Μια τεράστια καταβόθρα που χωράει ολόκληρο τον Λευκό Οίκο άνοιξε στη Χιλή (vid)

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια τεράστια καταβόθρα με διάμετρο πάνω από τριάντα μέτρα και με επταπλάσιο βάθος άνοιξε σε μια αγροτική περιοχή της Χιλής.

H τεράστια καταβόθρα βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της Χιλής. Image: Sernageomin

v

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ καταβόθρα αρκετά φαρδιά για να καταπιεί τον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε σε οικόπεδο εξόρυξης στη Χιλή, σύμφωνα με την Sernageomin, την Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων της χώρας.

Η τρύπα διαμέτρου 32 μέτρων εμφανίστηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου σε μια αγροτική περιοχή έξω από την πόλη Tierra Amarilla, περίπου 800 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, Σαντιάγο. (Συγκριτικά, ο Λευκός Οίκος έχει πλάτος περίπου 26 μέτρων). Η καταβόθρα φαίνεται να έχει βάθος περίπου 200 μέτρα και στον πυθμένα της εμφανίστηκε μια δεξαμενή νερού, αναφέρει το Vice.

Η τρύπα άνοιξε στη θέση του ορυχείου χαλκού Alcaparrosa. Σύμφωνα με την Lundin Mining, την καναδική εταιρεία στην οποία ανήκει το ορυχείο, δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή ζημιές. Οι γεωλόγοι της Sernageomin ερευνούν την τρύπα και έχουν δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας 100 μέτρων γύρω από την τοποθεσία.

Οι καταβόθρες είναι λάκκοι που σχηματίζονται πάνω από περιοχές όπου το νερό συγκεντρώνεται υπόγεια χωρίς εξωτερική αποστράγγιση, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο υπόγεια σπήλαια, οι οροφές των οποίων κάποια στιγμή υποχωρούν.

Οι καταβόθρες σχηματίζονται κοντά σε ορυχεία, απ’ όπου έχουν εξορυχθεί μεγάλες ποσότητες πετρωμάτων και μεταλλεύματος. Οι καταβόθρες χρειάζονται πολλά χρόνια για να σχηματιστούν, αλλά μπορούν επίσης να ανοίξουν εντελώς ξαφνικά, καταπίνοντας αυτοκίνητα, σπίτια και δρόμους.
ν

Mysterious 650 foot deep sinkhole in Chile | 11Alive
v

v

 


Translate this post