Ο Ρος Ντέιλι στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 (vid)

Κατηγορία Music Corner

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Ρος Ντέιλι στο Ηρώδειο: Καλεσμένοι 20 μουσικοί από την Κρήτη έως την Τουρκία και από την Περσία έως την Αφρική.

Ross Daly 40 χρόνια «Λαβύρινθος» στο Ηρώδειο Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 21:00. Πηγή: News Media

v

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ, συνθέτης και δάσκαλος, ο Ρος Ντέιλι, έχει γίνει ένα κομμάτι της κρητικής γης και ψυχής. Σαράντα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος στην Ελλάδα το «Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος», στο ορεινό χωριό Χουδέτσι της Κρήτης. Εκεί, με την καθοδήγηση του Ρος, η μελέτη της μουσικής ξεπερνά τους ακαδημαϊκούς στόχους και γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά που χωράει ήχους από το παρελθόν και το παρόν και φτιάχνει γέφυρες με το αύριο της μουσικής και της Ιστορίας.

Η συναυλία προς τιμήν του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 21:00, έρχεται να γιορτάσει όλη αυτή την πορεία και την προσφορά του στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή.

Δημιουργός του όρου «σύγχρονη τροπική μουσική», συνένωσε με την ευρηματικότητά του μουσικούς τόπους λαϊκών και κλασικών παραδόσεων από τη δυτική Αφρική έως τη Μογγολία. Ο Ντέιλι ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μιας νέας αισθητικής στη μουσική, με άξονα τη δημιουργική προσέγγιση της παράδοσης και όχι τη στατική, φολκλόρ αναπαραγωγή της.

Το «Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος» δημιουργήθηκε το 1982 και αποτελεί έκτοτε έναν φάρο που προσελκύει χιλιάδες μαθητές και εκατοντάδες δασκάλους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Από την κοιτίδα του βγήκαν συνθέτες και εξαιρετικοί μουσικοί που μετέφεραν έκτοτε την αισθητική του σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μία μουσική κοινότητα που θα συναντηθεί στο Ηρώδειο για να γιορτάσει τη διαδρομή της και τον εμπνευστή της.

Οι συμμετέχοντες στη συναυλία

Μαζί με τον Ρος Ντέιλι επί σκηνής στο Αττικό Ωδείο θα βρεθούν συνοδοιπόροι του όλα αυτά τα χρόνια της έρευνας και της δημιουργίας.

Γιώργος Ξυλούρης
Κέλυ Θώμα Φωνή-Λαούτο
Κρητ. Λύρα
Βασίλης Σταυρακάκης Φωνή
Γιώργος Μανωλάκης Φωνή – λαούτο
Χάρης Λαμπράκης Νέι
Περ. Παπαπετρόπουλος Λάφτα – σάζι
Χρυσάνθη Γκίκα Πολίτικη λύρα
Ελευθερία Νταουλτζή Κανονάκι
Bijan Chemirani Zarb, Bendır
Djamchid Cheminari Κρουστά
Ballake Sissoko Κora
Efrèn Lopez Διάφορά έγχορδα
Zohar Fresco Bendır
Παύλος Σπυρόπουλος Κοντραμπάσο
Γιώργος Παπαϊωάννου Βιολί
Mayu Shviro Βιολοντσέλο
Yasamin Shahhossein Ούτι
Tuğçe Albayrak Νέι
Şakır Ozan Uygan Κρουστά

Εισιτήρια online στο Viva.gr
ν

Ross Daly Ensemble Labyrinth Summer 2021 / Λαβύρινθος Καλοκαίρι 2021 | Μ. Ε. Λαβύρινθος
ν

ν

 


Translate this post