Βίντεο: Μυστηριώδης «λυκάνθρωπος» σκοτώθηκε στη Μοντάνα

Κατηγορία NEWS, Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ένα παράξενο πλάσμα που μοιάζει με λύκο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Μοντάνα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι είδους ζώο είναι.

Ο μυστηριώδης «λυκάνθρωπος» της Μοντάνα. Πηγή: Montana Fish, Wildlife and Parks. Image: Supplied

ν

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ τους ειδικούς το παράξενο είδος ζώου που σκοτώθηκε από αγρότη σε ένα ράντσο στη Μοντάνα, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.
Το ζώο, το οποίο πυροβολήθηκε από αρκετές εκατοντάδες μέτρα, πριν φτάσει κοντά στα ζώα του κτηνοτρόφου, έχει μακρά γκριζωπή γούνα, μακρουλό ρύγχος και μεγάλο κεφάλι όπως του λύκου.
Έχει επίσης μακριά, μεγάλα αυτιά, σχετικά μικρό σώμα, χοντρά και κοντά πόδια – χαρακτηριστικά που δεν προσομοιάζουν με τους λύκους της βόρειας Αμερικής, αναφέρουν οι New York Times.
Το πλάσμα βρίσκεται τώρα υπό εξέταση στο Τμήμα Ψαριών, Άγριας Ζωής και Πάρκων της Μοντάνα για ανάλυση DNA, με τους επιστήμονες του Κέντρου να δηλώνουν ότι δεν έχουν «ιδέα» τι είναι.

ν

ν

«Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το είδος του ζώου, μέχρι τουλάχιστον να βγουν οι εξετάσεις του DNA», δήλωσε στην The Great Falls Tribune ο Bruce Auchly, εκπρόσωπος του Τμήματος Ψαριών, Άγριας Ζωής και Πάρκων της Μοντάνα.
Ο εντοπισμός και εξολόθρευση του ζώου έγινε στις 16 Μαΐου από έναν αγρότη που διατηρεί φάρμα έξω από τη μικρή πόλη Denton.
Ο κτηνοτρόφος κάλεσε τις αρχές αναφέροντας ότι είχε σκοτώσει έναν «λύκο», αλλά σύντομα αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για κάτι άλλο.
ν


ν

Τα δόντια και τα μπροστινά πόδια του πλάσματος είναι πολύ μικρά για να είναι λύκος. Το ίδιο διαφορετικά από του λύκου είναι και τα πέλματά του.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι είναι ένα Dogman, ένα μυστηριώδες πλάσμα που έχει θεαθεί να περιπλανιέται στα δάση της Βόρειας Αμερικής και θεωρείται ότι προέρχεται από διασταύρωση ανθρώπου και λύκου.
Σύμφωνα με ορισμένους, τέτοια υβριδικά πλάσματα έχουν θεαθεί επανειλημμένα, αλλά οι αρχές αποκρύπτουν τις σχετικές αναφορές.
Άλλοι λένε ότι το θηρίο πιθανώς να είναι ένα “shunka warakin”, ένα υβρίδιο λύκου και ύαινας που προέχρεται από την παράδοση των Ινδιάνων της Αμερικής και που κάποτε τρομοκρατούσε ανθρώπους και ζώα στην περιοχή.
ν

Οι αρχές της Μοντάνα λένε ότι δεν έχουν ιδέα τι είδους πλάσμα είναι. Πηγή: Montana Fish, Wildlife and Parks. Image: Supplied
ν

 


Translate this post