THE GREAT RESIST – H απαγορευμένη τέχνη του Banksy

Κατηγορία NEWS, Τέχνες, Κορονοϊός

STREET ART

Posted by Youmagazine Staff

 

Στη θέση της Μεγάλης Επανεκκίνησης (Great Reset) ο Μπάνκσι προτείνει τη Μεγάλη Αντίσταση (Great Resist) με μια νέα επαναστατική δημιουργία.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου Μπάνκσι (αριστερά) απαντά στη Μεγάλη Επανεκκίνηση. Image: DAHBOO77 – Underground World News

V

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ γνωστούς καλλιτέχνες του δρόμου είναι ο αναρχικός Μπάνκσι που κανείς δεν γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα. Και αυτή η προφύλαξη είναι απαραίτητη απέναντι στην εξουσία, από αρχαιοτάτων χρόνων (λάθε βιώσας, έλεγε ο Επίκουρος) αν κάποιος θέλει να επιβιώσει, είναι δε ιδιαίτερα πολύτιμη στις μέρες μας που η εξουσία ξεφορτώνεται με κάθε μέσο και τρόπο όσους διαφωνούν μαζί της και της αντιτάσσονται, είτε απολύοντάς τους, είτε θέτοντάς τους στο περιθώριο, είτε απλά δολοφονώντας τους αν, όντας πολύ άτυχοι, αρρωστήσουν και πάνε σε κάποιο νοσοκομείο (περίπτωση Γιώργου Τράγκα).

Όλες οι κυβερνήσεις και οι εξουσίες του κόσμου, σαν να είχαν συνεννοηθεί από καιρό μεταξύ τους εν κρυπτώ και παραβύστω, έχουν βαλθεί να επιβάλλουν στους λαούς τη Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset).

Με απλά λόγια, η Μεγάλη Επανεκκίνηση θέλει τσιπαρισμένους ανθρώπους, που δεν θα έχουν όνομα, φύλο και ατομική ταυτότητα, αλλά έναν αριθμό και θα είναι σημαδεμένοι, όπως τα βιολογικά ρομπότ. Κάθε πράξη τους, κάθε αίσθημά τους, σκέψη ή επιθυμία τους θα καταγράφεται από τον Αόρατο Αδελφό, ο οποίος θα αποφασίζει για την τύχη τους. Αν είναι καλά και υπάκουα σκυλιά, θα έχουν προνόμια και ευεργετήματα. Αν είναι ανυπάκουα, θα εξορίζονται σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Στη νέα τάξη πραγμάτων, που θέλουν να επιβάλλουν οι εξουσιαστές και οι υπερπλούσιοι, δεν έχουν θέση η ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Ο άνθρωπος θα υποβιβαστεί σε σκλάβο. Θα είναι res = πράγμα.

Μέσα στο σκοτάδι, τη σύγχυση και τον πανικό που επικρατεί σε όλη την ανθρωπότητα, ο γνωστός καλλιτέχνης του δρόμου Μπάνκσι “ξαναχτύπησε” με ένα σχέδιό του, που αμέσως ο Αόρατος Αδελφός φρόντισε να εξαφανίσει.

Σε μια προσπάθεια αφύπνισης των υπνωτισμένων μαζών, στη θέση της Μεγάλης Επανεκκίνησης (The Great Reset) ο καλλιτέχνης προτείνει τη Μεγάλη Αντίσταση (The Great Resist).
ν

Πηγή: DAHBOO77 – Underground World News

ν

Σταδιακά, η ελευθερία σήμερα αφαιρείται από τους ανθρώπους, που σαν τρομαγμένο κοπάδι φτερουγίζουν δεξιά κι αριστερά, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους διώκτες τους.

Οι άνθρωποι ξέχασαν ότι έχουν αξία, ότι είναι ελεύθεροι, ότι πρέπει να φέρονται με ανθρωπιά, ότι δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, έχουν ξεχάσει να σκέπτονται και να ονειρεύονται, έχουν ξεχάσει τον εαυτό τους, έχουν ξεχάσει ότι η ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται.
ν

ν

Είναι τραγικό να διαβάζεις ειδήσεις. Όπως αναφέρει το Vaccine Impact, νοσηλευτές στην Καλιφόρνια καταγγέλλουν τον τεράστιο αριθμό των καρδιακών προσβολών, θρομβώσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων που εμφανίζονται καθημερινά σε υγιείς ανθρώπους που πείστηκαν να κάνουν τα πειραματικά εμβόλια.

Ακόμη πιο τραγική είναι η περίπτωση των γιατρών που ενώ γνωρίζουν τι συμβαίνει, αρνούνται να κατηγορήσουν τα εμβόλια, επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν την ιατρική τους άδεια και θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.
ν

 


Translate this post