Η Αστρολογία των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής

Κατηγορία ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σύμφωνα με την αστρολογία των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, τόσο το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας, όσο και το τοτέμ που συνδέεται με αυτό, τον βοηθούν στην πορεία του για ολοκληρωμένη ανάπτυξη.

Η αστρολογία των Ινδιάνων Τσιπέουα είναι γήινη, καθώς είναι βασισμένη στη Γη και τα πλάσματά της και όχι στον ουρανό και τα άστρα. Image: Supplied
ν

«ΕΧΟΥΜΕ ξεχάσει τις ιστορίες και τα τραγούδια που παρασύρει μαζί του ο άνεμος. Έχουμε ξεχάσει τη σοφία που έχουν οι πέτρες που βρίσκονται στην ίδια θέση από τα παλιά χρόνια. Έχουμε ξεχάσει ότι το νερό μπορεί να μας αναζωογονήσει. Έχουμε  ξεχάσει ότι τα φυτά μπορούν να μιλήσουν και να μας πούνε ποια από αυτά φέρνουν ευημερία. Έχουμε χάσει την ικανότητα να παρατηρούμε τα ζώα που μας χαρίζουν την αγάπη τους, δίνοντάς μας τους εαυτούς τους για τροφή. Έχουμε απομακρυνθεί από αυτές τις σχέσεις και αναρωτιόμαστε γιατί μας πιάνει ανία και μελαγχολία».
Όχι, δεν είναι κάποια ανακοίνωση σε ποιητική φόρμα των Πρασίνων ή κάποιων άλλων οικολόγων. Είναι τα θλιμμένα λόγια του αρχηγού των Ινδιάνων Τσιπέουα, που είναι ένας από τους τελευταίους αυτόχθονες Αμερικανούς μελετητές των παραδόσεων του λαού του. Τα λόγια του έχουν ληφθεί από το τελευταίο βιβλίο του που μελετά την αστρολογία των Ινδιάνων της Αμερικής. Η αστρολογία αυτή είναι βασισμένη στη Γη και τα πλάσματα της και όχι στον ουρανό και τα άστρα όπως είναι η δική μας.
«Σήμερα», παραπονείται ο Ήλιος-Αρκούδα, «ζούμε αποκομμένοι από την πραγματικότητα που αποτελεί μέρος του κόσμου. Οι παλαιότεροι ερυθρόδερμοι πίστευαν ότι η ύπαρξη των ορυκτών, των φυτών και των ζώων είναι συνδεδεμένη με τη Γη και χωρίζεται ανάλογα με τις εποχές. Όπως αλλάζουν οι εποχές, έτσι και ο άνθρωπος πρέπει να προσαρμοστεί στην πορεία του χρόνου, όταν μπαίνει στον κύκλο της ζωής, με σκοπό να εναρμονιστεί με το τρόπο με τον οποίο μεταλλάσσεται η ενέργεια».
Διαφορετικά, διατρέχει τον κίνδυνο να «βγει από τον κύκλο», δηλαδή να χάσει τον ζωτικό ρυθμό που του επιτρέπει την εσωτερική και εξωτερική του ανάπτυξη. Από αυτή τη θεώρηση πηγάζει η «γήινη» αστρολογία των Ινδιάνων που σας παρουσιάζουμε σ’ αυτό το άρθρο.
ν

