Μυστηριώδης σφαίρα ξεβράστηκε σε παραλία της Ιαπωνίας (vid)

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ  | Ενημ, 22/2/2023 14:58

Posted by Youmagazine Staff

 

Ιάπωνες αξιωματούχοι σφράγισαν μια παραλία το πρωί της Τρίτης για να ερευνήσουν μια μεγάλη, μυστηριώδη μεταλλική σφαίρα άγνωστης προέλευσης.

Η μυστηριώδης μεταλλική σφαίρα. Πηγή: Twitter

v

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ αντικείμενο που μοιάζει με σιδερένια μπάλα διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, βρέθηκε στην παραλία Enshuhama της πόλης Χαμαμάτσου, στην επαρχία Σιζουόκα της Ιαπωνίας. Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή σε ακτίνα 200 μέτρων λόγω της πιθανότητας έκρηξης.

Τη σφαίρα εντόπισε, πριν από ένα μήνα, κάτοικος της περιοχής στο Χαμαμάτσου, που βρίσκεται 250 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο. Οι αρχές ωστόσο ενδιαφέρθηκαν να ερευνήσουν το μυστηριώδες αντικείμενο το πρωί της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με το πρακτορείο Asahi.
ν

Γήινο συντρίμμι ή κάτι άλλο; (Watch on Twitter)
ν


ν

Το αντικείμενο είναι μια σφαίρα με διάμετρο περίπου 1,5 μέτρου, που πιστεύεται ότι είναι κατασκευασμένη από σίδηρο, καθώς φέρει επίστρωση σκουριάς.

Οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση σε ακτίνα 200 μέτρων γύρω από το αντικείμενο για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με ένα συνεργείο εξουδετέρωσης βομβών να επιθεωρεί τη μυστηριώδη σφαίρα.
ν

Μεταλλική σφαίρα με διάμετρο 1,5 μ. (Watch on Twitter)
ν


ν

Μια ακτινογραφία έδειξε ότι το αντικείμενο ήταν κενό και επομένως δεν υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, με τους περιορισμούς να αίρονται γύρω στις 4:00 το απόγευμα, σύμφωνα με το Fuji News Network.

Το αντικείμενο, το οποίο έχει δύο λαβές στην κορυφή που θα του επέτρεπαν να αγκιστρωθεί σε κάτι, μοιάζει πολύ με σημαδούρα πρόσδεσης, σύμφωνα με το Vice News.

Άλλοι λένε ότι κρεμόταν από κάποιο κατασκοπευτικό αερόστατο.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή εκτελέστηκε πρόσφατα μεγάλη στρατιωτική άσκηση, στην οποία μετείχαν μονάδες του αμερικανικού στρατού μαζί με δυνάμεις από την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα.

Οι ασκήσεις γίνονται στο πλαίσιο προετοιμασίας των αμερικανικών δυνάμεων στην περίπτωση που η Κίνα εισβάλλει στην Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται σε προϊούσα παρακμή, προσπαθούν να συσπειρώσουν τους συμμάχους τους σε Ευρώπη (ΝΑΤΟ) και Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς οι ίδιες είναι ανήμπορες πλέον να συνεχίσουν να παίζουν τον ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα.
ν

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον εναέριο χώρο πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας στις 19 Φεβρουαρίου 2023. Πηγή: YouTube
ν

Παρ’ όλα αυτά, το μυστηριώδες αντικείμενο πυροδότησε μια μεγάλη αναταραχή της τηλεοπτικής προσοχής και φρενήρεις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού που ακολουθήθηκε από ισχυρισμούς για πολλά άγνωστα αντικείμενα.

Δείτε επίσης:

Παράξενες μπάλες στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού

Κάποιοι χρήστες των μέσων κοινωνικής ενημέρωσης έκαναν λόγο για εξωγήινα drones που παρακολουθούν τις ανθρώπινες στρατιωτικές δραστηριότητες.

Η ιαπωνική αστυνομία είπε ότι θα ζητήσει από τοπικούς αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των ακτών να συλλέξουν τη σφαίρα.
ν

Μπορείτε να δείτε πλάνα του αντικειμένου στο ρεπορτάζ ειδήσεων της Τelegraph.
v

v

 


Translate this post