Radio Taiso: Η 5λεπτη άσκηση που προσθέτει χρόνια στη ζωή μας (vid)

Κατηγορία Μακροβιοτική, Fitness

ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ/FITNESS

Posted by Youmagazine Staff

 

Η άσκηση λέγεται Radio Taiso και η καθημερινή εφαρμογή της είναι περισσότερο από ενδεδειγμένη για να παραμείνουμε υγιείς.

Εκατομμύρια Ιάπωνες ασκούνται κάθε πρωί για να πάει η μέρα τους καλά. Πηγή: YouTube

v

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Radio Taiso μεταδίδονται επί σχεδόν έναν αιώνα από τα ερτζιανά σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Σε μια κοινωνία όπου οι περισσότεροι κάνουν καθιστική ζωή και οι ηλικιωμένοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, η σωματική άσκηση είναι περισσότερο από ενδεδειγμένη για να παραμείνουμε υγιείς.

Η σωστή διατροφή, οι υγιείς σχέσεις και η θετική στάση σε όσα μας συμβαίνουν είναι όλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία. Αλλά το ελιξίριο για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή δεν είναι πλήρες χωρίς σωματική δραστηριότητα.

Γιατί Radio Taiso; Διότι στην Ιαπωνία ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι άνω των 100 ετών. Έχει λοιπόν κάποια αξία να μάθουμε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο ασκούν το σώμα τους κάθε μέρα.
ν

Οι ασκήσεις μεταδίδονται καθημερινά από το ραδιόφωνο. To Radio Taiso εκτελείται σε πάρκα και σχολεία κάθε μέρα –μερικές φορές πολλές φορές την ημέρα– από όλες τις γενιές των Ιαπώνων. Εδώ, ασκήσεις Radio Taiso στο Κιότο. Πηγή: kyotolove

ν

Ιαπωνική γυμναστική για όλες τις ηλικίες

Πρόσφατα, οι συγγραφείς του βιβλίου “Ikigai: Το ιαπωνικό μυστικό για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή”, μίλησαν με περισσότερους από εκατό από τους γηραιότερους ανθρώπους στην Οκινάουα της Ιαπωνίας. Ως γνωστόν, η Οκινάουα έχει τους περισσότερους αιωνόβιους στον κόσμο.

Το αποτέλεσμα;

«Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στο γυμναστήριο για μια ώρα κάθε μέρα ή να τρέχετε μαραθώνιους. Όπως μας δείχνουν οι αιωνόβιοι Ιάπωνες, το μόνο που χρειάζεστε είναι να προσθέσετε λίγη κίνηση στη μέρα σας», γράφουν οι Héctor García και ο Francesc Miralles.

Σχεδόν όλοι οι αιωνόβιοι είπαν ότι εξασκούνται με το Rajio taisō (ή radio taiso) μια δημοφιλή ιαπωνική άσκηση που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

«Ακόμη και οι κάτοικοι του γηροκομείου που επισκεφτήκαμε αφιέρωσαν τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε μέρα σε αυτό, αν και κάποιοι έκαναν τις ασκήσεις από τα αναπηρικά τους καροτσάκια», αναφέρουν οι συγγραφείς.
ν

Το Rajio taiso διδάσκεται στα παιδιά των σχολείων από μικρή ηλικία. Image: Keith Bedford / Shiho Fukada / BBC
v

Το Rajio taisō σημαίνει «ασκήσεις ραδιοφώνου», καθώς οι οδηγίες για τις κινήσεις μεταδόθηκαν για πρώτη φορά από το ραδιόφωνο το 1929.

Εξακολουθεί να είναι στο καθημερινό πρόγραμμα αρκετών ραδιοφωνικών σταθμών της Ιαπωνίας, που αρχίζει στις 6:30 π.μ.

Οι κινήσεις είναι χαμηλής έντασης και μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Χρειάζονται το πολύ 5 λεπτά για να ολοκληρωθούν.
ν

ν

 


Translate this post