ν

Το ζωδιακό χαρακτηριστικό κάθε μήνα αντιπροσωπεύεται από ένα ζώο, που συμπληρώνεται από ένα φυτό, ένα ορυκτό, ένα χρώμα, ένα συμπληρωματικό ζώο και ένα Τοτέμ, δηλαδή γούρι. Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του στοιχεία και προστατεύεται από το πνεύμα που αντιστοιχεί στο μήνα γέννησης.
Η είσοδος σε κάποιο σημείο του κύκλου των εποχών, δηλαδή η γέννηση σε μια ορισμένη στιγμή του έτους, δίνει στο άτομο κάποιες ιδιαίτερες δυνάμεις, ιδιότητες και ικανότητες διαφορετικές από αυτές που δίνει σε κάποιο άλλο που μπήκε σε άλλο σημείο του κύκλου. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ατόμου και ο προορισμός που ήρθε να εκπληρώσει στη γήινη ζωή. «Ενόσω βρίσκεσαι στον κύκλο» λέει ο Ήλιος-Αρκούδα, γνωρίζεις τις διάφορες φάσεις της Σελήνης, τα φυτά, τα Τοτέμ και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα συναντήσεις στο διάβα σου. Με αυτό τον τρόπο η ζωή σου  θα είναι μια συνεχής ανταλλαγή, ενώ η ζωτική δύναμη θα χτυπά βαθιά μέσα στην καρδιά σου».
Όλοι μας λοιπόν γεννιόμαστε με έναν συγκεκριμένο προορισμό, αλλά στην πορεία των εποχών της ζωής μας πρέπει να προσαρμοστούμε ακούγοντας τα μηνύματα των πνευμάτων που τις προστατεύουν.
Τα ονόματα των εποχικών πνευμάτων είναι τα εξής:
Βαμπούζ: Το πνεύμα του βορρά και του χειμώνα που το αντιπροσωπεύει το Μαύρο Βουβάλι.
Βαμπούν: Το πνεύμα της ανατολής και της άνοιξης που το αντιπροσωπεύει το Γεράκι.
Ζονοντέζε: Το πνεύμα του νότου και του καλοκαιριού που το αντιπροσωπεύει το Κογιότ.
Ματζέκεβις: Το πνεύμα της δύσης και του φθινοπώρου που το αντιπροσωπεύει η Αρκούδα γκρίζλι.
Βρείτε πιο κάτω ποιο είναι το γήινο ζώδιό σας (ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής σας) και ποιο το τοτέμ σας, καθώς και τις ιδιαίτερες δυνάμεις που σας χαρίζουν, έτσι ώστε να ζήσετε μια πιο ολοκληρωμένη και αρμονική ζωή.
ν

ν

Η εποχή του Βαμπούζ: Βορράς – Χειμώνας – Άσπρο Βουβάλι

Είναι η εποχή της ανανέωσης. Όλα ανανεώνονται όπως ο ισχυρός βόρειος  άνεμος σαρώνει τη βροχή από τα σύννεφα και προετοιμάζει τον ουρανό για την καινούργια εποχή. Είναι η νύχτα την στιγμή του ύπνου και της ξεκούρασης – όχι όμως του θανάτου. Ενώ κοιμόμαστε κάτι ξαναγεννιέται, κάτι προετοιμάζεται για την μελλοντική ανανέωση, για τη ζωή που θα ξαναρχίσει αμέσως μόλις ο πατέρας-Ήλιος ξυπνήσει τη μητέρα-Γη. Τη νύχτα πράγματι ξεχνάμε τα υλικά μας προβλήματα για να πλησιάσουμε το πνεύμα και να μάθουμε αυτό που ξύπνιοι δεν θελήσαμε ή δεν μπορέσαμε να μάθουμε. Είναι η στιγμή κατά την οποία βλασταίνει ο σπόρος της συνείδησης.
Το σκοτάδι και το κρύο αποτελούν την εποχή της δοκιμασίας. Νιώθουμε ότι ζούμε στη μοναξιά και ότι είμαστε παραμελημένοι. Όλα αυτά όμως είναι η βοήθεια που δίνει ο Βαμπούζ σε όσους γεννήθηκαν αυτή την εποχή για να αναπτύξουν μέσα τους τις αξίες και τα χαρακτηριστικά  του, δηλαδή την υπομονή, τη διαύγεια της δράσης, την ικανότητα του να ξέρεις να ανανεώνεσαι.
Τον Βαμπούζ αντιπροσωπεύει το Άσπρο Βουβάλι που δείχνει τη σημασία που έδιναν οι ερυθρόδερμοι στην εποχή του χειμώνα. Το βουβάλι το τιμούσαν γιατί ήταν το ζώο που προσέφερε την ζωή του για να διατηρηθεί η ζωή των ανθρώπων. Τους δίνει φαγητό από το σώμα του, τους καλύπτει με το δέρμα του και τους θρέφει πνευματικά γιατί το θηλυκό άσπρο βουβάλι έφερε την ιερή πίπα στους ανθρώπους. Η πίπα είναι το σύμβολο που ενώνει την ανθρώπινη φύση (η ίδια η πίπα) και το μεγάλο πνεύμα (ο καπνός).
Στην εποχή του Βαμπούζ ανήκουν η Πολική αγριόχηνα, η Ενυδρίδα και ο Λύκος.

