Οι τρεις πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή μας

Κατηγορία Σχέσεις & Σεξ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Ελευθερία Καλλέρη

 

Υπάρχουν πολλά είδη σχέσεων, αλλά υπάρχουν κάποιες που είναι απολύτως απαραίτητες στο ταξίδι της ζωής. Εδώ αναφέρουμε τις τρεις πιο αξιόλογες.

1H62346JLHHLJ638
v

ΖΩΗ σημαίνει σχέσεις και πολύ περισσότερο σχέσεις αγάπης. Ανεξάρτητα από το αν είναι ερωτικές ή φιλικές ή κάτι άλλο, σημαντικές σχέσεις είναι εκείνες που μας βοηθούν να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε. Βεβαίως όλες οι σχέσεις παίζουν ρόλο στη ζωή μας και στην εξέλιξη του χαρακτήρα μας, κάποιες από αυτές όμως, ανεξάρτητα αν είναι θετικές ή αρνητικές,  είναι πιο ιδιαίτερες από τις άλλες.
Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι σχέσεων. Εδώ  θα μιλήσουμε για εκείνες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μοιραίες ή καρμικές. Τέτοιες είναι οι σχέσεις που παίζουν καθοριστικό ρόλο και χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας σε αυτόν τον πλανήτη. Οι σχέσεις αυτές μπορούν να περιγραφούν ως εξής:
v

2462346JLHHLJ520v
1. Το έτερον ήμισυ

Πρόκειται για τον άνθρωπο που σας γεμίζει και σας ολοκληρώνει. Είναι αυτό το άτομο με το οποίο συμφωνείτε σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχουν ποτέ αμήχανες στιγμές ανάμεσά σας και είναι στην ουσία αδύνατο να αισθανθείτε δυσφορία κοντά του. Μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις και διαφωνίες, αλλά πάντα λύνονται με έναν τρόπο που κάνει τη σχέση σας πιο δυνατή. Μπορεί να περάσετε τρία χρόνια μακριά ο ένας από τον άλλον, αλλά όταν ξανασυναντηθείτε είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα μεταξύ σας. Και αυτό επειδή επικοινωνείτε σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
Όταν τους συναντάτε, μπορεί να αισθανθείτε ένα παράξενο αίσθημα οικειότητας σαν να είχατε επιλέξει να τους συμπεριλάβετε στη ζωή σας πριν ακόμη γεννηθείτε. Αυτό το παράξενο αίσθημα οικειότητας πολλές φορές οφείλεται στο γεγονός ότι μοιράζεστε εμπειρίες από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Και έχετε επιλέξει και οι δύο να έρθετε εδώ, σε μια κοινή αποστολή.
Αντίθετα με την κοινή άποψη, η αδελφή ψυχή δεν ανήκει απαραίτητα στο αντίθετο φύλο και δεν είναι καν απαραίτητο να είναι ο σύντροφος της ζωής σας. Μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή της μητέρας, ενός αδελφού ή αδελφής ή του καλύτερού σας φίλου. Όλοι οι άνθρωποι συναντούν την αδελφή ψυχή στη ζωή τους. Αν δεν σας έχει συμβεί αυτό ακόμη, θα σας συμβεί στο μέλλον.
v

3362346JLHHLJ520v

2. Ο καθρέπτης σας

Είναι το άτομο που δεν σας κολακεύει, αλλά λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Το άτομο αυτό είναι απόλυτα ειλικρινές μαζί σας και δεν ενδιαφέρεται αν πληγωθείτε. Αλλά ακριβώς επειδή δεν νοιάζεται για τα αισθήματά σας, μπορεί να έχει μια τόσο μεγάλη και μεταμορφωτική επίδραση πάνω σας.
Δεν μιλάμε φυσικά για ένα άτομο που είναι ανόητο και θέλει να σας πληγώσει. Μιλάμε για έναν φίλο και συμπαραστάτη που θα σας πει πότε έχετε λοξοδρομήσει από την πορεία σας, πότε κινδυνεύετε να χάσετε την υπόληψη ή την ακεραιότητά σας και γενικά πότε συμπεριφέρεστε με λανθασμένο τρόπο. Συχνά παίζετε κι εσείς τον ίδιο ρόλο απέναντί του και γι’ αυτό το λόγο λειτουργείτε σαν καθρέπτης ο ένας του άλλου.
Μπορεί να διαφωνείτε μαζί τους περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, αλλά κάτω από τις διαφωνίες ή τις διαμαρτυρίες σας αναγνωρίζετε την αλήθεια, καθώς και το ότι υπάρχει ένα ειλικρινές και πραγματικό ενδιαφέρον του ενός προς τον άλλο. Σε αυτή τη ζωή όλοι χρειαζόμαστε κάποιον που θα μας επαναφέρει στον σωστό δρόμο.
v

4362346JLHHLJ521v

3. Ο άγγελος-φύλακας

Το άτομο αυτό είναι ένας δάσκαλος, ένας μέντορας ή ένας καθοδηγητής που σας χαρίζει έμπνευση και ενθάρρυνση όταν είστε πεσμένοι, αλλά και σας προσγειώνει όταν αρχίζετε να αιθεροβατείτε. Ο κύριος ρόλος του όμως είναι συμβουλευτικός.
Αν είστε τυχεροί και έχετε ένα τέτοιο άτομο στη ζωή σας είναι βέβαιο ότι θα σας έχει βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν δυσκολίες και να μην πληρώσετε ακριβά την αφέλεια ή την απειρία σας. Για κάποιους ο φύλακας-άγγελος μπορεί να έχει τη μορφή ενός μέλους της οικογένειάς τους, ενώ για άλλους μπορεί να έχει την ιδιότητα ενός δασκάλου ή ενός πνευματικού.
Αυτό είναι τα αρχέτυπα από τα οποία όλοι μπορούν να ωφεληθούν στη ζωή τους. Αν είστε τυχεροί και τα έχετε ήδη βρει, δείξτε τους την εκτίμησή σας και προσπαθήστε να τα διατηρήσετε στη ζωή σας. Αν πάλι δεν τα έχετε συναντήσει ακόμη, συνεχίστε να δουλεύετε πάνω στην αυτοβελτίωσή σας, προσπαθώντας να γίνετε όσο καλύτεροι μπορείτε, και αυτά θα εμφανιστούν στη ζωή σας όταν θα τα χρειαστείτε.
ν

© 2016 Youmagazine.gr

 


Translate this post