21 Μαρτίου 2025: Το τέλος της Κάλι Γιούγκα θα φέρει παγκόσμιες αλλαγές (vid)

Κατηγορία NEWS, Προφητείες

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ  | Ενημ. 23/06/2024, 13:12

Από τον Αναστάσιο Ν. Πανά

 

Μια ινδουιστική προφητεία μιλά για κατακλυσμιαίες αλλαγές, καθώς το 2025 τελειώνει η περίοδος των 2.700 ετών της Κάλι Γιούγκα.

Ρυθμίστε τα ρολόγια σας να χτυπήσουν στις 21 Μαρτίου 2025 ‒ το τέλος του κόσμου είναι κοντά.. Image: Supplied

v

Η ΚΑΛΙ ΓΙΟΥΓΚΑ (Kali Yuga = Σκοτεινή Εποχή) στις 21 Μαρτίου 2025 φτάνει στο τέλος της. Ωστόσο, δεν θα τη διαδεχθεί αμέσως μια φωτεινή εποχή. Θα μεσολαβήσει μια ενδιάμεση περίοδος με πολέμους, κοινωνικές αναταραχές, οικονομικές καταρρεύσεις, απώλειες περιουσιακών στοιχείων, αθέτηση χρεών και πολλά άλλα ακόμη, πριν ο κόσμος έρθει σε μια νέα ισορροπία.

Η Κάλι Γούγκα ξεκίνησε περίπου τον 7ο αιώνα π.Χ. συνέχισε με το τέλος του αρχαίου κόσμου και την επικράτηση του μεσαίωνα, και φτάνει μέχρι σήμερα, όπου οι άνθρωποι έχουν υποδουλωθεί στους ισχυρούς της γης και στις μηχανές.

Μετά τον θάνατο του αρχαίου κόσμου, επικράτησε ο σκοταδισμός, τα ιερά κείμενα χάθηκαν, οι άνθρωποι έχασαν την επαφή με το πνεύμα και την αυτογνωσία, και έχασαν τον δρόμο που οδηγεί στο μόκσα (moksha), δηλαδή την “Απελευθέρωση”, μια κατάσταση συνείδησης ίδια με το Νιρβάνα. Βυθισμένοι στον υλισμό και τον παραλογισμό, δεν μπορούν πια να πετύχουν την υψηλή κατάσταση ανάπαυσης και ευδαιμονίας της “Ψυχής του Προσκυνητή”.

Αυτή σκοτεινή εποχή έφτασε τώρα στο τέλος της.

Καταστροφή και μετά οικοδόμηση
ενός νέου κόσμου

Καθώς φτάνουμε στο τέλος μιας από τις χειρότερες περιόδους στην ανθρώπινη ιστορία, τόσο από οικονομική όσο και από ηθική άποψη, στις περισσότερες δυτικές χώρες διαπιστώνεται έλλειμμα ηγεσίας. Η διαφθορά και η εγκληματικότητα βασιλεύουν.

Σαν αποτέλεσμα, η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «έκρηξη παραφροσύνης και βίας σε μεγάλη κλίμακα». Αυτή την πρόβλεψη κάνουν οι μελετητές των ινδουιστικών γραφών, ανακοινώνοντας μάλιστα την ακριβή ημερομηνία για την έναρξη του «Τέλους των Ημερών».

Σύμφωνα με την προφητεία, η «έκρηξη παραφροσύνης και βίας» θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στο κατώφλι του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, και η ημερομηνία που δίνουν οι Γραφές είναι 21 Μαρτίου 2025.

Σύμφωνα με την αρχαία ινδουιστική παράδοση, την ημερομηνία αυτή ο τρέχων κύκλος των 2.700 ετών, γνωστός ως Κάλι Γιούγκα, τελειώνει, πυροδοτώντας μια παρατεταμένη διαδικασία «πολιτιστικής κατάρρευσης και πλανητικής αναγέννησης».

Αρκεί, βέβαια, η ανθρωπότητα να καταφέρει ν’ αποφύγει τον Αρμαγεδδώνα του πυρηνικού ολέθρου.

Σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση, κάθε λίγες χιλιάδες χρόνια συμβαίνει στη Γη μια παγκόσμια καταστροφή, κατά την οποία «όλα τα ίχνη των προηγούμενων πολιτισμών καταστρέφονται» και ένα νέο κύμα πολιτισμών αναδύεται μετά από μια μεταβατική περίοδο χάους που διαρκεί περίπου 300 χρόνια.