 

Πολική αγριόχηνα (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
Χαρακτηριστικό: Ανανέωση
Τοτέμ: Χελώνα:

Όσοι γεννήθηκαν την περίοδο αυτή φαίνονται επιφυλακτικοί και απαθείς, αν μπορέσεις όμως και τους ανακαλύψεις είναι μια αστείρευτη πηγή από φως και ζεστασιά. Έτσι όπως είναι καθαρός και διαυγής ο χαλαζίας, η τυχερή τους πέτρα, έχουν την ικανότητα να βλέπουν πολύ καθαρά, με κρυστάλλινο τρόπο ακόμα και αυτό που είναι αόρατο ή σκοτεινό για τους άλλους ανθρώπους. Πρέπει όμως να χρησιμοποιήσουν αυτό το χάρισμα για καλό, γιατί διαφορετικά αυτή η δύναμη θα γυρίσει εναντίον τους και θα τους εκμηδενίσει.
Επειδή σέβονται τις παραδόσεις είναι δεμένοι με την οικογένεια για την οποία τρέφουν βαθιά συναισθήματα και απέναντί της έχουν έντονη αίσθηση ευθύνης. Σαν γονείς όμως είναι μάλλον αυταρχικοί.
Πέτρα: Χαλαζίας. Φυτό: Σημύδα ή Βετούλη. Συμπληρωματικό ζώο: Δρυοκολάπτης. Χρώμα: Άσπρο.

 

Ενυδρίδα (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)
Χαρακτηριστικό: Κάθαρση
Τοτέμ: Πεταλούδα

Όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή ξέρουν να προσαρμόζονται με πολύ έξυπνο τρόπο σε όλες τις καταστάσεις. Όπως το τυχερό τους μέταλλο –το ασήμι– είναι εύκαμπτο και μαγνητικό, έτσι κι εκείνοι έχουν την ικανότητα να διαισθάνονται τα πάντα και να μπορούν να συλλαμβάνουν κύματα και ανεπαίσθητες δονήσεις.
Μπορούν να αντιλαμβάνονται και να κατευθύνουν τα αισθήματά τους γιατί από αυτά γεννιέται η ενέργεια που τους επιτρέπει να προσεγγίσουν τις πνευματικές δυνάμεις. Από όλα τα ζώα του κύκλου των Ινδιάνων είναι οι μοναδικοί που μπορούν να «κατευθύνουν» την ενέργεια χωρίς να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια. Αυτό συνήθως οδηγεί σε μεγάλες επιτυχίες.
Μέταλλο: Ασήμι. Φυτό: Λεύκα. Συμπληρωματικό ζώο: Ξιφίας. Χρώμα: Ασημί.

