μιλούσαν στα τηλέφωνά τους και κλαίγανε. Όλοι είχαν ένα κινητό στο χέρι προσπαθώντας να βρουν κάποιον να του μιλήσουν».
«Είδα εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν για να σωθούν» ανέφερε μια μάρτυρας με το όνομα Άννα, προσθέτοντας ότι και η ίδια έφυγε τρέχοντας από την περιοχή.
v
Το φορτηγό της επίθεσης το οποίο τυλίχτηκε σε φλόγες αμέσως μετά την εισβολή του στο πολυκατάστημα. Πηγή: Reuters
v
Ένας εργαζόμενος στο πολυκατάστημα Åhlens, δήλωσε ότι το φορτηγό εισέβαλε στο τμήμα αρωμάτων του καταστήματος. Αμέσως άρχισε να χτυπάει συναγερμός.
Στο ραδιόφωνο της Σουηδίας αναφέρθηκε ότι το φορτηγό έπιασε φωτιά αμέσως μετά την συντριβή του στο πολυκατάστημα.

v


Translate this post