2024: Ξεκινά ο νέος εικοσαετής κύκλος της Περιόδου 9 του Φενγκ Σούι

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Προβλέψεις, Φενγκ Σούι

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ  | Ενημ. 20/12/2023, 08:53

Posted by Youmagazine Staff

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Περιόδου 9 του Φενγκ Σούι και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Η φωτιά είναι το κυρίαρχο στοιχείο της Περιόδου 9 του Φενγκ Σούι. Image: Supplied

v

ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ είναι ένα σύνθετο σύστημα που έχει ως στόχο την εναρμόνιση των ανθρώπων με το περιβάλλον τους. Μια βασική πτυχή του Φενγκ Σούι είναι οι χρονικοί κύκλοι του, γνωστοί ως «περίοδοι». Το 2024 ξεκινά ένας νέος εικοσαετής κύκλος, που θα διαρκέσει έως το 2043. Ο κύκλος αυτός ονομάζεται Περίοδος 9.

Όπως το Ι Τσινγκ (Το Βιβλίο των Αλλαγών) με τα 64 εξάγραμμα, έτσι και το Φενγκ Σούι στηρίζεται στα μαθηματικά. Η βάση του είναι τα οκτώ τρίγραμμα του Ι Τσινγκ, δηλαδή οι συνδυασμοί των αριθμών 9 και 6 σε τριάδες. Οι δύο αριθμοί συμβολίζονται με μια ολόκληρη (—) και μια σπασμένη γραμμή (‒ ‒). Τα οκτώ τρίγραμμα, τοποθετημένα πέριξ του κέντρου, δημιουργούν το Λο Σου (Lo Shu), ή Πλέγμα των Οκτώ Όψεων της Ζωής, ή Μαγικό Τετράγωνο του Κρόνου. Σε αυτό, οι εννέα πρώτοι αριθμοί (1-9) τοποθετούνται έτσι ώστε να δίνουν πάντα άθροισμα 15. Αυτή είναι η βάση των Ιπτάμενων Άστρων.
ν

Τα οκτώ τρίγραμμα του Φενγκ Σούι και οι ιδιότητές τους. Οι κόκκινοι αριθμοί είναι τα ιπτάμενα άστρα. Αποτελούν το Λο Σου, γνωστό στα μαθηματικά ως Μαγικό Τετράγωνο του Κρόνου. Πηγή: News Media

ν

Οι Περίοδοι 1 έως 9

Το Φενγκ Σούι χωρίζει τον χρόνο σε διακριτές περιόδους, σύμφωνα με το τετράγωνο Λο Σου. Υπάρχουν επομένως 9 περίοδοι, διαρκείας είκοσι ετών η καθεμιά, δίνοντας έτσι ένα σύνολο 180 ετών. Κάθε περίοδος έχει συγκεκριμένες ενέργειες, χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Ας τις δούμε εν συντομία.

1) Περίοδος 1 (1864-1883) , Καν (Αβυσσαλέος) – Νερό: Αυτή η περίοδος αντιπροσωπεύει τις αρχές, την επικοινωνία και τα ταξίδια. Ήταν μια εποχή ανακαλύψεων και εξερεύνησης, καθώς έγιναν πολλές σημαντικές αποστολές και εφευρέσεις.

2) Περίοδος 2 (1884-1903), Κουν (Δεκτικός) – Γη: Συνδεόμενη με το στοιχείο της Γης, αυτή η περίοδος έφερε σταθερότητα, ανάπτυξη και πρακτικότητα. Σχετίζεται με τη Βιομηχανική Επανάσταση και τις σημαντικές εξελίξεις στις υποδομές και την οικονομία.

3) Περίοδος 3 (1904-1923), Τσεν (Διεγέρτης) – Κεραυνός: Καθώς σχετίζεται με το στοιχείο του Ξύλου, αντιπροσωπεύει την επέκταση, την ανάπτυξη και την αναζωογόνηση. Την περίοδο αυτή σημειώθηκαν σημαντικές πρόοδοι στην ιατρική και υπήρξε εισαγωγή καινοτόμων ιδεών σε πολλούς τομείς.

4) Περίοδος 4 (1924-1943), Σουν (Ευγενής) – Άνεμος (σχετίζεται με το Ξύλο): Μια περίοδος μεγάλης προόδου, μάθησης και πολιτισμού. Εποχή σημαντικών πολιτισμικών αλλαγών και γέννησης νέων καλλιτεχνικών κινημάτων.