 

Λύκος (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)
Χαρακτηριστικό: Διείσδυση
Τοτέμ: Βάτραχος

Οι γεννημένοι αυτή την εποχή έχουν το χάρισμα να διεισδύουν όπως ο άνεμος και να κινούνται σε ένα χώρο απαγορευμένο για τους περισσότερους ανθρώπους. Μπορούν επίσης να έρχονται σε επαφή με τα ουράνια σώματα, να βλέπουν και να ακούν τα μυστικά τους. Για να φθάσουν όμως σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι ομαλοί σαν την τυχερή τους πέτρα, το τυρκουάζ, και να ενισχύουν πάντα τη θέλησή τους.
Η αναπτυγμένη θέληση θα τους βοηθήσει να βγουν μέσα από την θάλασσα των συναισθημάτων στην οποία κολυμπούν, πράγμα που τους κάνει ιδιότροπους, μελαγχολικούς, και σίγουρα λιγότερο αποφασιστικούς. Είναι όμως αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλάβουν ότι με την υπομονή μπορούν να φθάσουν στο σκοπό τους και να ξεπεράσουν την έλλειψη αποφασιστικότητας.
Πέτρα: Τυρκουάζ. Φυτό: Πεντάνευρο. Συμπληρωματικό ζώο: Καφέ αρκούδα. Χρώματα: Πράσινο και γαλάζιο.
ν

ν

Η εποχή του Βαμπούν: Ανατολή – Άνοιξη – Αετός

Η δύναμη που αναδύεται αυτή την εποχή του χρόνου είναι η δύναμη του διαφωτισμού, της σοφίας και του φωτός που ξυπνούν τη ζωή και το νου του ανθρώπου. Είναι η δύναμη των νεφών της νύχτας που διαλύονται με το φως του ήλιου χαιρετίζοντας την καινούργια ημέρα. Είναι το ξύπνημα όχι μόνο το φυσικό αλλά και το πνευματικό. Στην εποχή του Βαμπούν όλα είναι φρέσκα και καινούργια, χαρακτηριστικά της εποχής που χρωματίζεται απαλά όταν την αυγή εισβάλλει με το φως του ήλιου. Οι Ινδιάνοι πίστευαν  ότι ο ήλιος δίνει σοφία σε όσους σηκώνονται νωρίς για να χαιρετίσουν τις πρώτες ακτίνες του.
Όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή πρέπει να βρουν τη σοφία και να τη μεταδώσουν στους άλλους. Έχουν το χάρισμα να διαισθάνονται και την ικανότητα να φθάνουν στην ουσία των πραγμάτων. Πρέπει όμως να μάθουν να ελέγχουν τη μεγάλη τους ενεργητικότητα πριν αυτή μεταλλαχτεί και γίνει καταστρεπτική δύναμη γι’ αυτούς τους ίδιους. Το ζώο που αντιπροσωπεύει αυτή την εποχή είναι ο Αετός. Είναι το πιο κοντινό ζώο στο μεγάλο πνεύμα από οποιοδήποτε άλλο, γιατί είναι το πουλί που πετά ψηλότερα απ’ όλα. Οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούν στις τελετές τους βεντάλιες από φτερά του θαυμάσιου αυτού αρπακτικού πουλιού. Σε ιδιαίτερες περιστάσεις μάλιστα χρησιμοποιούσαν φτερά αετού για να στολίσουν τον αρχηγό τους ώστε να πάρει τα χαρίσματά του και να φωτιστεί.
Στην εποχή του Βαμπούν ανήκουν το Κόκκινο γεράκι, ο Κάστορας και το Ελάφι.

 

Κόκκινο γεράκι (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)
Χαρακτηριστικό: Άνθιση
Τοτέμ: Πουλί της φωτιάς 

Όπως η τυχερή τους πέτρα, η κόκκινη οπαλίνα, που βγαίνει από τα έγκατα των ηφαιστείων, έτσι και όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή βρίσκονται εύκολα σε δύσκολη θέση γιατί τους αρέσουν οι καταστάσεις που τους ερεθίζουν και τους επιτρέπουν να κάνουν γενναίες πράξεις. Στο περιβάλλον τους θεωρούνται άτομα με ξεχωριστή αξία και γι’ αυτό όλοι τους εκτιμούν. Τους αρέσει να κάνουν σχέδια για το μέλλον αλλά πολύ σύντομα χάνουν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτά.
Όμως αυτοί οι θερμοί ιδεαλιστές μπορούν να εξασθενίσουν όταν αναπτύσσουν πνευματιστικές δυνάμεις: αν δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τις καταστάσεις στις οποίες κρύβονται κίνδυνοι και να τις αποτρέψουν, θα χάσουν τη δύναμή τους.
Πέτρα: Κόκκινη οπαλίνα. Φυτό: Ταραξάκο. Συμπληρωματικό ζώο: Κοράκι. Χρώμα: Κίτρινο.

