Σοβαρή παραβίαση ασφαλείας στα κινητά Android – Τι να κάνετε (vid)

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι χρήστες Android κλήθηκαν να ενημερώσουν τα τηλέφωνά τους, καθώς ένας ειδικός ανακάλυψε μια επικίνδυνη παραβίαση ασφαλείας.

Ένας χάκερ θα μπορούσε να αφαιρέσει την κάρτα SIM και να την αντικαταστήσει με τη δική του στο τηλέφωνό σας. Image Credit: CC BY-NC-SA 4.0 GR

v

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ κινητών Android κλήθηκαν να ενημερώσουν τα τηλέφωνά τους, καθώς ένας ειδικός ανακάλυψε μια επικίνδυνη παραβίαση ασφαλείας.

Ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας David Schütz ανακάλυψε κατά λάθος ένα hack που επιτρέπει σε κάποιον να ξεκλειδώσει μια συσκευή μέσω του Google Pixel χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης.

Ο ίδιος εξηγεί στο blog του πώς έγινε αυτό.

Ο Schütz εξηγεί επίσης το σφάλμα που ανακάλυψε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube (βλέπε στο τέλος του άρθρου).

Ο Schütz ειδοποίησε την Google για την παραβίαση ασφαλείας και εκείνη τον επιβράβευσε, δίνοντάς του το ποσό των 70.000 δολαρίων.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δημοσίευσε μια ενημέρωση για να διορθώσει το πρόβλημα, τρεις μήνες αφότου ο Schütz ειδοποίησε την εταιρεία.

Το διορθωμένο σφάλμα του Android συμπεριλήφθηκε στην ενημέρωση ασφαλείας της 5ης Νοεμβρίου 2022.
ν

Όταν ξέχασε τον κωδικό PIN του τηλεφώνου του και έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον κωδικό PUK (Personal Unblocking Key) για να αποκτήσει ξανά πρόσβαση, ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας David Schütz παρατήρησε μια ευπάθεια. Image: bugs.xdavidhu.me/screengrab

ν

Τι πρέπει να κάνετε

Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Μπορείτε απλά να κάνετε ενημέρωση του συστήματός σας, αναβαθμίζοντας την έκδοση του συστήματος Android που έχετε, στην αμέσως επόμενη.

Ακόμη πιο απλούστερα, μπορείτε να πάτε στην εφαρμογή Google Play Store, να πατήσετε το εικονίδιο προφίλ πάνω δεξιά, και κατόπιν να πατήσετε:

Ρυθμίσεις > Πληροφορίες > Έκδοση Play Store.

Κατόπιν πατήστε:

Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής και τέλος Ενημέρωση.

Έτσι, θα διορθωθεί το πρόβλημα.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Google: Τρόπος ενημέρωσης του Play Store και των εφαρμογών σε Android.
v

ν

 


Translate this post