Αλέξανδρος Ηλιάδης: Ο άγιος προστάτης των σκύλων

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

«Τα χέρια που βοηθάνε… είναι ιερότερα από τα χέρια που προσεύχονται», αναφέρει ο Αλέξανδρος Ηλιάδης, που με περίσσευμα ψυχής έφτιαξε μόνος του ένα καταφύγιο για αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα.


v

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, που μένει στο Ηράκλειο της Κρήτης, δεν προσφέρει μόνο καταφύγιο σε 76 μέχρι στιγμής αδέσποτα σκυλιά, αλλά και σε έναν άστεγο συμπολίτη μας, γράφει η ιστοσελίδα Creteplus και συνεχίζει:
Έχει δώσει πολύ χρόνο και χρήμα για να δώσει το καλό παράδειγμα και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς ακόμη πολίτες. Είναι ο άνθρωπος που φιλοξενεί σε δικό του χώρο έναν άστεγο και δεκάδες αδέσποτα σκυλιά.
Ο Αλέξανδρος Ηλιάδης εδώ και αρκετό καιρό έχει προχωρήσει σε μια αξιέπαινη προσπάθεια για τη φροντίδα όσων «ζωντανών» έχουν ανάγκη. Έφτιαξε λοιπόν ένα καταφύγιο για άρρωστα, κακοποιημένα και ανάπηρα ζωάκια.
Η αγάπη του όμως δεν διοχετεύθηκε μόνο εκεί. Αντίθετα αποφάσισε και έδωσε στέγη σε έναν άστεγο συμπολίτη μας. Όμως πλέον χρειάζεται τη βοήθεια μας. Για αυτό και μεταξύ άλλων ζητάει ένα ψυγείο ώστε να μην χαλάει το φαγητό που παρέχει στον άστεγο συνάνθρωπό μας, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να δώσει κανείς.
ν

Το μήνυμα του Αλέξανδρου στο Facebook

«Μια κοινοποίηση σας παρακαλώ. Έφτιαξα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα. Σε αυτό το καταφύγιο έχω περιθάλψει άρρωστα, κακοποιημένα και ανάπηρα ζωάκια και προσπαθώ να τους προσφέρω την ζωή που τους αξίζει!
Πριν λίγο καιρό πήρα έναν συνάνθρωπο μας που ζούσε στο δρόμο. Η ζωή δεν του φέρθηκε καλά και το λιγότερο που μπορούσα να κάνω είναι να του προσφέρω μια στέγη και ένα πιάτο φαγητό.
Στο καταφύγιο εκτός από τα σπίτια για τα αδέσποτα έχω και μια μεγάλη αποθήκη που την έφτιαξα να ζει ο άνθρωπος αυτός, γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν στο δρόμο, αλλά σε σπίτι. Έβαλα μια σόμπα να ζεσταίνεται και εκτός από τα αδέσποτα μαγειρεύω και για αυτόν ένα πιάτο φάει στο γκαζάκι.
Δυστυχώς στο καταφύγιο δεν έχω ρεύμα ούτε τουαλέτα, και έτσι το φαγητό πολλές φορές χαλάει, ούτε φως για να βλέπει το βράδυ. Κάθε μέρα προσπαθώ να φτιάξω καλύτερες συνθήκες ζωής για αυτόν όμως δεν τα καταφέρνω, έχω πολλά έξοδα που δεν μπορώ να τα καλύψω με τα 76 αδέσποτα που ταΐζω, πολλά φάρμακα για τα άρρωστα. Για αυτό ζητώ βοήθεια από τους συνανθρώπους μου. Θα ήθελα ένα μικρό ψυγείο υγραερίου να μην χαλάει η τροφή που τρώει, μια μικρή λάμπα να κάνει φως το βράδυ και κάποια υλικά να του φτιάξω μια πρόχειρη τουαλέτα».
v

v
Όποιος θέλει να βοηθήσει με όποιο τρόπο τη δράση του Αλέξανδρου, προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια, μπορεί να απευθυνθεί στη σελίδα του στο Facebook.

 


Translate this post