5) Περίοδος 5 (1944-1963), Κέντρο του Λο Σου (Γιν-Γιανγκ) – Γη: Συνδεδεμένη με το στοιχείο της Γης, η περίοδος 5 ευνοεί την ισορροπία και τις ουσιαστικές αλλαγές. Ήταν μια εποχή μεταπολεμικής ανοικοδόμησης και παγκόσμιας επανευθυγράμμισης. Τότε έγιναν τα πρώτα βήματα για την εξερεύνηση του διαστήματος.

6) Περίοδος 6 (1964-1983), Τσιεν (Δημιουργικός) – Ουρανός (συνδέεται με το μέταλλο): Αυτή η περίοδος σημαίνει δικαιοσύνη, ομορφιά και δημιουργικότητα. Την περίοδο αυτή υπήρξαν κινήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων και παγίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαζί με σημαντικές εξελίξεις στην τεχνολογία.

7) Περίοδος 7 (1984-2003), Τούι (Χαρωπός) – Λίμνη (που σχετίζεται με το μέταλλο): Μια άλλη περίοδος που συνδέεται με το στοιχείο του μετάλλου, Αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα, την ανθεκτικότητα και την επιμονή. Αυτή η περίοδος γνώρισε την άνοδο της ψηφιακής τεχνολογίας και του Διαδικτύου και μαζί την έναρξη της παγκόσμιας οικονομίας.

8) Περίοδος 8 (2004-2023) , Κεν (Ηρεμιστής) – Βουνό (που σχετίζεται με τη Γη): Συνδεδεμένη με το στοιχείο της Γης, η Περίοδος 8 συνδέθηκε με τον πλούτο, την αφθονία και την προσωπική ανάπτυξη. Αυτή η εποχή σημαδεύτηκε από τη συνεχή επέκταση του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ανανεωμένη εστίαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

9) Περίοδος 9 (2024-2043), Λι (Προσκολλημένος) – Φωτιά: Καθώς συνδέεται με το στοιχείο της Φωτιάς, η τρέχουσα Περίοδος 9 θα είναι εποχή μεταμόρφωσης, φώτισης και πάθους. Αυτή η περίοδος αναμένεται να φέρει γρήγορες αλλαγές, αυξημένη συνειδητοποίηση, αναγνώριση των κρυμμένων δυνάμεων που υπάρχουν πίσω από τα πράγματα, καθώς και δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου.

2004-2023: Η Εποχή της Παιδικότητας

Η περίοδος που διανύσαμε (2004-2023), ήταν η Περίοδος 8, επονομαζόμενη και Εποχή της Παιδικότητας. Αντιπροσωπευόταν από το τρίγραμμο Κεν (Ηρεμιστής), είχε ως στοιχείο το Βουνό και αντιπροσώπευε τον τρίτο γιο, δηλαδή τον νεώτερο σε ηλικία, τον πολύ νεαρό.
ν

Τιμοτέ Σαλαμέ. Ο γαλλο-αμερικανός ηθοποιός είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των νεαρών ανδρών που ήρθαν στο προσκήνιο την Περίοδο 8 του Φενγκ Σούι. Image: Supplied
ν

Χαρακτηριστικό αυτής της εικοσαετίας ήταν ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός νεαρών ανδρών που ήρθαν στο προσκήνιο και έγιναν διάσημοι. Υπήρξε άνθιση της μαζικής εκπαίδευσης, αλλά μαζική εκπαίδευση δεν σημαίνει και ποιοτική εκπαίδευση. Είδαμε επίσης πολλούς νέους επιχειρηματίες να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται ως διάττοντες αστέρες. Ο καθένας μπορούσε πλέον να προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία γέμισαν από μικρά παιδιά και παλιμπαιδίζοντες μεγάλους που έδιναν καθημερινά τη δική τους παράσταση.

Στην εικοσαετία που πέρασε μεσουράνησε η κενότητα, με φαινόμενα όπως οι Καρντάσιανς και οι Ιnfluencers ‒ μια υποκατηγορία του ψηφιακού μάρκετινγκ. Αυτές οι πολύ νέες κοπέλες δημιούργησαν ένα επάγγελμα από το τίποτα, συνεργαζόμενες με μεγάλες επιχειρήσεις για να προωθήσουν κάποιο προϊόν.
ν

Οι Ιnfluencers κυριάρχησαν στα social media, εγκαινιάζοντας την εποχή της ανέμελης αφθονίας. Image: Supplied
ν

Η Περίοδος 8 συνδέθηκε επίσης με τον πλούτο, την αφθονία και την προσωπική ανάπτυξη. Ήταν η εποχή της ψηφιακής ανόδου, καθώς σημαδεύτηκε από τη συνεχή επέκταση του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ανανεωμένη εστίαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
ν

