Ζευγάρι απαθανάτισε τον Μεγαλοπόδαρο στα βουνά του Κολοράντο (vid)

Κατηγορία NEWS, Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ  | Ενημ. 12/10/2023, 21:46

Posted by Youmagazine Staff

 

Ζευγάρι απαθανάτισε σε βίντεο τον περίφημο Μεγαλοπόδαρο, να περπατά και να κάθεται στον Εθνικό Δρυμό του Σαν Χουάν στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Αριστερά: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές του Μεγαλοπόδαρου σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεξιά: Πρόσφατη φωτογραφία του Μεγαλοπόδαρου που τράβηξε ζευγάρι ταξιδιωτών. Πηγή: Facebook

v

ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τις αποδείξεις που προσκομίζει ένα ζευγάρι Αμερικανών, που δείχνουν ότι ο Μεγαλοπόδαρος, για τον οποίο υπάρχουν τόσοι θρύλοι και ιστορίες, δεν είναι πλάσμα της φαντασίας.

Ο Μεγαλοπόδαρος (Bigfoot ή Άνθρωπος του Σάτσκουατς) είναι ένα μεγάλο τριχωτό πλάσμα που μοιάζει με άνθρωπο και υποτίθεται ότι ζει στα δάση της Βορειοδυτικής Αμερικής. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1847 από τον εξερευνητή Πολ Καίην, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Θεόδωρος Ρούσβελτ, στο βιβλίο του The Wilderness Hunter του 1893, αναφέρει μια ιστορία που του είπε ένας ηλικιωμένος κυνηγός ονόματι Μπάουμαν, για ένα δύσοσμο, δίποδο πλάσμα που λεηλάτησε τον χώρο όπου είχε στήσει παγίδες κάστορα, τον καταδίωξε και αργότερα έσπασε τον λαιμό του συντρόφου του, με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει. Ο Ρούσβελτ σημειώνει ότι ο Μπάουμαν ήταν τρομοκρατημένος ενόσω έλεγε την ιστορία.

Ωστόσο, οι Ινδιάνοι των πολιτειών στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό αναφέρουν ιστορίες που είναι 500 και 1.000 ετών, για τον «Μαλλιαρό Άνθρωπο», που ούρλιαζε δυνατά και έκλεβε ζώα.

Στην περιοχή του ποταμού Τούλε, στο Ρίο Σαν Πέντρο της Καλιφόρνιας, υπάρχουν βραχογραφίες με τεράστια μαλλιαρά πλάσματα, που δημιουργήθηκαν από τη φυλή των Ινδιάνων Yokuts σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Painted Rock. Ο ανθρωπολόγος David Daegling αναφέρει ότι σε όλη την βορειοαμερικανική ήπειρο κυκλοφορούν ιστορίες για μυστηριώδη γιγαντόσωμα πλάσματα καλυμμένα με μαλλιά που ζουν στα δάση.
ν

Αναπαραγωγή των βραχογραφιών στο Painted Rock. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Πρόσφατα, μια παρέα που ταξίδευε με τρένο, κατέγραψε σε βίντεο το μυθικό πλάσμα, καθώς περνούσε μέσα από τον Εθνικό Δρυμό του Σαν Χουάν στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Facebook και έγινε viral, μπορεί κανείς να δει ένα άγνωστο ον να περπατάει χαλαρά στο βραχώδες ορεινό έδαφος, πριν καθίσει κάτω και ξεκουραστεί, και όλα στο φως της ημέρας!
ν

ν

Το βίντεο καταγράφηκε από τη Shannon Parker, μια 44χρονη εργολάβο από το Τσεγιέν του Ουαϊόμινγκ, η οποία, μαζί με τον σύζυγό της, είδε το απίστευτο θέαμα.

