Όταν γίνεσαι τα μάτια του άλλου (βίντεο)

Κατηγορία Αστεία Βίντεο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε πώς ο Μωρίς, ένας νεαρός τράγος, φροντίζει την φίλη του Μάρσια που γεννήθηκε τυφλή.

Αριστερά η τυφλή Μάρσια και δεξιά ο Μωρίς που έγινε τα μάτια της. Πηγή: Supplied
ν

ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Μάρσια, είναι κατσίκα και γεννήθηκε τυφλή. Για καλή της τύχη, όμως, απέκτησε έναν φίλο που είναι γι’ αυτήν τα μάτια της. Η Μάρσια γεννήθηκε την Άνοιξη του 2015 σε μια φάρμα της Καλιφόρνιας που ασχολείται με το εμπόριο κατσικίσιου κρέατος. Επειδή ήταν τυφλή, ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος δεν ενδιαφερόταν για τη φροντίδα της, έως ότου κάποιος γείτονας επικοινώνησε με τη Farm Sanctuary – μια ομάδα υπεράσπισης των ζώων που αναλαμβάνει να βρει σπίτια για παρατημένα ή κακοποιημένα ζωντανά. Η οργάνωση ανέλαβε αμέσως τη φροντίδα της Μάρσια και της βρήκε ένα νέο σπιτικό.
Ωστόσο η ζωή της δεν ήταν εύκολη. Λόγω της αναπηρίας της, η Μάρσια ήταν πάντοτε ανήσυχη και φοβισμένη και το γεγονός ότι η φάρμα που τη φιλοξενούσε δεν μπορούσε να διαθέσει ανθρώπινο προσωπικό σε 24ωρη βάση για τη φροντίδα της, έκανε τα πράγματα δυσκολότερα. Έως ότου εμφανίστηκε ο Μωρίς.
Ο Μωρίς είναι ένας νεαρός τράγος που διασώθηκε τον Ιούλιο και οι υπεύθυνοι της φάρμας θεώρησαν ότι θα ήταν η καλύτερη συντροφιά για την Μάρσια. Δεν έπεσαν έξω.
Μόλις τα δύο ζωντανά βρέθηκαν μαζί, άρχισαν να βελάζουν και να χοροπηδούν και να τρέχουν το ένα προς το άλλο. Έγιναν αχώριστοι φίλοι και ο Μωρίς είναι πλέον τα «μάτια» της Μάρσια, καθώς καθημερινά τη βοηθά να βγει από το στάβλο, να φάει, να παίξει και γενικά να περάσει όμορφα τη μέρα της. Ο δεσμός μεταξύ των δύο αυτών έξυπνων και παιχνιδιάρικων πλασμάτων είναι τόσο βαθύς που το προσωπικό της φάρμας τα αποκαλεί «αδελφές ψυχές».
Είναι γεγονός ότι τα ζώα εμφανίζουν ψυχικά χαρίσματα μερικές φορές ανώτερα του ανθρώπου, βοηθώντας και υποστηρίζοντας τα αδύναμα μέλη του είδους τους, ή ακόμη και άλλου είδους, με συμπόνια ή και με αυτοθυσία.
v
v

How Friendship Changes Everything for a Blind Goat named Marcia
ν
v

 


Translate this post