Έγινε για πρώτη φορά μεταμόσχευση καρδιάς από γουρούνι σε άνθρωπο (vid)

Κατηγορία NEWS, Ιατρικά, Παράξενα

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας άνθρωπος με καρδιά γουρουνιού. Ο Ντέιβιντ Μπένετ, από τις ΗΠΑ, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο.

Η πρώτη «ιστορική» μεταμόσχευση καρδιάς ζώου σε άνθρωπο. Πηγή: MedScape

v

ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ στον οποίο έγινε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο γουρούνι, τα πάει καλά λίγες μέρες μετά την ιστορική επέμβαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Λήπτης είναι ο κ. Ντέιβιντ Μπένετ, από τις ΗΠΑ, 57 ετών, ο οποίος αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα.

«Ή θα έκανα αυτή τη μεταμόσχευση ή θα πέθαινα, και εγώ θέλω να ζήσω. Ξέρω ότι είναι μια βολή στο σκοτάδι, αλλά είναι η τελευταία μου επιλογή», είπε ο κ. Μπένετ μια μέρα πριν από την επέμβαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου.
ν

Ο 57χρονος με τον δρα Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ, τον γιατρό που έκανε τη μεταμόσχευση. Πηγή: YouTube

v

Ο 57χρονος έπασχε από ανίατη καρδιοπάθεια και υποβλήθηκε στην πειραματική μεταμόσχευση ως έσχατη λύση. Είχε κριθεί ακατάλληλος για μεταμόσχευση ανθρώπινης καρδιάς από το UMMC (University of Mississippi Medical Center) και από ορισμένα άλλα κέντρα μεταμοσχεύσεων που εξέτασαν την περίπτωσή του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ενώ το πείραμα φαίνεται να είναι επιτυχές, με τον Μπένετ να αναπνέει μόνος του μόλις τρεις ημέρες μετά την επέμβαση, παραμένει συνδεδεμένος με μια αναπνευστική μηχανή και η θα παρακολουθείται για αρκετές εβδομάδες.

«Αυτή η μεταμόσχευση οργάνου έδειξε για πρώτη φορά ότι μια γενετικά τροποποιημένη καρδιά ζώου μπορεί να λειτουργήσει όπως μια ανθρώπινη καρδιά χωρίς άμεση απόρριψη από το σώμα», δήλωσε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, της οποίας οι επιστήμονες πραγματοποίησαν τη διαδικασία.

«Η νέα καρδιά δημιουργεί τον παλμό, δημιουργεί την πίεση, είναι η καρδιά του», είπε ο δρ Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ (Bartley Griffith), σύμφωνα με τους New York Times. «Το όργανο λειτουργεί και όλα φαίνονται φυσιολογικό. Είμαστε ενθουσιασμένοι, αλλά δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί αύριο. Τίποτε παρόμοιο δεν είχε γίνει στο παρελθόν».

Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα ψέμα. Τέτοιες προσπάθειες, μεταμόσχευσης καρδιάς από ζώα σε ανθρώπους, γίνονται –ανεπιτυχώς– από τη δεκαετία του 1960, ενώ λέγεται ότι παρόμοια πειράματα γίνονταν και στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, όπου τον Σεπτέμβριο του 1988 έκανε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Την επέμβαση στον Α. Παπανδρέου έκανε ο Αιγύπτιος καρδιοχειρουργός Μαγντί Γιακούμπ.

Την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς από άνθρωπο σε άνθρωπο έκανε στις 3 Δεκεμβρίου 1967, σε νοσοκομείο του Κέιπ Τάουν, ο περίφημος Κρίστιαν Μπάρναρντ.

Δείτε περισσότερα στο Blazemedia.
ν

First Successful Transplant Of Pig Heart To Human Patient Performed In Maryland | NBC News
v

v

 


Translate this post