Πυρηνικά στη Σελήνη θέλει να στείλει η αμερικανική κυβέρνηση (vid)

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Έγγραφο-βόμβα αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο πυρηνικοποίησης του φεγγαριού, για εξόρυξη μεταλλευμάτων.

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ανατινάξει μέρος του φεγγαριού για την εξόρυξη ελαφρών μετάλλων. Πηγή: YouTube

v

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ με πυρηνικά ολόκληρο τον κόσμο, αρκετά για να ανατιναχθεί ο πλανήτης όχι μια αλλά πολλές φορές, η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει τώρα να «επιτεθεί» και στο φεγγάρι, όπως αποκαλύπτει έγγραφο-βόμβα με το μυστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ που σχετίζεται με την έρευνα των UFO.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι του Προηγμένου Προγράμματος Αναγνώρισης Αεροδιαστημικής Απειλής (Advanced Aerospace Threat Identification Program – AATIP) εξέτασαν τη βιωσιμότητα μη δοκιμασμένων ακόμη προτάσεων, όπως η αποστολή πυρηνικών βομβών στο διάστημα, αναφέρει η αμερικανική Sun.

Το σχέδιο προβλέπει τη χρήση θερμοπυρηνικών συσκευών για την ανατίναξη του σεληνιακού φλοιού και του μανδύα. Σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με βάση το νόμο περί ελευθερίας της πληροφορίας, οι ανατινάξεις στη Σελήνη θα γίνονταν για να αναζητηθούν «εξαιρετικά ελαφριά μέταλλα».

Το έγγραφο αναφέρει ότι χρειάζεται μια θερμοπυρηνική έκρηξη για να θρυμματιστεί το βραχώδες υπέδαφος της Σελήνης.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας υπόγειας σήραγγας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αρνητική μάζα στο εσωτερικό του φεγγαριού.
ν

Εκτός από τη Γη, οι ΗΠΑ θέλουν να επεκταθούν στη Σελήνη και στο υπόλοιπο ηλιακό σύστημα, όχι πάντα για καλό σκοπό. Image Credit: CC BY-NC-SA 4.0 GR

ν

Μια τρύπα στο φεγγάρι

Σύμφωνα με το έγγραφο της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών, «η βαρύτητα είναι ο όλεθρος των αεροδιαστημικών μεταφορών».

Το σχέδιο προβλέπει «το σκάψιμο μιας σήραγγας με τοιχώματα από κεραμικό υλικό, από τη μια άκρη της Σελήνης έως την άλλη, πράγμα που με την προϋπόθεση ότι υπάρχει καλή παροχή αρνητικής μάζας, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις διαστρικές διαστημικές πτήσεις».

Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει η αρνητική μάζα (negative mass). Πρόκειται για μια υποθετική μορφή ύλης της οποίας η ύπαρξη, αν και δεν αντιτίθεται σε κάποιον νόμο της Φυσικής, δεν έχει αποδειχτεί. Μελετήθηκε για πρώτη φορά από τον Herman Bondi με την βοήθεια της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Το 2017 έγινε η πρώτη δημιουργία αρνητικής μάζας μέσα σε επιστημονικά εργαστήρια. Σύμφωνα με αυτήν την ανακάλυψη, η αρνητική μάζα βρίσκεται σε μία φάση της ύλης η οποία αποκαλείται συμπύκνωμα Bose-Einstein.

Με απλά λόγια, ένα αντικείμενο με αρνητική μάζα, θα επιτάχυνε προς το μέρος σας όταν το σπρώχνετε αντί να απομακρύνεται.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η «αρνητική ύλη» που βρέθηκε στο κέντρο του φεγγαριού σχημάτισε ένα υλικό που είναι τόσο ισχυρό όσο ο χάλυβας, αλλά 100.000 φορές ελαφρύτερο. Το υλικό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διαστημικών σκαφών.

Έτσι, τα διαστημόπλοια θα χρειάζονταν σημαντικά λιγότερη ενέργεια για να διασχίσουν την ατμόσφαιρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί εξετάζουν την περίπτωση μιας πυρηνικής «επίθεσης» στο φεγγάρι.

Αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας εξέτασαν παρόμοια σχέδια κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ένα άκρως απόρρητο σχέδιο, γνωστό ως Project A119, επινοήθηκε τη δεκαετία του 1950 με στόχο την πυροδότηση μιας πυρηνικής βόμβας στο φεγγάρι.

Ας ελπίσουμε ότι οι εξωγήινοι θα βάλουν το χεράκι τους για να σταματήσουν την τρέλα των γήινων.
ν

What if We Nuke the Moon? | Kurzgesagt
ν

ν

 


Translate this post