 

Κάστορας (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)
Χαρακτηριστικό: Αιφνίδιες αλλαγές
Τοτέμ: Χελώνα

Οι γεννημένοι αυτή την εποχή παρ’ ότι τους προστατεύει η τύχη, δεν είναι καιροσκόποι. Αντίθετα, είναι πολύ πρακτικοί, δυναμικοί και συγκροτημένοι και πιστεύουν πως οτιδήποτε κι αν αποκτήσουν θα προέλθει κυρίως από τη σκληρή δουλειά. Είναι δεμένοι με τη γη, μερικές φορές μάλιστα περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Γι’ αυτό κατευθύνουν τη δύναμή τους ώστε να μπορέσουν κυρίως να αποκτήσουν υλική ασφάλεια κι έτσι ξεχνούν να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους, περιοριζόμενοι σε μια επίπλαστη και επιπόλαιη καλλιέργεια.
Η τυχερή τους πέτρα, ο ορείχαλκος, που συμβολίζει την ένωση της γης με τον ουρανό, τους κάνει να αποφεύγουν να ακολουθούν το παλιό ρητό: έχε τα πόδια στην γη αλλά το κεφάλι στον ουρανό.
Μέταλλο: Ορείχαλκος. Φυτό: Άγριο κρίνο. Συμπληρωματικό ζώο: Φίδι. Χρώμα: Γαλάζιο.

 

Ελάφι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)
Χαρακτηριστικό: Θρέψη
Τοτέμ: Πεταλούδα

Λένε ότι η τυχερή πέτρα αυτού του ζωδίου, ο αχάτης ο βρυοσκεπής, ταιριάζει απόλυτα στην ανατολή κι αυτή η καταπληκτική του ιδιότητα βοηθά τη γιατρειά της όρασης. Με τον ίδιο τρόπο, οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο είναι σε θέση να δημιουργήσουν ομορφιά (άλλωστε υπάρχουν πολλοί ζωγράφοι που ανήκουν σ’ αυτό το γήινο ζώδιο) ή ακόμη μπορούν να ανοίξουν τα μάτια σε όποιον βρίσκεται κοντά τους για να δει την ομορφιά γύρω του, να βρει λύσεις, να πάρει κουράγιο. Αυτά όμως τα χαρίσματα χάνονται αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν για τους εαυτούς τους.  Είναι σαν ο αλτρουισμός τους να τους εμποδίζει να ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα.
Πέτρα: Αχάτης ο βρυοσκεπής. Φυτό: Πλάτανος. Ζώο: Άλκη. Χρώματα: Πράσινο και άσπρο.
ν

