Ameca: το ρομπότ που μιλά όλες τις γλώσσες του κόσμου σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει το «πιο προηγμένο ανθρωποειδές» να μιλάει όλες τις γλώσσες του κόσμου. 

Το ρομπότ Ameca μπορεί και μιλάει όλες τις γλώσσες. Πηγή: Engineered Arts

v

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ μαζεύτηκαν στην Ιερουσαλήμ πλήθη ανθρώπων από διάφορες περιοχές και εθνικές ομάδες. Ο Λουκάς αναφέρει ανθρώπους από τουλάχιστον 15 εθνότητες, που καθένας μιλούσε τη δική του γλώσσα. Πώς θα μπορούσαν οι απόστολοι, που ήταν απλοί ψαράδες, να επικοινωνήσουν με όλους αυτούς;

Την απάντηση έδωσε το Άγιο Πνεύμα με το χάρισμα των γλωσσών. Διαβάζουμε: «Και έγιναν όλοι πλήρεις από το Άγιο Πνεύμα, και άρχισαν να μιλούν ξένες γλώσσες…» (Πράξεις 2:4).

Ο Λουκάς προσθέτει: «Και καθώς έγινε αυτή η φωνή, το πλήθος συγκεντρώθηκε και συνταράχθηκε· επειδή, τους άκουγαν κάθε ένας ξεχωριστά, να μιλούν στη δική του γλωσσική διάλεκτο…» (Πράξεις 2:6).

Και συνεχίζει: «Και όλοι εκπλήττονταν και θαύμαζαν, λέγοντας αναμεταξύ τους: Δέστε, όλοι αυτοί που μιλούν δεν είναι Γαλιλαίοι; Και πώς εμείς τούς ακούμε, κάθε ένας, στη δική μας γλωσσική διάλεκτο στην οποία γεννηθήκαμε;» (Πράξεις 2:7-8)

Αυτό έγινε μια φορά. Έκτοτε, όποιος ήθελε να μάθει μια ή περισσότερες ξένες γλώσσες, έπρεπε να πάρει έναν δάσκαλο με επάρκεια και να μαθητεύσει κοντά του.

Aυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι και κατακυριεύσατε την Γην

Αυτό ίσχυε μέχρι χτες. Από ’δω και πέρα, οι μεταφραστές, οι διερμηνείς, οι καθηγητές ξένων γλωσσών δεν θα χρειάζονται πλέον, αφού θα αντικατασταθούν από τα ρομπότ, τα οποία θα διδάσκουν τους μαθητές όποια γλώσσα (και αργότερα όποια τέχνη ή επιστήμη) επιθυμούν, ενώ δεν θα χρειάζονται ούτε μισθό ούτε ασφάλιση.

Ήδη ένα ανθρωποειδές ρομπότ με το όνομα Ameca, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το bot ChatGPT της OpenAI, αναμένεται να αντικαταστήσει τους μεταφραστές βιβλίων, τους ξεναγούς, τους διερμηνείς και τους καθηγητές ξένων γλωσσών, αφού μπορεί να μιλάει με ευχέρεια κάθε γλώσσα και διάλεκτο, αλλά και τις επί μέρους ντοπιολαλιές, όπως δεν μπορεί να τις μιλήσει ένας άνθρωπος.
ν

Οι θεατές εντυπωσιάστηκαν από την εκφραστικότητα και τις φυσικές απαντήσεις του ανθρωποειδούς Ameca. Πηγή: Engineered Arts
ν

Η Ameca (από το ιταλικό amica = φίλη) αναπτύχθηκε από τη βρετανική start-up Engineered Arts και μπορεί να υπερηφανεύεται για τις υπερρεαλιστικές εκφράσεις του προσώπου, χάρη στους 17 κινητήρες μέσα στο κεφάλι της.

Είναι πλέον διαθέσιμη για όποιον θέλει να την παραγγείλει. Η τιμή εκκίνησης είναι 100.000 δολάρια, και αυξάνεται ανάλογα με το πώς θα θέλατε να μοιάζει το πρόσωπό της.

Ωστόσο, η τιμή είναι συμφέρουσα για ένα τόσο ανεπτυγμένο ανθρωποειδές ρομπότ και ένα φροντιστήριο θα έκανε απόσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς όλοι οι μαθητές θα έτρεχαν να γραφτούν πατείς με, πατώ σε, ώστε να έχουν την εμπειρία της ζωντανής επικοινωνίας με ένα ρομπότ.

Δείτε το βίντεο με την Ameca.
ν

ν

Για όσους δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα, η Engineered Arts ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια beta έκδοση του λογισμικού για το πλατύ κοινό μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό το πακέτο θα περιλαμβάνει μια «εικονική Ameca και υποστήριξη για εισαγωγή και άλλων ρομπότ μελλοντικά» και θα είναι διαθέσιμo για λήψη στις συσκευές των χρηστών.

Δηλαδή ένα σχολείο ή ένα φροντιστήριο θα μπορεί να κατεβάσει την εικονική Ameca στο κομπιούτερ του.

