Αγοράκι θυμάται την προηγούμενη ζωή του σαν πεζοναύτης

Κατηγορία Μετενσάρκωση

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα τετράχρονο αγοράκι μιλάει με λεπτομέρειες για την προηγούμενη ζωή του σαν πεζοναύτης το 1983.

Μήπως ο αποθανών στρατιώτης ξαναζεί στο σώμα ενός μικρού αγοριού; Πηγή: Supplied
v
ΕΝΑ τετράχρονο αγοράκι από τη Βιρτζίνια λέει ότι υπηρετούσε στην προηγούμενη ζωή του στο σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών (US Marine Corps) έως το 1983 που σκοτώθηκε. Το αγοράκι, που ονομάζεται Άντριου Λούκας, είπε στη μητέρα του ότι είχε ξαναζήσει στο παρελθόν, έως ότου πέθανε πολλά χρόνια νωρίτερα σε πυρκαγιά.
Η οικογένεια σκοπεύει να εμφανιστεί την τηλεοπτική εκπομπή “Ghost Inside My Child”, η οποία διερευνά και παρουσιάζει παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών που είναι σε θέση να ανακαλέσουν αναμνήσεις από ένα μακρινό παρελθόν.
Ο μικρός Λούκας θυμάται με λεπτομέρειες τη ζωή του στο στρατό, καθώς και το όνομα και το βαθμό που είχε: ήταν ο Λοχίας Βαλ Λούις (Sergeant Val Lewis). Ίσως αποτελεί σύμπτωση, αλλά υπήρχε πράγματι ένας Βαλ Λούις στο Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, ο οποίος σκοτώθηκε το 1983 από έκρηξη βόμβας στη Βηρυτό στις 23 Οκτωβρίου 1983, το ίδιο έτος που το αγόρι είχε πει ότι είχε χαθεί σε μια πυρκαγιά.
Όταν οι γονείς του τού έδειξαν μια φωτογραφία με άλλους πεζοναύτες που είχαν υπηρετήσει μαζί με τον Βαλ Λούις, το αγοράκι αναγνώρισε αυτούς που ήταν φίλοι του.
Η περίπτωση είναι εντυπωσιακή, μένει όμως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το αγοράκι να βρήκε αυτές τις πληροφορίες από κάπου αλλού και να ταυτίστηκε με το άτομο του νεκρού πεζοναύτη.
Πάντως η περίπτωση αυτή θυμίζει πολύ εκείνες που μελετούσε πριν πολλά χρόνια ο διακεκριμένος καθηγητής ψυχιατρικής και διευθυντής του Τμήματος Σπουδών Προσωπικότητας στο Κέντρο Σπουδών Υγείας του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, δρ. Ίαν Στήβενσον. Ύστερα από τριάντα χρόνια έρευνας συνέλεξε περισσότερες από 2.600 υποθέσεις ανθρώπων που ισχυρίζονταν ότι είχαν ζήσει κατά το παρελθόν.
v

Όνειρο αναγέννησης

Ο ψυχίατρος Ίαν Στήβενσον (1918-2007)

Μια από τις περιπτώσεις που ερεύνησε ο Ίαν Στήβενσον αφορούσε έναν Τούρκο ληστή ονόματι Σεμίλ Xαγίκ, ο οποίος έπεσε κάποτε σε ενέδρα της αστυνομίας. Ο ληστής, βλέποντας ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει, έβαλε την κάννη του όπλου του κάτω από το πηγούνι και έπειτα από μια τελευταία προσευχή στο Θεό, τράβηξε τη σκανδάλη.
Αν ο γνωστός Xαγίκ είχε ζήσει λίγο περισσότερο, θα μπορούσε να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τη γέννηση του Σεμίλ Φαχρικί, ενός συγγενή του που γεννήθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά το θάνατό του. Μια νύχτα, πριν το αγοράκι έλθει στον κόσμο, ο πατέρας του ονειρεύτηκε ότι ο ληστής μπήκε στο σπίτι τους. Οι γονείς του Φαχρικί ερμήνευσαν το όνειρο σαν σημάδι ότι ο Xαγίκ θα ξαναγεννιόταν ως γιος τους.
Όταν γεννήθηκε ο Σεμίλ, οι γονείς του βρήκαν συγκλονιστικά στοιχεία για να στηρίξουν αυτήν την πεποίθηση. Είχε δυο σημάδια στο σώμα του: ένα κάτω από το πηγούνι του, που ταίριαζε με το σημείο εισόδου της σφαίρας που έδωσε τέλος στη ζωή του Xαγίκ, και ένα άλλο στην κορυφή του κρανίου του, που ταίριαζε με το σημείο εξόδου της σφαίρας.
Ακόμη πιο απίστευτο είναι πως όταν ο Σεμίλ έφτασε σε ηλικία ώστε να μπορεί να μιλάει, μπορούσε να περιγράψει με λεπτομέρειες τη ζωή και το θάνατο του Xαγίκ. Εκτός απ’ όλα αυτά, το παιδί έδειχνε φανερή εχθρικότητα προς τις αρχές και συχνά πετούσε πέτρες σε στρατιώτες και αστυνομικούς – κατανοητή συμπεριφορά, αν όντως ήταν ο Xαγίκ που είχε ξαναγεννηθεί.
H έρευνα αυτής και παρόμοιων υποθέσεων έκανε τον δρα Ίαν Στήβενσον να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μετενσάρκωση ήταν η πιο πιθανή εξήγηση για όσα είχαν συμβεί. Στο βιβλίο του “Εκεί όπου μετενσάρκωση και βιολογία διασταυρώνονται” (Where Reincarnation And Biology Intersect) δηλώνει: «Γνωρίζω πολύ καλά τη σοβαρότητα, καθώς και τη σημασία ενός τέτοιου ισχυρισμού, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία με οδήγησαν σ’ αυτόν».
n

© 2014 Youmagazine.gr

 


Translate this post