ν

Η εποχή του Σονοντέζε: Νότος – Καλοκαίρι – Κογιότ

Αυτή την εποχή πραγματοποιούνται οι υποσχέσεις που είχε ξυπνήσει ο χειμώνας και είχε συλλάβει η άνοιξη. Το καλοκαίρι πράγματι αντιπροσωπεύει την πλήρη πραγματοποίηση, την ωριμότητα στην αντίδραση, την απόδειξη της δύναμης, και τη μεγαλοψυχία που αποκτήθηκε τις προηγούμενες εποχές. Είναι η εποχή της πλήρους ανάπτυξης που πραγματοποιείται μόνο αν οι άνθρωποι είναι εξωστρεφείς και έμπιστοι. Σ’ αυτή την περίπτωση αποτελούν παράδειγμα και γίνονται μάθημα και ερέθισμα για τους άλλους.
Το ζώο που συνδέεται, με αυτή την εποχή είναι το κογιότ που οι Ινδιάνοι θεωρούν το πιο έξυπνο. Πιστεύουν ότι έχει την ικανότητα να διδάσκει στους ανθρώπους αυτό που πρέπει να μάθουν είτε το θέλουν είτε όχι. Τα χαρακτηριστικά χρώματα αυτής της εποχής είναι το πράσινο και το κίτρινο. Το πρώτο συμβολίζει την ελπίδα για το μέλλον και την ικανότητα για ανανέωση και λύτρωση. Το δεύτερο συμβολίζει την εξυπνάδα που βοηθά στην πραγματοποίηση αυτών των προσδοκιών.
Οι γεννημένοι σ’ αυτή την εποχή πρέπει να υιοθετήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά και να αποκτήσουν αυτές τις ικανότητες, γιατί περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους τους αρέσει η άνεση και προσπαθούν να απομακρύνουν τις οδυνηρές εμπειρίες που αποτελούν συνέπεια του μονοπατιού της εσωτερικής ανάπτυξης. Το πνεύμα του Σονοντέζε που τους προστατεύει μαζί με το κογιότ, τους βοηθούν να δεχθούν και να ξεπεράσουν τον πόνο από τις δοκιμασίες που υφίστανται και από τις οποίες θα μάθουν να βρίσκουν διέξοδο. Πρώτα όμως θα πρέπει να μάθουν να χειρίζονται τα υλικά αγαθά ώστε αυτά να καρποφορούν. Όχι όμως με σκοπό εγωιστικό.
Στην εποχή του Σονοντέζε ανήκουν τα ζώδια: Δρυοκολάπτης, Οξύρρυγχος και Καφέ αρκούδα.

 

Δρυοκολάπτης (21 Ιουνίου – 21 Ιουλίου)
Χαρακτηριστικό: Εξαγνισμός
Τοτέμ: Βάτραχος

Όπως η τυχερή τους πέτρα, το καμέο, που έχει την ιδιότητα να επουλώνει τις πληγές και να σταματά την αιμορραγία, οι γεννημένοι σ’ αυτή την εποχή ξέρουν να «γιατρεύουν» όσους έχουν πληγωθεί συναισθηματικά. Τους πληγωμένους τους καταλαβαίνουν αμέσως με την αλάνθαστη διαίσθησή τους. Με αυτή τους την συμπεριφορά βοηθούν τους άλλους ώστε να βγάλουν στην επιφάνεια τα καλύτερα τους χαρίσματα.
Αυτό που κατευθύνει τις πράξεις τους είναι η ανιδιοτελής αγάπη, που ξέρουν πάντα να δείχνουν στους άλλους. Εξωστρεφείς και εγκάρδιοι, τρέχουν πάντα να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και χρήζουν βοηθείας. Αυτός είναι ο προορισμός τους στη γη. Αν μάθουν να τον εκπληρώνουν, θα διατηρήσουν την ψυχική τους ισορροπία που είναι απαραίτητη για να ζήσουν αρμονικά.
Πέτρα: Καμέο. Φυτό: Άγριο τριαντάφυλλο. Συμπληρωματικό ζώο: Πολική αρκούδα. Χρώμα: Ροζ.

 

Οξύρρυγχος (22 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)
Χαρακτηριστικό: Ευθύτητα
Τοτέμ: Πουλί της φωτιάς 

Όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή είναι γενναιόδωροι και αφήνονται να τους κατευθύνει η καρδιά και τα συναισθήματά τους. Έχουν οξυμένη διαίσθηση, η οποία μερικές φορές παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση, ενώ άλλες φορές είναι ενεργή σε σημείο που μπορούν και προλέγουν το μέλλον. Σ’ αυτό τους βοηθά η τυχερή τους πέτρα που είναι ο γρανίτης.
Οι πράξεις και τα λόγια που βγαίνουν αυθόρμητα από το στόμα τους αγγίζουν κατ’ ευθείαν την καρδιά. Συνήθως είναι πολυάσχολοι αλλά καταπιάνονται με δουλειές που άλλοι τις θεωρούν ανιαρές και μπερδεμένες. Για να μην χάσουν την ισορροπία τους πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της διαίσθησης  και της προνοητικότητας που διαθέτουν και να μάθουν να την κατευθύνουν σωστά.
Πέτρα: Γρανίτης. Φυτό: Βάτος. Συμπληρωματικό ζώο: Ενυδρίδα. Χρώμα: Κόκκινο.

