Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού (pics+vids)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Νεκροί ένας αστυνομικός κι ένας από τους δράστες, ενώ δύο άλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο δράστη. Την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

ν

ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ. Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο κέντρο του Παρισιού αργά το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα βγήκαν από ένα αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν αστυνομικούς, που ανταπέδωσαν τα πυρά. Νεκρός είναι και ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ η αστυνομία αναζητά το δεύτερο άτομο.
Η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθεί η περιοχή και να κλείσει η λεωφόρος Champs Elysées (Ηλύσια Πεδία) που οδηγεί στην Αψίδα του Θριάμβου, ενώ απομακρύνονται όσοι πολίτες βρίσκονταν σε μεγάλη ακτίνα από το αιματηρό περιστατικό.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα για τη μεταφορά των θυμάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νεκρός έπεσε ο ένας δράστης από σφαίρες αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η επίθεση έγινε από έναν άνδρα με Καλάσνικοφ, ο οποίος στόχευε απευθείας στους αστυνομικούς.
Ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν φέρεται να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
ν

Η στιγμή που οι δράστες πυροβολούν
ν


ν
Βίντεο-ντοκουμένο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν τον τζιχαντιστή δράστη της επίθεσης στο κέντρο του Παρισιού δημοσίευσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στο βίντεο βλέπουμε ένα ασημί αυτοκίνητο να έχει σταματήσει δίπλα σε όχημα της αστυνομίας, την ώρα που αστυνομικοί κρατώντας τα όπλα τους φαίνεται να πυροβολούν κάποιον ο οποίος πέφτει στο έδαφος πίσω από το βαν της αστυνομίας.
v


v

Το βίντεο που ακολουθεί, δείχνει τους δύο δράστες την ώρα που πυροβολούν από το απέναντι πεζοδρόμιο.
ν

ν

Ποιος είναι ο νεκρός δράστης

Το πρακτορείο Amaq ανακοίνωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον 39χρονο Βέλγο μαχητή του ISIS Αμπού Γιουσίφ.
Ωστόσο, ο Αμπού Γιουσίφ είναι ο ένας από τους δύο δράστες που διέφυγε κι όχι ο νεκρός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ότι είναι Γάλλος πολίτης με το όνομα Karim Cheurfi, γνωστός στις Αρχές.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το αποφυλακιστήριο του Cheurfi με τη φωτογραφία του.

ν

ν

Για τον εντοπισμό του Αμπού Γιουσίφ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
ν


ν

Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχει εντοπιστεί και ύποπτο πακέτο, το οποίο εξετάζεται από τις αρχές.
Οι πυροβολισμοί σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας σημειώθηκαν μόλις δύο ώρες μετά τον αποκλεισμό άλλης περιοχής μετά από απειλή για βόμβα.
Η μεγάλη αναστάτωση, ωστόσο, δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Μετρό, καθώς με εντολή της αστυνομίας έκλεισε μόνο ο σταθμός στην περιοχή του συμβάντος, ενώ οι υπόλοιποι λειτουργούν κανονικά.
ν

Απόπειρα και στην Ολλανδία

Στο μεταξύ στην Ολλανδία αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα, ο οποίος τους επιτέθηκε με ματσέτα, φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος!»
ν

ν


Translate this post