Το ίδιο πρέσβευαν και οι αρχαίοι Έλληνες. Το έργο του Ησίοδου Έργα και Ημέραι (στίχοι 109-201), περιγράφει την άνοδο και την πτώση των διαφόρων γενών της ανθρωπότητας. Στην καταστροφή της ανθρωπότητας και την εκ νέου εμφάνισή της αναφέρονται τα έργα Τίμαιος και Κρατύλος (397 e) του Πλάτωνα.

Στην αποκαλυπτική ημερομηνία 21 Μαρτίου 2025 καταλήγει ο συγγραφέας Μπίμπου Ντεβ Μίσρα (Bibhu Dev Misra) στο βιβλίο του “Yuga shift: The end of the Kali Yuga & The impending planetarytransformation”, που κυκλοφορεί από την Amazon.
ν

Με το ΝΑΤΟ να ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προς των πυλών. Image: Supplied
ν

Ο Μίσρα διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι απλώς η αρχή της μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία οι υπάρχουσες δομές και ιδεολογίες θα εξαλειφθούν εντελώς από έναν συνδυασμό πολέμων, ηλιακών εκρήξεων, φυσικών καταστροφών και πτώσης αστεροειδών.

Η περίοδος αυτή θα διαρκέσει 15 χρόνια, από το 2025 έως το 2040.

«Οι επιζώντες», γράφει ο Μίσρα, «θα είναι λίγοι ‒ αυτοί που κράτησαν την ψυχή και το μυαλό τους καθαρό και φωτεινό και δεν το άφησαν να συσκοτιστεί από τις ενέργειες αυτής της περιόδου. Οι άνθρωποι αυτοί θα κληρονομήσουν μια ανανεωμένη γη και θα γίνουν οι σπόροι μιας νέας ανθρωπότητας, που θα χαράξει την πορεία προς την επόμενη Χρυσή Εποχή ή Σάτια Γιούγκα».

Η Κάλι Γιούγκα, η Σκοτεινή Εποχή των ημερών μας, είναι η συντομότερη αλλά και η χειρότερη από τις τέσσερις Γιούγκα ή Παγκόσμιες Εποχές, ενός κύκλου που διαρκεί κάπου 24.000 χρόνια. Στην Κάλι Γιούγκα η ανθρώπινη συνείδηση πιάνει πάτο, επικρατεί η άγνοια και η διχόνοια, ενώ η κλοπή, το ψέμα και η απάτη είναι οι μοναδικοί θεοί.

Η προηγούμενη εποχή ήταν η Ντβαπάρα Γιούγκα, η θεϊκή εποχή, κατά την οποία επικρατούσε η συμπόνια και η ειλικρίνεια.

Θα ακολουθήσει η Σάτια Γιούγκα, η εποχή της καλοσύνης και της ηθικής επάρκειας.
ν

Στην Ευρώπη. και όχι μόνο, οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Ο Μίσρα προβλέπει ότι οι διαμάχες θα ενταθούν. Image: Supplied

ν

Οι τέσσερις εποχές ενός κύκλου είναι οι εξής: α) Κριτά ή Σάτια Γιούγκα, β) Τρέτα Γιούγκα, γ) Ντβαπάρα Γιούγκα και δ) Κάλι Γιούγκα. Και ο κύκλος ξεκινά από την αρχή. Ανάμεσα όμως στις τέσσερις αυτές εποχές, μεσολαβούν κάποια χρόνια λυκόφωτος, που ονομάζονται Σάντχια και Σαντχιάνσα, που το καθένα ισούται με το ένα δέκατο της εκάστοτε Γιούγκα. Πρόκειται για τη Ζώνη του Λυκόφωτος που μεσολαβεί ανάμεσα στο τέλος μια εποχής και στην επικράτηση της επόμενης.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάθε “θείο έτος” ισοδυναμεί με 360 γήινα χρόνια. Από τη σκοπιά αυτή φτάνουμε σε απίστευτα μεγάλους αριθμούς, που παύουν πια να έχουν νόημα. Με το σύστημα αυτό η Κάλι Γιούγκα διαρκεί 432.000 γήινα χρόνια, ο κύκλος των τεσσάρων Γιούγκα 4.320.000 έτη και ο πλήρης κύκλος (Μανβαντάρα) 8.640.000.000 έτη.