 

Καφέ αρκούδα (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)
Χαρακτηριστικό: Συγκομιδή
Τοτέμ: Χελώνα 

O αμέθυστος, η τυχερή πέτρα αυτού του ζωδίου, είναι το σύμβολο της κατανόησης, της δικαιοσύνης, του θάρρους και της αρμονίας. Όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή έχουν τα ίδια χαρίσματα, που τους επιτρέπουν να ξεπερνούν τα εμπόδια. Παρ’ όλο που φαίνονται ψυχροί ορθολογιστές, εμπνέονται από τη δύναμη των παγκόσμιων πνευμάτων που τους κάνει να αντιδρούν με αγάπη για την ανθρωπότητα.
Αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο μπορούν να φθάσουν πολύ ψηλά. Είναι μάλλον αργοί στο να καταλάβουν τα υψηλά νοήματα, αλλά όταν τα καταλάβουν τα υπερασπίζονται δυναμικά. Η τυχερή τους πέτρα μπορεί να τους προφυλάξει από τις κακές επιδράσεις του αλκοόλ, ενώ αν ζητούν μια αλλαγή στη ζωή τους, θα τους βοηθήσει πολύ, αρκεί να έχουν ξεκαθαρίσει τί είδους αλλαγή θέλουν.
Πέτρα: Αμέθυστος. Φυτό: Βιολέτα. Συμπληρωματικό ζώο: Λύκος. Χρώμα: Πορφυρό.
ν

ν

Η εποχή του Ματζέκεβις: Δύση – Φθινόπωρο – Αρκούδα γκρίζλι

Το  Φθινόπωρο είναι η ώρα της δύσης. Είναι η στιγμή που ετοιμαζόμαστε να αποτραβηχτούμε, για να ξαποστάσουμε και να αξιολογήσουμε τις πράξεις μας και να στρέψουμε το βλέμμα από την υλική ζωή προς το πνεύμα. Σ’ αυτή τη στιγμή της αυτοσυγκέντρωσης πρέπει να αξιολογήσουμε τις δυνάμεις που αποκτήσαμε και να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες μας. Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από τη δύναμη της σκέψης, των ιδανικών που γίνονται περισσότερο συγκεκριμένα και από την ικανότητα με την οποία μπορεί ο άνθρωπος να πραγματοποιεί τα σχέδιά του για το μέλλον. Χαρακτηρίζεται επίσης από ελευθερία, ανεξαρτησία και δύναμη επιβολής.
Οι γεννημένοι αυτή την εποχή έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης. Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουν αυτή τους την δύναμη που πηγάζει από την ωριμότητα, όπως ο ήλιος της δύσης συγκεντρώνει όλη του την δύναμη και την ομορφιά στην τελευταία στιγμή της ημέρας. Επίσης όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή πρέπει αντικειμενικά να γνωρίζουν τα όριά τους ώστε να αποφεύγουν λάθη που γίνονται από περηφάνια. Το ζώο που συνδέεται με την εποχή του Ματζέκεβις είναι η αρκούδα γκρίζλι – δυνατή και ευγενική μαζί, παρά τη μεγάλη δύναμή της σκέπτεται πριν αντιδράσει και επαληθεύει κάθε της πράξη.
Στην εποχή του Ματζέκεβις ανήκουν τα ζώδια: Κοράκι, Φίδι και Κουκουβάγια.

