Τακτοποιήστε τον ερωτικό σας λογαριασμό

Κατηγορία Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ  1|2

Από την Ελευθερία Καλλέρη
ν

 

Μέρος α΄
ν

Μέχρι τώρα, έχετε μάθει να ασχολείστε με τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ξέρετε όμως ότι με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τακτοποιήσετε και τα ερωτικά σας θέματα, ή αλλιώς τον ερωτικό σας λογαριασμό;


ν

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ και εδώ είναι καθαρά θέμα σωστής επένδυσης. Ανήκετε στους χαμένους ή στους κερδισμένους; Μάθετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο δικός σας ερωτικός λογαριασμός και κάντε τις ανάλογες ρυθμίσεις, προκειμένου να σας αποφέρει τα κέρδη που ζητάτε.
H 30χρονη Μαριλίζα είχε επενδύσει μεγάλα ποσά ενέργειας στον Κώστα, με τον οποίο είχε σχέση δύο χρόνια, όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν έτοιμη να αρνηθεί μια ανώτερη θέση που της πρόσφεραν για να μην τον δυσαρεστήσει. «Ο Κώστας δεν θα ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την ιδέα ότι έπρεπε να δουλεύω παραπάνω ώρες» λέει η Μαριλίζα. «Τελικά, δέχτηκα την πρόταση, όμως αποκόπηκα από όλες τις άλλες ασχολίες και επαφές μου, προκειμένου να βλέπω τον Κώστα συχνότερα. Όταν του ζήτησα να βλεπόμαστε πιο αραιά, στην αρχή σοκαρίστηκε, αλλά τελικά καταφέραμε να βρούμε μια λύση».
Είτε είστε δεσμευμένες είτε ελεύθερες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο χρόνο πρέπει να διαθέσετε στον έρωτα για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τις σχέσεις στη ζωή σας. Δείτε πόσα είστε διατεθειμένες να “ξοδέψετε” για μια σχέση και κατά πόσο “αποταμιεύετε” για την προσωπική σας εξέλιξη.
ν

Αν είστε ελεύθερες
ν

Είστε πλούσιες αν…

  • Έχετε πολλούς στόχους στη ζωή σας και ένας από αυτούς είναι να βρείτε έναν υπέροχο σύντροφο.
  • Τα αισθήματά σας για τον πρώην σας είναι ουδέτερα.
  • Εισπράττετε ερωτικό, αλλά και φιλικό ενδιαφέρον από το αντίθετο φύλο.
Το ερωτικό σας ισοζύγιο
Οι τόκοι σας αποδίδουν άριστα! Αγαπάτε και σέβεστε τον εαυτό σας και αυτό φαίνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνδρες ελκύονται τόσο πολύ από εσάς. Γιατί ποιος λογικός άνδρας θα ήθελε μια γυναίκα που δεν εκτιμά τον εαυτό της ή που φοβάται να μείνει μόνη ή που κουβαλά συναισθηματικά κατάλοιπα από το παρελθόν;
H καλύτερη κατανόηση του εαυτού σας θα σας βοηθήσει να είστε πιο ανοιχτές σε κάποιους τύπους ανδρών που υποτιμούσατε στο παρελθόν, γεγονός που αυτόματα θα διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών σας. Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια από τις αποδείξεις ότι αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας είναι και το γεγονός ότι δέχεστε τους άλλους όπως είναι και είστε πιο ανεκτικές με τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους. Τότε θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις διαφορετικές ιδέες του συντρόφου σας ή το διαφορετικό τρόπο δράσης του ή ακόμη και το γεγονός ότι διαφωνεί μαζί σας. Οι διαφορές ανάμεσά σας δεν θα σας ταράζουν ούτε θα απομακρύνουν τον ένα από τον άλλο.
Πώς να ενισχύσετε το λογαριασμό σας
Μην υπερεκτιμάτε την ελευθερία σας και μην αποκτάτε υπερβολική άνεση με την ανεξαρτησία σας. «Είχα συνηθίσει τόσο πολύ να είμαι μόνη μου, ώστε είχα πείσει τον εαυτό μου ότι δεν χρειάζομαι να έχω σχέση» λέει η 27χρονη Διονυσία, η οποία εδώ και τρία χρόνια είχε πάψει να ασχολείται με τα ραντεβού ή με τις ερωτικές σχέσεις. «Είχα τους φίλους μου, τη δουλειά μου και τη ζωή μου όπως την ήθελα. Έλεγα στον εαυτό μου ότι αν ήταν γραφτό μου να γνωρίσω κάποιον, αυτό θα γινόταν και χωρίς τη δική μου συμμετοχή. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τελικά κατάλαβα ότι αν ήθελα να γνωρίσω ένα ωραίο άτομο, έπρεπε να δράσω και από τη στιγμή που το έκανα ανακάλυψα ότι υπήρχαν πολλοί ενδιαφέροντες άνδρες γύρω μου!»
ν