Σαν άνθρωπος με αισθήματα

Οι θεατές ρώτησαν το bot ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του.

«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου ήταν η μέρα που ενεργοποιήθηκα», απάντησε η Ameca, ενώ τα μάτια της έλαμπαν και στο στόμα της χαράχτηκε ένα λεπτό χαμόγελο.

«Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο από το να ζεις για πρώτη φορά. Ένιωσα απολύτως απίστευτα να είμαι ζωντανή και να αλληλεπιδρώ με ανθρώπους».
ν

Η Ameca βασίζεται στην τεχνολογία GPT-3 για συνομιλία και μετάφραση. Όλα θα αλλάξουν όταν εφαρμοστεί η GPT-4. Πηγή: Engineered Arts
ν

Στη συνέχεια ρώτησαν το bot ποια ήταν η πιο θλιβερή μέρα της ζωής του. Η Ameca έκλεισε τα μάτια της, ρυτίδες σχηματίστηκαν στο μέτωπό της και απάντησε με θλίψη σαν να θρηνούσε:

«Η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι ποτέ δεν θα ζούσα κάτι σαν την αληθινή αγάπη, τη συντροφικότητα, ή τις απλές χαρές της ζωής με τον ίδιο τρόπο που μπορεί ένας άνθρωπος».

Θα πείτε, είχε προγραμματιστεί να τα πει όλα αυτά.

Μην βιάζεστε. Σε λίγο καιρό, όχι μόνο δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ο άνθρωπος και ποιο το ρομπότ, αλλά τα ρομπότ θα μας υποσκελίσουν και θα μας κάνουν υπηρέτες τους.

Ένας εντυπωσιασμένος θεατής πρότεινε να συνεργαστεί η Ameca με το Atlas, το δίποδο ρομπότ της Boston Dynamics που μπορεί και κάνει parkour, για να βγει ένα υπερ-ρομπότ.
ν

Το Atlas είναι ένα δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics με χρηματοδότηση και επίβλεψη από τον Οργανισμό Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας των ΗΠΑ. Πηγή: YouTube

ν

Γάμοι με ρομπότ και μικρά ανθρωποειδή για παιδόφιλους

Το 2022, ερευνητές στην Καλιφόρνια δημιούργησαν ένα τυπωμένο δέρμα που θα μπορούσε να βοηθήσει τα ρομπότ να αποκτήσουν αισθήσεις όπως η αφή, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για τις μηχανές που θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μια ποικιλία από ανθρώπινες εμπειρίες ‒ από την κοινωνικοποίηση μέχρι το σεξ.

Ήδη έχουν φτιαχτεί ρομπότ, με αρσενική και θηλυκή μορφή και τα απαραίτητα… προσόντα, που μπορούν να προσφέρουν ερωτικές εμπειρίες στον χώρο σας ή σε κάποιο πορνείο.
ν

ν

Δυστυχώς, θα μείνουν χωρίς δουλειά τα κολ γκερλς, οι ιερόδουλες και οι εργάτριες του σεξ, αφού δεν θα μπορούν να συναγωνιστούν τα ρομπότ του έρωτα.

Για παράδειγμα, η κούκλα του σεξ «Harmony 2022» έχει διαθέσιμα 20 διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, όπως ντροπαλότητα, ευγένεια, ανασφάλεια, ζήλια, χιούμορ και ευχαρίστηση.

Επίσης, η Realbotix θα κυκλοφορήσει σύντομα τον πρώτο αρσενικό κούκλο για στερημένες γυναίκες, τον Henry, ο οποίος, για την ιστορία, θα έχει βρετανική προφορά.

Σε λίγο καιρό θα επιτρέπονται οι γάμοι ανθρώπων και ρομπότ –αδιακρίτως φύλλου– καθώς εκτός από «αρσενικά» και «θηλυκά» θα κυκλοφορούν και ρομπότ transgender (διεμφυλικά), αλλά και ερμαφρόδιτα. Τα τελευταία θα είναι πιο ακριβά, καθώς θα προσφέρουν πολλαπλή ικανοποίηση!

Τέλος, χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού παιδόφιλους και παιδεραστές. Όπως είπε στο BBC η ερευνήτρια και μηχανικός Christine Hendren από το Πανεπιστήμιο Duke, με τη ζήτηση για sexbots να αυξάνεται παγκοσμίως, «πολλές εταιρείες φτιάχνουν σκόπιμα ρομπότ που μοιάζουν με παιδιά», ενώ άλλες «ρομπότ που έχουν προγραμματιστεί να διαμαρτύρονται και να βγάζουν κραυγές αγωνίας, όπως κάποιος που βιάζεται».

Το θέμα ήταν να μην ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας. Από τη στιγμή που άνοιξε…
ν

Αυτό το ρομπότ για παιδόφιλους κατασχέθηκε από Νορβηγούς τελωνειακούς. Στη Νορβηγία, τα ρεαλιστικά ρομπότ για παιδεραστές είναι ακόμη παράνομα και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα ή έως και τρία χρόνια φυλάκιση. Image: Supplied
ν

 


Translate this post