Αγοράκι με Σύνδρομο Ντάουν μπορεί και πετάει!

Κατηγορία NEWS, Παιδί & Γονείς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η αγάπη κάνει θαύματα, καθώς μπορεί να κάνει ακόμη κι ένα αγοράκι που πάσχει από το Σύνδρομο Ντάουν να πετάξει στον αέρα!

321GL1234G5GL5161
v

ΕΝΑ δίχρονο αγοράκι από τη Γιούτα που πάσχει από το Σύνδρομο Ντάουν προσκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο με την εντυπωσιακή ικανότητα που έχει – να πετάει στον αέρα!
Η υπερδύναμη αυτή του δόθηκε από τον πατέρα του, τον φωτογράφο και blogger του Άλαν Λόρενς.
Ο πατέρας δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών με τον γιο του, τον Γουίλ, σε διάφορες πτητικές φάσεις, και τις ανέβασε στο Instagram.
Ο Άλαν Λόρενς το έκανε αρχικά για διασκέδαση, αλλά έκτοτε έχει αποκτήσει ένα βαθύτερο νόημα, καθώς πρόθεση του Λόρενς είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σχετικά με τα παιδιά που έχουν το Σύνδρομο Ντάουν.
Ο Λόρενς είναι σίγουρα ο καλύτερος πατέρας του κόσμου. Χάρη σ’ αυτόν ο Γουίλ μπορεί να παίζει με τα άλλα παιδιά, να πετάει πάνω από δάση κι από σκοτεινά φαράγγια, ή απλώς να πειράζει τον μεγάλο αδελφό του.
v

721GL1234G5GL5161

 

621GL1234G5GL5161

 

521GL1234G5GL5161

 

821GL1234G5GL5161
v

Το Σύνδρομο Ντάουν (Down) ή αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G, περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.
Το σύνδρομο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Βρετανό γιατρό John Langdon Down (εξ ου και η ονομασία του), όταν το 1866 πρόσεξε ότι πολλά άτομα, άσχετα μεταξύ τους, που βρίσκονταν σε διάφορα ιδρύματα, είχαν παραπλήσια εξωτερικά χαρακτηριστικά.
Το 1959 ανακαλύφθηκε η αιτία των σωματικών χαρακτηριστικών και των μαθησιακών δυσκολιών από τον Γάλλο γιατρό και νηπιαγωγό Ζερόμ Λεζέν (Jerome Lejeune). Σύμφωνα μ’ αυτήν την ανακάλυψη, το σύνδρομο Down οφείλεται στην παρουσία, στα κύτταρα των πασχόντων, ενός τρίτου χρωμοσώματος 21, αντί των δύο, που είναι το φυσιολογικό (εξ ου και ο όρος Τρισωμία 21).

 


Translate this post