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε την περιβαλλοντική δράση της το 2015, σε ηλικία 12 ετών. Image: Supplied

ν

Η Περίοδος 9

Η εποχή της παιδικότητας φτάνει στο τέλος της. Στις 4 Φεβρουαρίου 2024, μαζί με τη χρονιά του Δράκου, ξεκινά και η Περίοδος 9 και οι ενέργειες του κόσμου αλλάζουν. Το κυρίαρχο τρίγραμμο είναι το Λι (Προσκολλημένος) και στοιχείο η Φωτιά. Και όπως η Περίοδος 8 αντιπροσώπευε τον τρίτο γιο, η Περίοδος 9 αντιπροσωπεύει την δεύτερη κόρη, θα είναι δηλαδή εποχή ωριμότητας.

Η Περίοδος 9 θα είναι ευνοϊκή για τις γυναίκες μέσης ηλικίας, καθώς η φωτιά σχετίζεται με το πάθος, τον ενθουσιασμό, την επιτήδευση, την κοινωνικότητα, το θάρρος, αλλά και την πνευματικότητα και την σοβαρή διδασκαλία.

Η τελευταία Περίοδος 9 ήταν από το 1844 έως το 1863. Ήταν η περίοδος που εμφανίστηκε το φεμινιστικό κίνημα με τις σουφραζέτες να κυριαρχούν σε Ευρώπη και Αμερική. Ο όρος «σουφραζέτα» προέρχεται από τη λέξη «suffragist», που δηλώνει τον υποστηρικτή του «suffrage», δηλαδή του δικαιώματος ψήφου. Οι σουφραζέτες διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους στα κοινά και ίση μεταχείριση με τους άντρες.
ν

Με τους αγώνες τους, οι σουφραζέτες άλλαξαν τον κόσμο. Image: Supplied

ν

Το Κίνημα New Thought (Νέα Σκέψη)

Αλλά δεν ήταν μόνο οι σουφραζέτες. Την περίοδο εκείνη του 19ου αιώνα, συνέβη μια επανάσταση στον πνευματικό τομέα, με το Κίνημα New Thought (Νέα Σκέψη). Πρόκειται για ένα σοβαρό κίνημα με θρησκευτικές και μεταφυσικές προεκτάσεις, που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και διαδόθηκε στην Βρετανία, την ηπειρωτική Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία.

Πρωτεργάτης ήταν ο Φινέας Κουΐνμπι (1802–66), που επεξεργάστηκε τις θεωρίες του Σουηδού επιστήμονα, φιλοσόφου και πλατωνιστή Εμάνουελ Σβέντενμποργκ, για πνευματική θεραπεία, σε συνδυασμό με τη μέθοδο του Γερμανού γιατρού Μεσμέρ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης τα γραπτά του Άγγλου συγγραφέα και μυστικιστή Τόμας Τρόουαρντ (1847-1916), ο οποίος ασκούσε το λειτούργημα του δικαστή στο Παντζάμπ, την περίοδο της βρετανικής διοίκησης της Ινδίας.

Όσα γνωρίζουμε σήμερα για το Μanifestation και την επίδραση της θετικής σκέψης, τον οραματισμό, τον διαλογισμό, τις πνευματικές διδασκαλίες και τον νόμο της έλξης, το οφείλουμε στη δουλειά των πρωτοποριακών εργατών της προηγούμενης Περιόδου 9.

Στους πρωτεργάτες αυτούς οφείλουν την επιτυχία τους μεταγενέστερα έργα και διδασκαλίες, όπως το Σκέψου και Πλούτισε, του Ναπόλεον Χιλ και το Secret της Ρόντα Μπερν.

Η διακήρυξη του Κινήματος της Νέας Σκέψης έλεγε ότι «κανένας ηγέτης ή θεσμός δεν μπορεί να δηλώσει κατηγορηματικά ποια είναι η φύση της αλήθειας», ότι «δεν υπάρχει θρησκεία ανώτερη από την αλήθεια» και ότι «ο θεός κατοικεί μέσα στον άνθρωπο».

Η κεντρική ιδέα του κινήματος ήταν η εξής: «Η θεότητα του ανθρώπου και οι άπειρες δυνατότητές του προέρχονται από την δημιουργική δύναμη, την εποικοδομητική σκέψη και την υπακοή στη φωνή της κατοικούσας εντός του Παρουσίας που είναι η πηγή της Έμπνευσης, της Δύναμης, της Υγείας και της Ευημερίας μας».

Για τη νέα εικοσαετία, καλή τύχη σε όλους!
ν

 


Translate this post