Είστε άφραγκες αν…

  • Έχετε αρχίσει να αποφεύγετε φιλικά ζευγάρια επειδή είστε χωρίς σύντροφο.
  • Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι υπάρχει μόνο ένας ιδανικός σύντροφος για εσάς.
  • Οι περισσότερες σχέσεις σας δεν έχουν κρατήσει πάνω από έξι μήνες.
Το ερωτικό σας ισοζύγιο
Βάλτε νέους κανόνες στο λογαριασμό σας γρήγορα! Έχετε ορισμένες συνήθειες που δεν σας εξυπηρετούν καθόλου. Για παράδειγμα, πιστεύετε πραγματικά ότι υπάρχει μόνο ένας άνδρας για εσάς στον κόσμο; Ίσως είστε υπερβολικά επιλεκτικές ή δεν αφιερώνετε τον απαραίτητο χρόνο σε μια σχέση για να αναπτυχθεί. Στο μεταξύ, χάνετε την ευκαιρία όχι μόνο να δημιουργήσετε μια μακροχρόνια σχέση, αλλά και να καλλιεργήσετε φιλίες που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.
Δεν έχει νόημα να ζηλεύετε τους δεσμευμένους φίλους σας, ειδικά αν έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και έχουν επιδιώξει να σας «ταιριάξουν» με κάποιον δικό τους φίλο.
Καθίστε λοιπόν και σκεφτείτε σοβαρά την τακτική που ακολουθείτε στην αισθηματική σας ζωή και αναρωτηθείτε αν αυτή είναι προς όφελός σας. Αν ανακαλύψετε ότι δεν σας εξυπηρετεί, αλλάξτε την χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν δυσκολεύεστε να το κάνετε, μιλήστε με ένα άτομο που εμπιστεύεστε και που ξέρετε ότι θα σας πει με ειλικρίνεια πού κάνετε λάθος και πώς μπορείτε να βελτιώσετε τα πράγματα.
Πώς να ενισχύσετε το λογαριασμό σας
Υιοθετήστε μια πιο άνετη και ανάλαφρη στάση και εστιάστε στη θετική πλευρά της ζωής. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Μέχρι τώρα σκεφτόσασταν όλα τα αρνητικά, είναι καιρός να κάνετε μια προσπάθεια να δείτε και την άλλη πλευρά. Υπάρχουν πιθανότατα κάποια στοιχεία στη δική σας καθημερινότητα που θα ήθελαν πολύ να έχουν οι δεσμευμένοι φίλοι σας, όπως η ελευθερία σας και η αυθόρμητη κοινωνική σας ζωή.
ν

Είστε χρεωμένες αν…

  • Οι σχέσεις για εσάς ισοδυναμούν με βάσανα.
  • Έχει περάσει τόσος καιρός από το τελευταίο σας ραντεβού, ώστε δεν ξέρετε καν από πού να ξεκινήσετε.
  • Πιστεύετε ότι δεν έχετε ερωτευτεί ποτέ αληθινά.
Το ερωτικό σας ισοζύγιο
Έχετε άμεση ανάγκη ενός λογιστικού ελέγχου! Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε πληγωθεί σοβαρά. Ίσως ανοίξατε την καρδιά σας σε κάποιον και εκείνος σας απέρριψε ή σας εγκατέλειψε για την καλύτερή σας φίλη. Ή ακόμη χειρότερα, σας εγκατέλειψε στα σκαλιά της εκκλησίας. Τώρα μπορεί να αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να κάνατε ένα τόσο μεγάλο λάθος.
Το σίγουρο είναι ότι δεν είστε οι μόνες. Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν βιώσει τουλάχιστον μια άσχημη σχέση ή επαφή στο ερωτικό τους ιστορικό. Tο μυστικό είναι να αντιμετωπίσετε την άσχημη αυτή εμπειρία σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό και όχι σαν ένα καθημερινό βίωμα. Διαφορετικά δεν θα μπορέσετε ποτέ να την ξεπεράσετε.
Είναι απόλυτα φυσικό να πληγώνεται κανείς μετά από ένα χωρισμό. Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα πράγματα στη ζωή περιέχουν μέσα τους έως ένα βαθμό το ρίσκο. Πρέπει να μάθουμε λοιπόν να τα βγάζουμε πέρα με ό,τι και να μας φέρνει η ζωή.
Πώς να ενισχύσετε το λογαριασμό σας
Δώστε στον έρωτα μια ακόμη ευκαιρία. Αν μια άσχημη εμπειρία σας έχει αφήσει καθηλωμένες, είναι καιρός να τολμήστε να ερωτευτείτε ξανά. Γραφτείτε σε έναν αθλητικό όμιλο ή πολιτιστικό σύλλογο, σε ένα γυμναστήριο, σε μαθήματα χορού ή σε άλλες ασχολίες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Επιδιώξτε να έρθετε σε επαφή με άνδρες σε μέρη όπου αισθάνεστε πιο άνετα από ότι σε ένα μπαρ ή σε ένα πάρτυ. Κάτι που είναι επίσης θετικό είναι ότι θα κάνετε πράγματα που απολαμβάνετε και θα συναντάτε άνδρες που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς.
ν

Επόμενο: Αν είστε δεσμευμένες >

ν


ν

Santana – Corazon Espinado (Καρδιά με αγκάθια) ft. Mana

v

v


1 2

Translate this post