Διπλό χτύπημα έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τι γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός και ο δράστης της επίθεσης.

Μια γυναίκα πήδηξε από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ στον Τάμεση για να σωθεί και ανασύρθηκε με σοβαρά τραύματα.

Τραυματίστηκαν συνολικά 40 άτομα. Από αυτά τα 29 σοβαρά, ενώ 7 άτομα χαροπαλεύουν.

Ο δράστης ήταν ένας, και σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών, αφού προηγουμένως τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν άοπλο αστυνομικό που προσπάθησε να τον σταματήσει.


ν

ΦΑΙΝΕΤΑΙ να ξεκαθαρίζει η κατάσταση από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Ο δράστης των επιθέσεων ήταν ένας μοναχικός λύκος, ο οποίος, αφού παρέσυρε εσκεμμένα και τραυμάτισε σοβαρά αρκετά άτομα στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, βγήκε από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά άλλων αστυνομικών.
Η αστυνομία παραμένει ωστόσο σε επιφυλακή, καθώς φοβάται ότι οι επιθέσεις μπορεί να μην έχουν λήξει, αλλά να συνεχιστούν και έχει καλέσει τους πολίτες σε επαγρύπνηση.
Αν και δεν γίνεται ακόμη λόγος για ισλαμική τρομοκρατία, παραμένει γεγονός ότι τα χτυπήματα έγιναν κατά τη διάρκεια απειλών από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι η Ευρώπη δεν θα κοιμάται πλέον ήσυχη.
Τα χτυπήματα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο είναι ενδεικτικά αυτής της πρόθεσης, καθώς το Ισλάμ θεωρεί τη Δημοκρατία εχθρό της μουσουλμανικής θρησκείας και των πιστών.
Να σημειωθεί ότι τα χτυπήματα στη βρετανική πρωτεύουσα έγιναν την ίδια ημέρα, έναν χρόνο μετά από την διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, με 32 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες.
v


v

Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο του Βρετανικού Κοινοβουλίου απαγορεύτηκε όσο διαρκούσε η κρίση, ενώ η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απείχε μόλις 35 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Η κ. Μέι φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς της στην πρωθυπουργική κατοικία.
Φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Πέντε είχαν ακατάσχετη αιμορραγία.

ν

v

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές φωτογραφίες από την τρομοκρατική επίθεση.
ν


v


v


ν


ν


ν


ν


ν


ν


ν

 


Translate this post