Είναι ο Μεγαλοπόδαρος; Το μυστηριώδες πλάσμα που εντόπισε το Google Earth

Κατηγορία NEWS, Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δορυφόρος της Google συνέλαβε ένα μυστηριώδες πλάσμα να κινείται σε ερημική τοποθεσία του Κολοράντο. Είναι ο περίφημος Μεγαλοπόδαρος;

Τι συμβαίνει με τον Bigfoot; Πηγή: YouTube

v

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ φωτογραφίες από το Google Earth έχουν πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με το αν ο περίφημος Μεγαλοπόδαρος (Bigfoot ή Άνθρωπος του Σασκάτσουαν) περιφέρεται στα βουνά του Κολοράντο.

Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε στις ακριβείς συντεταγμένες 38°16’24” Βόρεια 108°08’32” Δυτικά στο Κολοράντο, δημοσιεύτηκε σε ένα αφιέρωμα στον Bigfoot.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία δείχνει μια υπερμεγέθη σκοτεινή σιλουέτα να περπατά σε ένα ξέφωτο του δάσους. Υπολογισμοί έδειξαν ότι το πλάσμα έχει ύψος σχεδόν επτάμισι πόδια ή 2,28 μέτρα.
ν

Ερευνητές του Reddit συμφωνούν ότι αυτή η εικόνα από το Google Earth δείχνει τον Μεγαλοπόδαρο στο Κολοράντο. Πηγή: Google Earth
ν

Μεγέθυνση της προηγούμενης εικόνας με το μυστηριώδες πλάσμα. Πηγή: Google Earth
ν

Το μυστήριο του Μεγαλοπόδαρου προκαλεί σάλο εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το μυστηριώδες πλάσμα πιστεύεται ότι έχει ύψος μεταξύ 2,13 μέτρα και 3,4 μέτρα, ότι ζυγίζει περισσότερο από 200 κιλά και ότι η πατούσα του είναι σχεδόν μισό μέτρο (43 εκατοστά).

Οι πρώτες αναφορές για τον Μεγαλοπόδαρος ξεκινούν το 1811, με τον Βρετανό εξερευνητή Ντέιβιντ Τόμσον (David Thompson) να ισχυρίζεται ότι βρήκε ίχνη του μυθικού πλάσματος στα Βραχώδη Όρη.

Οι αναφορές για θεάσεις του Μεγαλοπόδαρου συνεχίστηκαν το 1818, το 1869, το 1870 και το 1882. Το 1884 το μυστηριώδες πλάσμα εντοπίστηκε στη Βρετανική Κολομβία (δυτική επαρχία του Καναδά που συνορεύει με τις ΗΠΑ), όπως αναφέρει η εφημερίδα της εποχής The Daily Colonist.
ν

Το δημοσίευμα της εφημερίδας The Daily Colonist, φύλλο της 4ης Ιουλίου 1884, Victoria, BC. Image: Supplied
ν

Οι θεάσεις του Μεγαλοπόδαρου συνεχίστηκαν το 1924 και το 1928, με μαρτυρίες αγροτών και ανθρακωρύχων.

Το όνομα “Bigfoot” δόθηκε το 1958 από τον Τζέρι Κρου (Jerry Crew), κάτοικο της κομητείας Χάμπολτ στην Καλιφόρνια, ο οποίος ανακάλυψε τα αποτυπώματα ενός γιγαντιαίου πλάσματος και έβγαλε γύψινα εκμαγεία.
ν

Ο Άνθρωπος του Σασκάτσουαν σε φιλμ και δεξιά ο Τζέρι Κρου με δύο εκμαγεία της πατούσας του Μεγαλοπόδαρου. Image: Supplied
ν

Το 1967, δύο ερευνητές, ο Μπομπ Γκίμλιν (Bob Gimlin) και ο Ρότζερ Πάτερσον (Roger Patterson), κινηματογράφησαν ένα μυστηριώδες πλάσμα που μοιάζει με μεγαλόσωμο πίθηκο.

Οι θεάσεις και οι καταγραφές σε βίντεο συνεχίστηκαν το 2016 και 2017 στην Καλιφόρνια. Επίσης το 2018 στη Φλόριντα και στα δάση του Όρεγκον στα τέλη του 2019.

Τον Φεβρουάριο του 2020, δύο πεζοπόροι τράβηξαν πλάνα του Bigfoot να κάνει βόλτα σε ένα πάρκο στο Οχάιο.

Ένα άλλο βίντεο που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2021 πιστεύεται ότι δείχνει πιθανώς τον Μεγαλοπόδαρο να διασχίζει τον ποταμό Cass του Μίσιγκαν με ένα μωρό στην αγκαλιά του.

Την ύπαρξη παρόμοιων με τον Μεγαλοπόδαρο όντων, τα οποία αποκαλεί «Συμμάχους», αναφέρει στα βιβλία του ο ανθρωπολόγος Κάρλος Καστανέντα, λέγοντας ότι προέρχονται από έναν άλλο κόσμο και περιπλανιούνται μέχρι να βρουν κάποιον να τα δαμάσει και να τα θέσει στην υπηρεσία του.

Εάν δεν εμφανίζεται στο κινητό σας, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο με τον Bigfoot στο YouTube – εδώ.
ν

ν

 


Translate this post