Ο Μίσρα ωστόσο δεν δέχεται αυτό σύστημα αρίθμησης, καθώς είναι αυθαίρετο και δεν στηρίζεται πουθενά. Ένας κύκλος Γιούγκα διαρκεί 24.000 χρόνια και η Κάλι Γιούγκα μόνο 2.700 χρόνια και όχι περισσότερο.
ν

Το καθοδικό και το ανοδικό τόξο των κοσμικών εποχών (Γιούγκα). Image: Supplied

ν

Ανοδικό και καθοδικό τόξο

Όπως αναφέρει ο Μίσρα στο βιβλίο του, οι συγκρούσεις, είτε κοινωνικές είτε διακρατικές, οφείλονται στη σύγκρουση δύο τόξων, ενός “ανοδικού” και ενός “καθοδικού”.

Ωστόσο, με το “ανοδικό” ο Μίσρα δεν εννοεί κάτι υψηλό ή πνευματικό, καθώς στην εποχή μας μόνο η τεχνολογία και οι υλικές συνθήκες της ζωής παρουσιάζουν βελτίωση, κάτι που τροφοδοτεί την άγνοια και την διχόνοια.

Αντίθετα, αυτό που βιώνουμε είναι «η παρακμή της ανθρώπινης συνείδησης, η οποία συνεχίζεται αμείωτη έως το τέλος των ημερών». 

Το αντίτιμο για τα «συγκριτικά υψηλά επίπεδα υλικής ευημερίας και τεχνολογικής προόδου, είναι η απόλυτη ηθική και πνευματική χρεοκοπία», γράφει ο Μίσρα.

Αναλαμβάνουν οι Επτά Σοφοί

Η σκέψη του Μπίμπου Ντεβ Μίσρα, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Kharagpur της Δυτικής Βεγγάλης, είναι περίπλοκη για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με τις Βέδες και την ινδική παράδοση και φιλοσοφία.

Όπως γράφει, «στις 21 Μαρτίου 2025, οι Saptarishis, οι Επτά Σοφοί, θα εισέλθουν στο Punarvasu nakshatra και θα ρίξουν επίσημα την αυλαία της Kάλι Γιούγκα».

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Ναξάτρας (Nakshatras) ή Σεληνιακοί Οίκοι, είναι οι 27 περιοχές του ουρανού σύμφωνα με τη Βεδική Αστρολογία.

«Καθώς οι ενέργειες της Κάλι Γιούγκα, της Μαύρης Εποχής, θα αρχίσουν να φθίνουν από το 2025, οι τύραννοι και οι δικτάτορες, που ελέγχουν τις υποθέσεις του κόσμου φορώντας δημοκρατικό προσωπείο, θα διαπιστώσουν ότι τα σατανικά τους σχέδια δεν πραγματοποιούνται πλέον τόσο εύκολα όσο πριν», γράφει ο Mίσρα.

«Τα ψέματά τους θα αποκαλυφθούν, η προπαγάνδα τους δεν θα είναι πλέον το ίδιο αποτελεσματική, ενώ τα πονηρά σχέδιά τους για την απόκτηση μεγαλύτερου κέρδους και ελέγχου του κόσμου θα διαταραχθούν. Οι ηγέτες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια συνεχώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια των λαών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα αρχίσουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να απαιτούν τον τερματισμό των ψεμάτων. των εξαπατήσεων και των αδικιών, της εκμετάλλευσης των πόρων, των υποκινούμενων επαναστάσεων και των τρομοκρατικών επιθέσεων».
ν

Οι Ταυρίδες είναι βροχή διαττόντων που οφείλονται στον κομήτη Encke και φτάνουν στο μέγιστο στις 3 Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Η βροχή διαρκεί από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου. Ο ωριαίος ρυθμός είναι συνήθως περίπου 10 μετέωρα ανά ώρα. Image: Supplied
ν

Οι βροχές μετεωριτών συμβαίνουν τακτικά κάθε χρόνο. Κάθε βροχή παίρνει το όνομά της από τον αστερισμό από τον οποίο φαίνεται να προέρχονται οι μετεωρίτες. Η βροχή των Ταυρίδων είναι η ετήσια βροχή μετεωριτών που προέρχονται από την κατεύθυνση του Ταύρου και το πιο θεματικό αποτύπωμά τους είναι το “Συμβάν της Τουνγκούσκα” το 1908.
ν

