Δείτε τον Μπάνκσι να ζωγραφίζει στον υπόγειο του Λονδίνου (vid)

Κατηγορία NEWS, Τέχνες

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης του δρόμου έφερε σε πέρας έναν μικρό άθλο, όταν έφτιαξε σκίτσα για τον κορονοϊό στον υπόγειο του Λονδίνου.

Ένας από τους διάσημους αρουραίους του Μπάνκσι στο μετρό του Λονδίνου. Image: Banksy / Instagram. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ καλλιτέχνης του γκράφιτι Μπάνκσι (Banksy) εκτέλεσε ένα ακόμη μικρό κατόρθωμα, σχεδιάζοντας στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου μερικούς από τους διάσημους αρουραίους του να μεταδίδουν τη νόσο Covid-19.

Πιθανόν ο διάσημος καλλιτέχνης να θέλει να περάσει στους Λονδρέζους το μήνυμα ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, αν κάποιος δεν θέλει να κολλήσει τον ιό. Γιατί όμως χρησιμοποιεί αρουραίους;

Ως γνωστόν, ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των ζώων οποιουδήποτε είδους, αλλά από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του αέρα.

Το τελευταίο όμως διάστημα εμφανίστηκαν κρούσματα βουβωνικής πανώλης στη Σιβηρία, την Κίνα και την Μογγολία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT. 

Επίσης είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ένα κρούσμα βουβωνικής πανώλης σε νεκρό σκίουρο στο Μόρισον του Κολοράντο, σύμφωνα με το CBS News.

Η πανούκλα, η οποία σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους τον 14ο αιώνα, είναι οξεία λοιμώδης νόσος που προκαλείται από τον βάκιλο του Υερσέν. Η νόσος μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα ψύλλων (κυρίως του είδους Xenopsylla cheopsis), που παρασιτούν σε άρρωστο μαύρο αρουραίο.

Η ασθένεια μεταδίδεται εύκολα και γρήγορα με άμεση ή έμμεση επαφή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις πνευμονικής εντόπισης, οπότε μεταδίδεται ακόμα και με τα σταγονίδια. Είναι βαριάς μορφής ασθένεια, με υψηλό πυρετό και τοξική κατάσταση.
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις


ν

Το βίντεο έχει τίτλο “If you don’t mask – you don’t get” και αναφέρεται στην απόφαση της διοίκησης του υπόγειου σιδηροδρόμου του Λονδίνου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Το βίντεο αναρτήθηκε στο Instagram την Τρίτη, τη ίδια μέρα που η κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική τη μάσκα στα διάφορα καταστήματα, έπειτα από μήνες επιφυλάξεων.

Και πιθανόν αυτό να ήθελε να θίξει ο Μπάνκσι, παρομοιάζοντας τα πλήθη που μπαίνουν στο μετρό με αρουραίους που μπορούν να μεταδώσουν την Covid-19 με τον ιδρώτα ή το φτάρνισμα.

Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν περίεργο, αφού σε προηγούμενο έργο του, ζωγραφίζοντας το βρετανικό Κοινοβούλιο, παρουσίασε τα μέλη του με τη μορφή πιθήκων.
ν

Ο Μπάνκσι αποκάλυψε τα τρωκτικά που έχει ζωγραφίσει στο μπάνιο του. Image: Banksy. Πηγή: Supplied
ν

Ο πίνακας του Μπάνκσι “Devolved parliament” πωλήθηκε σε πλειστηριασμό έναντι 9.879.500 λιρών, ύστερα από μια μάχη 13 λεπτών μεταξύ 10 διαφορετικών πλειοδοτών. Image: AFP / Tolga Akmen. Πηγή: Supplied
ν

Ο ίδιος ο Μπάνκσι μπήκε το πρωί στα βαγόνια του υπόγειου ντυμένος ως καθαριστής και συγκεκριμένα ως μέλος των συνεργείων που έχουν αναλάβει την απολύμανση των βαγονιών. Έτσι, για ακόμη μια φορά είναι αδύνατο να αναγνωριστεί.

Το βίντεο τελειώνει με τη φράση “I get locked down, but I get up again” (Θα πέσω, αλλά θα ξανασηκωθώ) από το άλμπουμ Tubthumping του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Chumbawamba.

Ο Μπάνκσι ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Μπρίστολ ως μέλος μιας ομάδας καλλιτεχνών δρόμου. Στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε και απέκτησε διεθνή φήμη με αναρχικά έργα που περιέχουν ένα κοινωνικό μήνυμα ή σχολιάζουν τα κακώς κείμενα της εξουσίας.

Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, Ο μικρός κύκλος των ανθρώπων που τον γνωρίζουν έχουν ορκιστεί να μην αποκαλύψουν ποτέ το μυστικό του.
ν

 


Translate this post