Συνάντηση με UFO: Το τελευταίο μήνυμα του πιλότου Φρέντερικ Βαλέντιτς (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ  | Ενημ. 30/03/2024, 18:50

Posted by Youmagazine Staff

 

Έχουν περάσει 46 χρόνια από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Αυστραλού πιλότου Φρέντερικ Βαλέντιτς, ο οποίος συναντήθηκε με ένα UFO.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The Australian με την εξαφάνιση του Φρέντερικ Βαλέντιτς. Image: Supplied

v

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 46 χρόνια από τότε που ο πιλότος Φρέντερικ Βαλέντιτς εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη, μετά τη συνάντησή του με ένα UFO στις νότιες ακτές της Αυστραλίας.

Όταν αναφερόμαστε στα μυστήρια της αεροπορίας, το μυαλό μας πηγαίνει στην εξαφάνιση της πτήσης 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών και πιθανώς στην Αμέλια Έρχαρτ, την πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό το 1932 και εξαφανίστηκε με το αεροπλάνο της τον Ιούλιο του 1937 πετώντας πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η ιστορία επικεντρώνεται στον 20χρονο πιλότο Φρέντερικ Βαλέντιτς (Frederick Valentich) ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 1978 εξαφανίστηκε πάνω από τη νήσο Κινγκ στη Νότια Αυστραλία. Ο Βαλέντιτς, που χειριζόταν ένα Cessna 182L, πετούσε πάνω από το Bass Strait με κατεύθυνση την Τασμανία.

Ο Βαλέντιτς που ήταν μέλος της Λέσχης Ικάρων RAAF Air Training Corps, απογειώθηκε από το Moorabbin, ένα αεροδρόμιο έξω από τη Μελβούρνη.
ν

Ο Βαλέντιτς λίγο πριν εξαφανιστεί, ανέφερε ότι είδε κάποιο είδος αεροσκάφους με πολλά φώτα. Image: Supplied
ν

Η πορεία του αεροσκάφους του Βαλέντιτς. Image: Supplied
ν

Ο 20χρονος πιλότος έφυγε από το Moorabbin στις 18:19 και ήρθε σε ασύρματη επικοινωνία με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Μελβούρνης στις 19:06.

Ρώτησε τον πύργο ελέγχου αν υπήρχε κάποιο είδος αεροσκάφους στην περιοχή.

Ο ελεγκτής Στιβ Ρόμπι (Steve Robey), που είχε υπηρεσία εκείνο το βράδυ, απάντησε ότι δεν υπήρχαν άλλες πτήσεις στην περιοχή.

Ο Βαλέντιτς συνέχισε, λέγοντας ότι είχε παρατηρήσει ένα αντικείμενο να περνάει με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το αεροπλάνο του.

Ο Ρόμπι απάντησε, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι άλλου αεροσκάφους στα ραντάρ.

«Υπάρχουν τέσσερα φώτα μπροστά μου… μοιάζουν με φώτα προσγείωσης… Το αεροσκάφος μόλις πέρασε από πάνω μου, τουλάχιστον χίλια πόδια (300 μέτρα) πιο πάνω», επέμενε ο Βαλέντιτς. «Μου φαίνεται ότι παίζει κάποιο είδος παιχνιδιού».

«Πετάει από πάνω μου δύο, τρεις φορές, κάθε φορά με ταχύτητες που δεν μπορώ να αναγνωρίσω».

Πριν διακόψει, ο νεαρός πιλότος περιέγραψε το αντικείμενο ως μακρύ και μεταλλικό με ένα πράσινο φως στην κορυφή. Κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε εξαφανιστεί από τη μια πλευρά του και εμφανίστηκε στην άλλη.

«Πετάει, αλλά δεν είναι αεροσκάφος!»

Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια. Ο ασύρματος νέκρωσε.

Τις επόμενες μέρες, οι αρχές της Αυστραλίας σάρωσαν με αεροπλάνα και πλοία την θαλάσσια περιοχή μέχρι την Τασμανία, αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Εκείνη τη μέρα υπήρξαν αναφορές για θεάσεις UFO από την Τασμανία μέχρι τη Νότια Αυστραλία και ανατολικά έως τη Νέα Νότια Ουαλία.

Η οικογένειά του έστησε μια αναμνηστική πλάκα στο ακρωτήριο Ότγουεϊ το 1998, η οποία αποκαλύφθηκε από τον Στιβ Ρόμπι, τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που εκείνο το βράδυ του 1978 ήταν το τελευταίο άτομο που μίλησε με τον Βαλέντιτς.
ν

The Last Transmission of Frederick Valentich – Unreleased Audio
ν


ν

 


Translate this post