«Ήταν μια ιστορική στιγμή! Την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023, ο Stetson Tyler και εγώ πήγαμε με το τρένο Narrow Gauge από το Durango στο Silverton», έγραψε στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

«Αφού άφησα το Silverton επέστρεψα στο Durango. Εκεί ζήτησα από τον Stetson να με βοηθήσει να ψάξω για άλκες στα βουνά».
ν

Το ζευγάρι λέει ότι εντόπισε τον Μεγαλοπόδαρο ενόσω βρισκόταν πάνω σε ένα τρένο που περνούσε κοντά στο δάσος. Πηγή: Facebook / Shannon Parker
ν

«Καθώς περνούσαμε δίπλα από τα βουνά, ο Stetson είδε κάτι να κινείται και μου λέει “νομίζω ότι είναι ο Μεγαλοπόδαρος”. Ο Brandon, που καθόταν δίπλα στον Stetson, άρπαξε το τηλέφωνό του και άρχισε να κινηματογραφεί.

»Στο μεταξύ εγώ προσπαθούσα να βγάλω μια φωτογραφία με την κάμερά μου. Παρακάτω είναι το βίντεο που τράβηξε ο Brandon @bt92.travels και οι φωτογραφίες που τράβηξα εγώ.

»Από τους εκατοντάδες ανθρώπους στο τρένο, τρεις ή τέσσερις από εμάς είδαμε καθαρά, όπως λέει ο Stetson στο βίντεο, το άπιαστο πλάσμα, τον Bigfoot! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά το πιστεύουμε!»
ν

Το πλάσμα που απαθανάτισε η Shannon μοιάζει με κάποιον πίθηκο που ξεκουράζεται. Πηγή: Facebook / Shannon Parker
ν

Στη συνέντευξη που έδωσε η Shannon στο Newsweek, είπε ότι οι γνώμες είναι μοιρασμένες και πολλοί πιστεύουν ότι λέει ψέματα για λόγους δημοσιότητας.

«Ωστόσο, είναι κάτι που συμβαίνει μόνο μια φορά στη ζωή σου. Ποτέ άλλοτε δεν είδα κάτι παρόμοιο. Όταν το είπαμε στον ελεγκτή εισιτηρίων στο τρένο, μας είπε ότι έχει βιώσει ανεξήγητα φαινόμενα όταν έκανε σκι τον χειμώνα σε αυτά τα βουνά».
ν

Το μυστηριώδες ον διακρίνεται σαν μια μαύρη κουκίδα στο βραχώδες ορεινό τοπίο. Πηγή: Facebook / Shannon Parker
ν

Ο Εθνικός Δρυμός Σαν Χουάν που καταλαμβάνει έκταση 1,8 εκατομμυρίων εκταρίων και έχει μήκος χιλιάδων μιλίων, περιλαμβάνει εκτεταμένα οροπέδια, ψηλά βουνά και δάση, ενώ έχει πολλούς ποταμούς και λίμνες. Είναι προστατευμένη περιοχή για την ανάπτυξη της πανίδας και της χλωρίδας.
ν

Μια πινακίδα σε δασικό μονοπάτι προειδοποιεί για πιθανή εμφάνιση του θρυλικού Μεγαλοπόδαρου. Image: Supplied
ν

Ο θρύλος του Bigfoot ήρθε ξανά στο προσκήνιο το 1958, σύμφωνα με το κρατικό μουσείο της Αριζόνα, όταν ένας κυνηγός έβγαλε γύψινα εκμαγεία από τις τεράστιες πατημασιές που είχε ανακαλύψει.

Μνημειώδης είναι η φωτογραφία από το καρέ 352 της ταινίας των Patterson-Gimlin που γυρίστηκε το 1967 και σύμφωνα με τους κινηματογραφιστές δείχνει έναν θηλυκό Μεγαλοπόδαρο.
ν

Πίθηκος ή επισκέπτης από έναν άλλο κόσμο; Η μνημειώδης φωτογραφία από το καρέ 352 της ταινίας των Patterson-Gimlin. Πηγή: Wikimedia Commons

ν

The Film That Made Bigfoot A Star | OPB
ν


ν

 


Translate this post