Έλον Μασκ: Η ανθρωπότητα απειλείται με εξαφάνιση. Μπορεί να αποτραπεί; (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 22 Απριλίου 2023, 18:26

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Έλον Μασκ αποκαλύπτει τον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί την ύπαρξη της ανθρωπότητας και που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και ιδρυτής της Tesla και της SpaceX λέει ότι οι άνθρωποι, και όχι οι εξωγήινοι, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξή μας. Πηγή: Twitter

v

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ που έδωσε στον παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, ο Έλον Μασκ είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει εξωγήινη ζωή ‒ και ότι δεν θα μπορούσε να το κρατήσει κρυφό αν το γνώριζε. Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για «συνειδητή ζωή» πουθενά στο σύμπαν εκτός από τον πλανήτη Γη ‒ ένα φαινόμενο που όλοι οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο, σύμφωνα με τη New York Post.

Και συνέχισε: «Πολλοί με ρωτούν, πού είναι οι εξωγήινοι; Νομίζουν πως αν κάποιος γνωρίζει για τους εξωγήινους στη Γη, αυτός είμαι εγώ». 

«Βέβαια, είμαι πολύ εξοικειωμένος με τα διαστημικά πράγματα, αλλά δεν έχω δει κανένα στοιχείο για εξωγήινους… Αν είχα, θα το ανέβαζα αμέσως στο Twitter. Αυτό θα ήταν ίσως το κορυφαίο tweet όλων των εποχών. “Βρήκαμε έναν, παιδιά!” Θα ήταν το τζακ ποτ με περίπου 8 δισεκατομμύρια likes».
ν

Οι άνθρωποι, όχι οι εξωγήινοι, είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξή μας, λέει ο Μασκ. Πηγή: YouTube
ν

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας είπε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση κρύβει την ύπαρξη εξωγήινων από το κοινό.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του θα κακομεταχειριζόταν τους εξωγήινους, εάν γνώριζε κάτι για την ύπαρξή τους, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.

«Προσπαθούμε συνεχώς να αυξήσουμε τον αμυντικό προϋπολογισμό. Ένας εξωγήινος θα ήταν φοβερό επιχείρημα. Θα τον παρουσιάζαμε και θα λέγαμε ότι χρειαζόμαστε χρήματα για να προστατευτούμε από αυτούς τους τύπους», πρόσθεσε ο Μασκ.

«Αυτός θα ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος για να αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός».

Οι άνθρωποι, όχι οι εξωγήινοι

Αν από κάποιους κινδυνεύει η ανθρωπότητα, αυτοί είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι και όχι οι εξωγήινοι, υποστήριξε στη συνέχεια ο Μασκ, επισημαίνοντας την πτώση των ποσοστών γεννήσεων σε όλο τον κόσμο, έναν φόβο που έχει εκφράσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες.

Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα, υποστήριξε ότι η Ιταλία «θα σβήσει σαν χώρα σε λίγα χρόνια», καθώς έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο.
ν

Ο Μασκ είπε στον παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για «συνειδητή ζωή» πουθενά στο σύμπαν εκτός από τη Γη. Πηγή: YouTube
ν

Τα ποσοστά γεννήσεων στις ΗΠΑ συνεχίζουν επίσης να μειώνονται. Σύμφωνα με μια μελέτη του CDC που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, οι μισές Αμερικανίδες κάτω των 45 ετών είναι άτεκνες.

«Υπάρχει ένα είδος κύκλου ζωής στους πολιτισμούς, όπως και στους μεμονωμένους ανθρώπους», είπε ο Μασκ. «Και οι πολιτισμοί γερνούν και πεθαίνουν».

Σημάδια παρακμής, και όχι ανόδου, είναι η συσσώρευση όπλων και πυρηνικών βομβών, που μπορούν να ανατινάξουν τη Γη πολλές φορές στον αέρα, καθώς και η Τεχνητή Νοημοσύνη. Άλλωστε είναι γνωστοί οι φόβοι που εξέφρασε πρόσφατα σχετικά με την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των ανθρωποειδών ρομπότ.