Η Έκρηξη της Τουνγκούσκα ή «Συμβάν της Τουνγκούσκα» ήταν μια πολύ μεγάλη έκρηξη που συνέβη σε μια ακατοίκητη περιοχή κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα, παραπόταμο του ποταμού Γενισέι της Σιβηρίας, στο σημερινό Κράσνογιαρσκ της Ρωσίας τον Ιούνιο του 1908. Ο μετεωρίτης ισοπέδωσε 2.150 τετρ. χιλιόμετρα δάσους. Πηγή: Wikimedia Commons 
ν

«Η ανθρωπότητα θα πολωθεί όσο ποτέ άλλοτε», γράφει ο Μίσρα. «οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική αστάθεια και φέρνοντάς μας πιο κοντά στον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια έκρηξη παραφροσύνης και μεγάλης κλίμακας βίας συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια κάθς κοσμικής περιόδου που τελειώνει».

Στο τέλος της περιόδου αναταραχής, θα εμφανιστεί ένα θεϊκό ον που ονομάζεται Kalki Avatar ‒η ενσάρκωση του ινδουιστικού θεού Βισνού. Το ον αυτό «έρχεται από τη Σαμπάλα, καβάλα σε ένα λευκό άλογο και κρατώντας ένα φλεγόμενο σπαθί» για να «καταστρέψει όλους τους βαρβάρους και τους κλέφτες.

Κατά τον Μίσρα θα είναι ένας κομήτης που θα πέσει στη Γη.

Ορισμένοι χριστιανοί πιστεύουν ότι θα είναι η επανεμφάνιση του Ιησού, ο οποίος θα έρθει με άνας απροσδόκητο τρόπο για να πάρει μαζί του στη σωτηρία εκείνους των οποίων τα ονόματα έχουν γραφεί στο Βιβλίο των Ζώντων.

Όπως και να ’χει, ο Mίσρα προειδοποιεί ότι η κρίση θα «διαταράξει και θα μεταμορφώσει κάθε πτυχή της ύπαρξής μας» και θα είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς «αυτή τη φορά η συνείδησή μας έχει υποβαθμιστεί τόσο πολύ και οι υλιστικές μας ορμές είναι τόσο έντονες, ώστε τα αποτελέσματά της επίδρασης θα είναι κατακλυσμιαία».

Τα χρόνια της Εκπύρωσης

Όλα αυτά θα γίνουν, καταλήγει ο Mίσρα, το έτος 2040. Το έτος αυτό θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας περιόδου 1.200 χρόνων Εκπύρωσης ‒ο αρχαίος ελληνικός όρος για την πυρκαγιά‒ όταν μικρές ομάδες επιζώντων, με τη βοήθεια θεϊκών όντων ακόμη και από άλλες διαστάσεις, θα ξαναχτίσουν τον πολιτισμό, έναν πολιτισμοί στηριγμένο στην αλήθεια, ζώντας «απλές και ταπεινές ζωές, σε αρμονία με τη φύση και σε ευθυγράμμιση με το Ντάρμα».
ν

Το τέλος της ζωής όπως την ξέρουμε θα είναι «αποκαλυπτικό», με πτώση μετεωριτών, πλημμύρες, κυκλώνες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές, σεισμούς, τσουνάμι και ηφαιστειακές εκρήξεις. Image: Supplied
ν

(Η εκπύρωση του σύμπαντος προτάθηκε τον 4ο αι. π.Χ. από τον Ζήνωνα από το Κίτιο, τον αρχηγό των Στωικών, και επιβεβαιώθηκε από τους σύγχρονους σωματιδιακούς φυσικούς Πολ Στάινχαρντ (Paul Steinhardt) και Νηλ Τιούροκ (Neil Turok). Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, «κατά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα το σύμπαν ολόκληρο εκπυρώνεται και ανασυντίθεται εκ νέου».)

Και ο Μίσρα καταλήγει: «Ο πλανήτης μας και η συνείδησή μας θα θεραπευτούν, θα καθαριστούν και θα ανανεωθούν, και το αληθινό νόημα και ο σκοπός της ανθρώπινης ενσάρκωσης, καθώς και οι σωστοί τρόποι ζωής, θα αποκαλυφθούν για άλλη μια φορά στους επιζώντες».
ν
ν


ν

 


Translate this post