7 τρόποι για να έχετε όμορφο σώμα για την παραλία (vid)

Κατηγορία MAGAZINE, Fitness

FITNESS

Posted by Youmagazine Staff

 

Επτά απλές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε κορμί σαν λαμπάδα χωρίς οδυνηρές δίαιτες και επίπονες ασκήσεις.

ν

1. Βάλτε τα θεμέλια

Δραστηριότητες όπως οι πιλάτες θα σας βοηθήσουν να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο και γερό σώμα, καθώς δίνουν μεγάλη σημασία στις αναπνοές και στις διατάσεις (stretching). Εκγυμνάζοντας τους κοιλιακούς μυς, τους γοφούς, την πλάτη και το στήθος, εκπαιδεύεται το σώμα να υποστηρίξει τον εαυτό του υιοθετώντας μια φυσική, όρθια στάση.
ν

2. Ελέγξτε το βάρος σας

Τα περίσσεια κιλά, ιδιαίτερα γύρω από τη μέση, αποδυναμώνουν τους μυς του στομαχιού, τραβώντας τη σάρκα από την περιοχή της πλάτης. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά την οποία χάνουν αρκετή μυϊκή δύναμη. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νέες μητέρες να επικεντρωθούν στην επανάκτηση της φυσικής τους ικανότητας, ακολουθώντας το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής μετά τη γέννα.
ν


ν

3. Σκεφτείτε ένα βιβλίο

Σε πολλές από ελληνικές ταινίες της χρυσής περιόδου, η πρωταγωνίστρια μαθαίνει να περπατά με τους ώμους πίσω και προτεταμένο στήθος, ισορροπώντας στο κεφάλι της ένα βιβλίο. Δεν χρειάζεται να το κάνετε κι εσείς. Απλά μπορείτε να φανταστείτε ότι έχετε ένα βιβλίο στην κορυφή του κεφαλιού. Βαδίστε έχοντας αυτό κατά νου και θα δείτε ότι το σώμα σας ευθυγραμμίζεται αμέσως με φυσικό τρόπο.
ν

4. Δώστε σημασία στο στήθος

Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να καμπουριάζουν και ισιώνουν αυτόματα την πλάτη μόλις σκεφτούν τη στάση του σώματός τους. Να θυμάστε λοιπόν να διατηρείτε το στήθος σας μπροστά και ανοιχτό, και την κοιλιά ρουφηγμένη μέσα, όπως όταν κολυμπάτε στη θάλασσα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα, θα βελτιώσει τη λειτουργία της πέψης και, το κυριότερο, θα διορθώσει τη συνολική στάση του σώματός σας.

ν


ν

5. Να είστε πάντα σε κίνηση

Αν εργάζεστε καθισμένοι, οδηγείτε ή μελετάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μύες χαλαρώνουν και το σώμα αρχίζει να καμπουριάζει. Γι’ αυτό να σηκώνεστε κάθε 30 με 45 λεπτά και να τεντώνεστε για να ξεπιαστείτε. Κάνει καλό επίσης το να περπατήσετε 2-3 λεπτά.
ν

6. Μην καμπουριάζετε

Κρατώντας ίσια την πλάτη ενώ κινείστε ή γυμνάζεστε, βοηθάτε τους μυς του κορμιού να επανέλθουν γρηγορότερα στη φυσική τους κατάσταση. Προσέξτε την αναπνοή σας. Οι βαθιές ανάσες δυναμώνουν το στήθος και το κρατάνε ψηλά και προς τα εμπρός. Το κολύμπι κάνει σ’ αυτή την περίπτωση θαύματα, αλλά και όταν τρέχετε ή περπατάτε, για να ανοίξει το στήθος σας, να έχετε τους καρπούς των χεριών σας ελαφρώς προς τα εμπρός.
ν

7. Κοιμηθείτε καλά

Η καλύτερη στάση για το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι το να γυρίσετε στο ένα πλευρό ή ανάσκελα, με το σώμα ίσιο και χωρίς μαξιλάρι. Αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα ή με πολλά μαξιλάρια. Το να κοιμάστε πάνω στο στομάχι σας δυσκολεύει την αναπνοή και δημιουργεί πόνους στο λαιμό και στην πλάτη, γιατί πιέζει τους μυς και τους συνδέσμους της σπονδυλικής στήλης, που ευθύνονται για τη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ν

ν

 

Δείτε επίσης

 


ν

 


Translate this post