Έρχονται «σκοτεινές μέρες» λέει το Ισλαμικό Κράτος

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Με ακόμη πιο «σκοτεινές μέρες» απειλεί την Ευρώπη το ISIS, λέγοντας ότι «αυτό που έρχεται θα είναι χειρότερο και πιο πικρό».

3GJ253G63636434Ο «καθοδηγητής» της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ο οποίος πιστεύεται ότι διέφυγε. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

ΜΕ ΝΕΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ που εκδόθηκε στα αραβικά και στα γαλλικά, μαζί με την αγγλική μετάφραση, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απειλεί τις χώρες που λαμβάνουν μέρος στο συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών, με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ παρουσιάζει μαχητές του στη Συρία που υποτίθεται ότι δίνουν καραμέλες στα παιδιά για να γιορτάσουν τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η ανακοίνωση παρουσιάστηκε στον ιστότοπο SITE Intelligence Group του Αμπού Σαγιάφ, που συνδέεται με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Στο μεταξύ σοκ, θλίψη αλλά και αγωνία έχει καταλάβει τους κατοίκους όχι μόνο των Βρυξελλών, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης για το ενδεχόμενο να μην έχει κλείσει ακόμη ο κύκλος των επιθέσεων μετά τις σφοδρότατες εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και στον σταθμό μετρό Μάλμπεκ χθες το πρωί. Από τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 28 πολίτες και 3 βομβιστές, ενώ τραυματίσθηκαν άλλοι 230.

Λίγο πριν από τις 8:00 το πρωί, στο κεντρικό αεροδρόμιο των Βρυξελλών δύο βόμβες σχεδόν ταυτόχρονα εκρήγνυνται στην αίθουσα αναχωρήσεων. Η μία δίπλα στο café Starbucks, όπου νυσταγμένοι ταξιδιώτες παίρνουν τον καφέ τους πριν κάνουν check-in, και η δεύτερη δίπλα στο γκισέ της American Airlines.

Παρότι όταν συνέβη το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο, μια από τις πρώτες κινήσεις που είχαν γίνει ήταν να κλείσει το μετρό στις Βρυξέλλες, χθες δεν έγινε κάτι τέτοιο. Έτσι, πριν περάσει μία ώρα από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο, στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ εκρήγνυται τρίτη βόμβα.
v

5GJ253G63636434Φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου δείχνει τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας (αριστερά με μαύρες μπλούζες) να μεταφέρουν με καροτσάκια τις βόμβες που ήταν τοποθετημένες σε βαλίτσες. Φορούν στο ένα χέρι μαύρα γάντια για να κρύψουν τους μηχανισμούς πυροδότησης. Ο τρίτος τζιχαντιστής, που φοράει ένα ανοικτού χρώματος μπουφάν και καπέλο, διέφυγε. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

Δύο «πιθανόν» ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ ένας τρίτος ύποπτος «αναζητείται», καθώς οι βελγικές αρχές ψάχνουν έναν άνδρα που απεικονίζεται σε μια φωτογραφία να περπατάει μαζί με άλλους δύο υπόπτους που, όπως όλα δείχνουν, ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

«Μια φωτογραφία τριών ανδρών υπόπτων ελήφθη στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ. Δύο από αυτούς φαίνεται πως διέπραξαν επιθέσεις αυτοκτονίας. Ο τρίτος, που φοράει ένα ανοικτού χρώματος μπουφάν κι ένα καπέλο, αναζητείται», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Φρέντερικ φαν Λέου. Κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε λίγο αργότερα ότι, σύμφωνα με μάρτυρες, ο τρίτος ύποπτος εγκατέλειψε το κτίριο του αεροδρομίου.
v

4GJ253G63636434Οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας: Mohamed Abrini (αριστερά) και ο 24χρονος Βέλγος Najim Laachraoui. Ο τελευταίος θεωρείται ότι συμμετείχε στις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

Οι επιθέσεις έγιναν τέσσερις ημέρες αφότου οι βελγικές αρχές είχαν συλλάβει τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Η ανακούφιση που κυριαρχούσε τις προηγούμενες μέρες όμως σύντομα εξατμίστηκε και η σκέψη ότι η πόλη έχει γίνει κέντρο τρομοκρατών επικρατεί στο μυαλό πολλών.

Το γεγονός ότι ο Αμπντεσλάμ κρυβόταν σε μια γειτονιά στις Βρυξέλλες για τέσσερις μήνες και δεν τον κατέδωσε κανείς από την περιοχή, προβληματίζει πολλούς, γιατί δείχνει ότι τα δίκτυα τρομοκρατών έχουν επεκταθεί στην καρδιά της Ευρώπης.
v
7GJ253G63636434Η σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ από τη βελγική Αστυνομία την Παρασκευή 18 Μαρτίου, τέσσερις μέρες πριν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

Συγχρόνως, αυτό που τρομάζει κατοίκους των Βρυξελλών είναι ότι οι χθεσινές επιθέσεις έγιναν παρ’ όλο που οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη, μετά το χτύπημα στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν πολύ αυξημένες. Ιδιαίτερα ο στρατός φύλασσε τα βασικά ευρωπαϊκά κτίρια και τις πρεσβείες οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό Μάλμπεκ.
v

Έρχονται «σκοτεινές μέρες»

Σύμφωνα με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, στη Συρία και στο Ιράκ υπολογίζεται ότι υπηρετούν στις τάξεις της ISIS περί τους 20.000 ξένοι στρατιώτες από διάφορες χώρες. Από αυτούς 5.000 είναι Ευρωπαίοι από 17 χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Πρόκειται για νεαρούς μουσουλμάνους που έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες και έχουν εκπαιδευτεί σε πολεμικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή. Υπολογίζεται ότι 4.000 από αυτούς πέρασαν στην Ευρώπη από τη Συρία, με το περυσινό μεγάλο κύμα προσφύγων που κατέφθασε στην Ελλάδα.
v
8GJ253G63636434Διαμελισμένα σώματα και χάος ύστερα από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v
Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Σένγκεν, η οποία δόθηκε στον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, όλοι οι τζιχαντιστές που έφτασαν στην Ευρώπη, έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία εκδόθηκαν στην Αθήνα.

Οι τζιχαντιστές «κρύβονται» σήμερα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, σε πυρήνες των 4-5 ατόμων, χωρίς η μια ομάδα να γνωρίζει τα μέλη της άλλης. Και όλοι –ορκισμένοι εχθροί της Δύσης– είναι έτοιμοι να καταφέρουν τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα μόλις πάρουν εντολή από το Ισλαμικό Κράτος.
v

6GJ253G63636434Μέλη τρομοκρατικών πυρήνων στην Ευρώπη. Ορισμένοι από τους εικονιζόμενους πήραν μέρος στις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες και είναι νεκροί. Άλλοι όμως διαφεύγουν τη σύλληψη. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

Όπως αναφέρει η Telegraph, οι Βρετανοί φοβούνται ότι τουλάχιστον 90 τέτοιοι πυρήνες είναι έτοιμοι να χτυπήσουν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου.

Ο πόλεμος από τη Συρία, πόλεμος μεταξύ δύο πολιτισμών, Ανατολής και Δύσης, έχει μεταφερθεί πλέον στην καρδιά της Ευρώπης…

 


Translate this post