Οι μηχανές θα μας σκοτώσουν όλους!

Σύμφωνα με τον Μασκ, οι μηχανές θα μας σκοτώσουν όλους. Αυτό είναι βέβαιο. Το μόνο ερώτημα είναι «πότε θα γίνει αυτό».

«Μιλάμε πολύ για την κλιματική αλλαγή, η οποία φυσικά είναι σημαντική, μιλάμε πολύ για το τι είδους φύλο θέλουμε να είμαστε, που είναι πιθανώς λιγότερο σημαντικό, αλλά δεν μιλάμε πολύ για την τεχνητή νοημοσύνη που ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη και σταδιακά υποδουλώνει το είδος μας».

«Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ένα ευχάριστο θέμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι από τις μηχανές. Αυτό όμως δεν ισχύει».

«Οι μηχανές έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους από τη βιομηχανική επανάσταση και μετά. Οι δημιουργικοί τύποι της μεσαίας τάξης ίσως κάποτε πίστευαν ότι οι μηχανές απλώς είναι βοηθητικές και ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να τους αντικαταστήσουν. Αυτό έχει διαψευστεί. Η τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο είναι πιο πάνω από εμάς, αλλά μπορεί επίσης να μιμηθεί την προσποίηση. Είμαστε όλοι καταδικασμένοι…»

Μείωση του πληθυσμού της Γης

Η μελέτη που έγινε από τον οργανισμό The Club of Rome, προβλέπει ότι εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, ο παγκόσμιος πληθυσμός, που σήμερα είναι 7,96 δισεκατομμύρια, θα κορυφωθεί στα 8,6 δισεκατομμύρια πριν τα μέσα του αιώνα, και κατόπιν θα μειωθεί κατά 2 δισεκατομμύρια πριν από το τέλος του αιώνα.

Όχι μόνο δεν θα φτάσει τα 11 δισεκατομμύρια, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, αλλά ο πληθυσμός της Γης θα μειωθεί στα 6 δισεκατομμύρια και αυτό θα είναι άσχημο. Η ανθρωπότητα θα γεράσει, καθώς θα μειωθεί το ποσοστό των ατόμων σε ηλικία εργασίας, με όλα τα συνεπακόλουθα.

Οι ερευνητές, μέλη της συλλογικότητας Earth4All, η οποία αποτελείται από περιβαλλοντικούς επιστήμονες και οικονομολόγους, δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στις 27 Μαρτίου.
ν

Πλήθη έχουν συγκεντρωθεί στο Shibuya Crossing του Τόκιο για να γιορτάσουν την έναρξη του νέου έτους στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η απότομη μείωση του ποσοστού γεννήσεων της Ιαπωνίας είναι ένα αυξανόμενο πολιτικό πρόβλημα και ο πρωθυπουργός της, Fumio Kishida, έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει εάν οι γεννήσεις συνεχίσουν την καθοδική πορεία τους. Πηγή: YouTube
ν

Η Γη κατά τους προηγούμενους αιώνες είχε πολύ μικρούς αριθμούς πληθυσμού (π.χ. στην αρχή του 1ου αιώνα μ.Χ. ζούσαν περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι), όμως οι νέοι σε ηλικία υπερτερούσαν αριθμητικά των ηλικιωμένων. Έτσι, υπήρχε σφρίγος και δυναμισμός.

Οι νέες γενιές, όπως η Generation Z (γεν. 1997-2012), απρόθυμες να δουλέψουν, εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τις μηχανές για την επιβίωσή τους.

Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, με τα σημερινά δεδομένα του πολιτισμού, στο τέλος του αιώνα η ανθρωπότητα θα σβήσει και ο πολιτισμός θα καταρρεύσει, γιατί δεν θα μπορεί πια να συντηρηθεί. Αν στο μεταξύ δεν συμβεί κάτι άλλο.
ν

ν

Δείτε επίσης:

Η προφητεία του Νεύτωνα από το 1704 για το τέλος του κόσμου
v

 


Translate this post