Μια «Πόρτα» στο βραχώδες τοπίο του Άρη – Πού οδηγεί άραγε; (vid)

Κατηγορία MAGAZINE, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια φωτογραφία της NASA δείχνει μια «Πόρτα» στο βραχώδες τοπίο του Άρη. Παρειδωλία ή μήπως ο κόκκινος πλανήτης κατοικείται;

Είναι πόρτα ή απλώς ένας γεωλογικός σχηματισμός; Image credit: NASA / JPL-Caltech

v

ΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ Curiosity της NASA, το οποίο εξερευνά τον κρατήρα Γκέιλ στον Άρη, απαθανάτισε μια φωτογραφία αυτού που φαίνεται να είναι μια πόρτα λαξευμένη στον βράχο.

Εδώ και δεκαετίες έχουν καταγραφεί από τα σχετικά «πρωτόγονα» διαστημικά σκάφη που έχουμε στείλει, πολλά παράξενα και ασυνήθιστα αντικείμενα και σχηματισμοί στην επιφάνεια του Άρη – από αράχνες και μικροκαμωμένες γυναίκες, μέχρι αιγυπτιακά ιερογλυφικά, πυραμίδες και πρόσωπα σκαλισμένα στο βράχο.

Ενώ τα περισσότερα μπορούν να εξηγηθούν ως παραδείγματα παρειδωλίας (η τάση του ανθρώπινου εγκεφάλου να βλέπει συγκεκριμένα σχήματα και μορφές σε κατά τα άλλα αφηρημένα μοτίβα), αυτή η τελευταία φωτογραφία δεν απορρίπτεται τόσο εύκολα και φαίνεται να δείχνει ένα πραγματικό άνοιγμα πόρτας με σκέπαστρο, σε μια βραχώδη πλαγιά της αρειανής επιφάνειας.

Το ζήτημα είναι πώς ερμηνεύει κανείς το φαινόμενο.

Η φωτογραφία, η οποία απεικονίζει έναν γεωλογικό σχηματισμό γνωστό ως «αέτωμα Greenheugh» από την Mast Camera του ρόβερ Curiosity στις 7 Μαΐου, ήδη έχει πυροδοτήσει αρκετές συζητήσεις από τότε που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.
ν

Το σημείο όπου βρίσκεται το άνοιγμα στην πανοραμική φωτογραφία που έχει συντεθεί από δεκάδες μικρότερες που τράβηξε το ρόβερ Curiosity. Image credit: NASA / JPL-Caltech

ν

Μπορείτε να δείτε την πλήρη εικόνα και να τη μεγεθύνετε όσο θέλετε στο GigaPan πατώντας ΕΔΩ ‒ (η «πόρτα» είναι αριστερά από το κέντρο προς την κορυφή),

Η ερμηνεία που θα δώσετε εξαρτάται από το τι πιστεύετε και από το κατά πόσον είστε «ανοιχτοί» σε άλλου είδους ερμηνείες, πέρα από αυτές που λένε οι υλιστές επιστήμονες.

Οι τελευταίοι ποτέ δεν θα παραδεχτούν μια απόδειξη ύπαρξης εξωγήινης ζωής, ακόμη κι αν είναι μπροστά στα μάτια τους. Και ενώ μπορεί πράγματι να δούμε μια ανθρώπινη μορφή στα σύννεφα ή σε έναν βράχο, δεν είναι όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αποτέλεσμα οπτικών ψευδαισθήσεων.

Οι άνθρωποι θα πιστέψουν καθετί ανόητο αν νομίζουν ότι το είπε κάποιος επιστήμονας

Η εξήγηση που δόθηκε για την «πόρτα», είναι ότι πρόκειται για διάτμηση, δηλαδή ο βραχώδης σχηματισμός της φωτογραφίας υπέστη καταπόνηση από ισχυρές αντίθετες δυνάμεις, η οποία προκάλεσε την αποκοπή κομματιών του. Σε αυτή την περίπτωση, το κομμάτι που αποσπάστηκε τυχαίνει να έχει το σχήμα πόρτας.

Ωστόσο, τα παράξενα φαινόμενα στον Άρη είναι πάρα πολλά για να είναι όλα αποκυήματα φαντασίας.
v

Ancient Aliens: STRANGE STRUCTURE DISCOVERED ON MARS (Part 1) (Season 16) | History
v

ν

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγο καιρό, ο Χαΐμ Εσέντ, ο πολυβραβευμένος τέως επικεφαλής της Διαστημικής Ασφάλειας του Ισραήλ, υποστήριξε ότι υπάρχει κοινή βάση εξωγήινων και ανθρώπων στον Άρη.

Ο Εσέντ είπε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας γνωρίζουν τις συναντήσεις Γήινων-Εξωγήινων, τηρούν όμως τον όρο μυστικότητας, που από την αρχή είχε συμφωνηθεί όπως λέει, διότι «οι γήινοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δεχτούν την αλήθεια.

ν

Ancient Aliens: STRANGE STRUCTURE DISCOVERED ON MARS (Part 2) (Season 16) | History
v

v

 


Translate this post