 

Κοράκι (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)
Χαρακτηριστικό: Ανύψωση
Τοτέμ: Πεταλούδα

Όπως η τυχερή τους πέτρα, ο ίασπις, που έχει την ιδιότητα να γιατρεύει τη μελαγχολία, την κατάθλιψη και τις καρδιακές παθήσεις, έτσι όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή σέβονται τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Έχουν μέσα τους μια δύναμη που ακτινοβολεί ζεστασιά σε όλους όσους συναντούν και τους δίνει αισιοδοξία και πίστη. Έχουν αυξημένο το αίσθημα του χιούμορ, είναι ευχάριστοι και γίνονται αμέσως συμπαθείς από τους άλλους.
Επειδή αποστολή τους είναι να παρασύρουν στο καλύτερο τους άλλους, οδηγώντας τους σε ένα ανώτερο πνευματικό πεδίο, είναι απαραίτητο να έχουν οι ίδιοι ισορροπία και αρμονία. Φέρουν μέσα τους τις ιδιότητες της τυχερής τους πέτρας, του ίασπη, που τους βοηθά να συγκρατούν τις διακυμάνσεις της ψυχικής τους διάθεσης.
Πέτρα: Ίασπις. Φυτό: Μελλίσανδρος. Συμπληρωματικό ζώο: Κόκκινο γεράκι. Χρώμα: Καφέ.

 

Φίδι (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)
Χαρακτηριστικό: Θέληση
Τοτέμ: Βάτραχος

Όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή δεν προσαρμόζονται στις καταστάσεις αλλά τις φτιάχνουν όπως εκείνοι επιθυμούν. Έχουν σαν χάρισμα μια υπέρμετρη ενεργητικότητα που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν οτιδήποτε. Έτσι καταφέρνουν να αντιλαμβάνονται το πνεύμα του Ματζέκεβις που τους κάνει δεκτικούς στην ενέργεια του σύμπαντος. Αυτή η πνευματική δύναμη τους βοηθά να αυτό-θεραπεύονται μέσα από την κάθαρση. Όπως το τυχερό τους μέταλλο, ο χαλκός, είναι οι καλύτεροι αγωγοί ενέργειας. Γι’ αυτό έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και μπορούν να πετύχουν πολλά στην ζωή.
Όσοι γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν την τάση να κρύβουν τα συναισθήματά τους και να μην εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους. Στα θετικά τους στοιχεία είναι η μεγάλη διορατικότητα και η πλούσια φαντασία.
Πέτρα: Μαλαχίτης. Φυτό: Αγριοαγκινάρα.  Συμπληρωματικό ζώο: Κάστορας. Χρώμα: Πορτοκαλί.

 

Κουκουβάγια (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)
Χαρακτηριστικό: Σοφία
Τοτέμ: Πουλί της φωτιάς

Όπως η τυχερή τους πέτρα, ο οψιδιανός, έτσι όσοι γεννήθηκαν αυτή την εποχή έχουν την ικανότητα να ανακαλύπτουν τις σκέψεις των άλλων. Έχουν επίσης την ικανότητα να καταλαβαίνουν σε βάθος τα αισθήματα και το πνεύμα των άλλων ανθρώπων. Για να διατηρήσουν την εσωτερική αρμονία τους πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται τις ικανότητες τους. Πρέπει πάνω απ όλα να μάθουν να αξιολογούν χωρίς εγωισμό και ψεύτικη μετριοφροσύνη.
Αποφασιστικοί και πεισματάρηδες, όσοι γεννήθηκαν στο ζώδιο αυτό, έχουν μια παράξενη αίσθηση του σκοπού τους στη ζωή, πράγμα που τους κάνει άριστους στο να πετύχουν αυτό που θέλουν, αλλά και κτητικούς και δογματικούς.
Πέτρα: Οψιδιανός. Φυτό: Έλατο. Συμπληρωματικό ζώο: Ελάφι. Χρώμα: Μαύρο.

 


Translate this post