Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στη Στοκχόλμη

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο συλληφθείς φέρεται να είναι υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η αστυνομία εντόπισε και εκρηκτικά μέσα στο μοιραίο φορτηγό.

Το φορτηγό της επίθεσης μετά τη συντριβή του στο πολυκατάστημα. Πηγή: News Media
ν
ΟΠΩΣ ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, ο ένας από τους δύο υπόπτους που συνελήφθη την Παρασκευή πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός του οχήματος που έσπειρε τον πανικό στον κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15.  
«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης της επίθεσης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως δράστης… σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. «Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».  
Ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση στη Μάρστα, σε προάστιο της Στοκχόλμης χθες, και αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας.  
Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
ν
Δύο φωτογραφίες του υπόπτου που συνελήφθη από την αστυνομία σε σχέση με τη φρίκη που εκτυλίχθηκε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Πηγή: News Media
ν
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε λίγο αργότερα η σουηδική τηλεόραση, επικαλούμενη πολλαπλές αστυνομικές πηγές, η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στην επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης.  
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.  
Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά. Η υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της κατασκοπείας, της τρομοκρατίας, την προστασία του Συντάγματος και προσωπικοτήτων και την έρευνα εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας.

 


Translate this post