“Όχι” στα εμβόλια και “Όχι” στις μάσκες στο σχολείο από τον κυβερνήτη της Βιρτζίνια

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η πολιτεία της Βιρτζίνια δεν θα απαιτεί πλέον τα παιδιά σχολικής ηλικίας να φορούν μάσκες και οι κρατικοί υπάλληλοι να εμβολιάζονται κατά της Covid-19.

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες γονέων που δεν θέλουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν και να φορούν μάσκα στο σχολείο. Image: WPEC

v

Η ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ, με πληθυσμό 8,5 εκατομμυρίων και πρωτεύουσα το Ρίτσμοντ, είναι η δέκατη τέταρτη πολιτεία των ΗΠΑ που απορρίπτει την εντολή Μπάιντεν, του CDC, καθώς και του Ανώτατου Δικαστηρίου για υποχρεωτικό εμβολιασμό των κρατικών υπαλλήλων και της υποχρέωσης τα παιδιά να φορούν μάσκα για να γίνουν δεκτά στο σχολείο.

Ο Γκλεν Γιάνγκιν

Με απόφασή του, ο πρόσφατα εκλεγμένος κυβερνήτης της Βιρτζίνια Γκλεν Γιάνγκιν (Glenn Youngkin) απέσυρε τις εντολές που απαιτούσαν από τα παιδιά να φορούν μάσκες και τους κρατικούς υπαλλήλους να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 ως πρώτη πράξη της πρώτη ημέρας που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Μετά την ήττα του Δημοκρατικού υποψηφίου και πρώην κυβερνήτη της Βιρτζίνια Τέρι Μακάλιφ στις εκλογές του Νοεμβρίου 2021, ο Γιάνγκιν –ένας Ρεπουμπλικανός– εμμένει στη δέσμευσή του να άρει τους σαρωτικούς περιορισμούς για τον κορονοϊό που είχε επιβάλει ο προκάτοχός του.

Οι γονείς και όχι η κυβέρνηση

Στο εκτελεστικό του διάταγμα που ακυρώνει την εντολή της σχολικής μάσκας, ο Γιάνγκιν δήλωσε ότι «οι γονείς, και όχι η κυβέρνηση, έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών τους».

«Πρόσφατες κυβερνητικές εντολές που απαιτούσαν από κάθε παιδί στη Βιρτζίνια να φοράει μάσκες σχεδόν κάθε στιγμή που είναι στο σχολείο έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές και μη πρακτικές», αναφέρει στην απόφασή του, υποστηρίζοντας ότι η χρήση μάσκας έχει προκαλέσει «σημαντική βλάβη» στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης «της ανάπτυξης συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων».

«Οι μάσκες έχουν επίσης αυξήσει τα συναισθήματα απομόνωσης, επιδεινώνοντας προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία των παιδιών από την Covid-19», γράφει ο κυβερνήτης.

Αν και οι γονείς μπορούν, εάν το θέλουν, να βάζουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκες στο σχολείο, η χρήση της δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: επιβλαβής για τις ατομικές ελευθερίες

Σε ξεχωριστό νόμο, ο Γκλεν Γιάνγκιν αποφαίνεται ότι η εντολή της προηγούμενης διοίκησης για τους κρατικούς υπαλλήλους να παράσχουν αποδείξεις εμβολιασμού ήταν «επιβλαβής για τις ατομικές τους ελευθερίες και το προσωπικό τους απόρρητο».

«Η κυβέρνησή μου δεν θα απαιτήσει να θυσιαστούν τα ατομικά δικαιώματα και οι ελευθερίες ως προϋπόθεση απασχόλησης στην εκτελεστική εξουσία της κυβέρνησής μας», αναφέρει στην απόφασή του.

Μετά από αυτά είναι φανερό ότι ο εν λόγω κυβερνήτης δεν τα «παίρνει» από τις φαρμακευτικές εταιρείες, κάτι αξιοθαύμαστο στις μέρες μας που μπορείς εύκολα να πλουτίσεις σκοτώνοντας, ακρωτηριάζοντας και γενικά βλάπτοντας άλλους ανθρώπους.
ν

 


Translate this post