Πόσα κέρδισαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα την περίοδο 1941-2018

Κατηγορία NEWS, Ιστορία, Οικονομία

ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Μέσα σε 77 χρόνια, οι Γερμανοί κέρδισαν από την Ελλάδα αμύθητα ποσά λεηλατώντας, σφαγιάζοντας και εκτελώντας τους Έλληνες από το 1941 μέχρι σήμερα.

ν

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως η νεώτερη Ελλάδα είναι πλήρως υποταγμένη στη Γερμανία και οι κάτοικοί της δούλοι των Γερμανών. Αυτό δυστυχώς προκύπτει τόσο από τα ιστορικά στοιχεία, όσο και από τα πρόσφατα γεγονότα της λεγόμενης «μνημονιακής» Ελλάδας. Πέρα από τον διεθνή διασυρμό της, η χώρα και ο δημόσιος πλούτος της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής εξόρυξης υδρογονανθράκων, έχουν παραδοθεί για 99 χρόνια στους Γερμανούς, το ίδιο και οι αρχαιολογικοί θησαυροί της.
«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», έγραφε το 1826 ο Επτανήσιος ποιητής Ανδρέας Κάλβος. Εμείς αντικαταστήσαμε αυτές τις αξίες με το ευρώ.
Ξεπουληθήκαμε ηθικά, αλλά είχαμε τουλάχιστον υλικά οφέλη; Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη μελέτη των στοιχείων. Το αντίθετο, μάλιστα. Γιατί υπόδουλος σημαίνει πως ό,τι βγάζεις το παίρνει ο αφέντης και κατακτητής σου.
Στην πρόσφατη ιστορία, οι Γερμανοί μάς έχουν κατακτήσει δύο φορές: μια το 1941 και μια πρόσφατα. Ας μάθουμε τουλάχιστον τι αποκόμισαν σε βάρος μας και το πάθημά μας ας γίνει μάθημα σε άλλους λαούς.
ν

ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (1941-1944)

Η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1941 και τερματίστηκε με την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων τον Οκτώβριο του 1944. Στο διάστημα αυτό είχαμε τρεις δοσιλογικές κυβερνήσεις: του Γεώργιου Τσολάκογλου, του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου και του Ιωάννη Ράλλη.
Κατά την πρώτη γερμανική κατοχή:
Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής έκαψαν ολοσχερώς πάνω από 100 πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα.
Εκτέλεσαν 56.225 αθώους πολίτες.
• Πήραν ομήρους πάνω από 105.000 ανθρώπους, οι οποίοι κατέληξαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια. Ελάχιστοι εξ αυτών επέζησαν.
• Προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε 1.770 χωριά.
Πυρπόλησαν πάνω από 400.000 σπίτια.
Κατέστρεψαν το 70% των λιμενικών εγκαταστάσεων, το μεγαλύτερο μέρος του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου και το σύνολο των σιδηροδρομικών γεφυρών και τούνελ.
Βύθισαν το 75% του ελληνικού εμπορικού στόλου.
Άρπαξαν το 80% των μέσων μεταφοράς και το 51% των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Οι μισές ελληνικές οικογένειες είχαν θύματα.
Το 10% του συνολικού πληθυσμού υπέστη αναπηρία.
Το 75% των παιδιών προσβλήθηκε από ασθένειες, οι οποίες τα ταλαιπώρησαν και μετά την απελευθέρωση.
Οι συνολικές απώλειες λόγω των εκτελέσεων, της πείνας, των ασθενειών και της υπογεννητικότητας κατά τη διάρκεια της Κατοχής έχουν υπολογιστεί σε 1.106.000 ανθρώπους, ή στο 13,5% του ελληνικού πληθυσμού. Είναι το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Υπολογίζεται ότι από τη λεηλασία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και από παράνομες ανασκαφές οι κατακτητές μετέφεραν στη Γερμανία 8.500 αρχαιολογικούς θησαυρούς, τους οποίους δεν έχουν επιστρέψει. 
Στις 14/3/1942, στην ιταλογερμανική Διάσκεψη της Ρώμης, αποφασίστηκε η Ελλάδα να πληρώνει στη γερμανική και στην ιταλική διοίκηση 1,5 δισ. δραχμές τον μήνα για τη συντήρηση των στρατευμάτων κατοχής. Σε λίγο το 1,5 δισ. αυξήθηκε σε 8 δισ. τον μήνα και σύντομα το όριο καταργήθηκε. Οι κατοχικές δυνάμεις εισέπρατταν ό,τι ήθελαν, παραβιάζοντας τα προβλεπόμενα από τον Διεθνή Κανονισμό της Χάγης του 1889 και του 1907. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταβολές προς το Γ΄ Ράιχ, αφαιρουμένων των εξόδων συντήρησης του γερμανικού στρατού κατοχής, ανέρχονται στο ποσό των 1.530.033.302.528.820 δραχμών! Άρπαξαν δηλαδή πάνω από 1,5 τετράκις εκατομμύρια δραχμές! Αυτό είναι το κατοχικό δάνειο που έδωσαν οι κατακτημένοι Έλληνες στους Γερμανούς!
Κατάσχεσαν την πλειοψηφία των μετοχών δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσω του κλίρινγκ, άρπαξαν μεταλλεύματα, τρόφιμα και κάθε είδους εμπορεύματα. Ο Μουσολίνι έφτασε να πει ότι «ο Χίτλερ πήρε από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους»! Το αποτέλεσμα της καταλήστευσης ήταν ο αχαλίνωτος πληθωρισμός και η πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Τον Μάρτιο 1942, όταν κορυφώθηκε ο λιμός, μόνο στην Αθήνα πέθαιναν από πείνα πάνω από 400 άτομα την ημέρα.
Χωρίς να υπολογίσει κανείς τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα πολέμου και τις σφαγές των Γερμανών σε Δίστομο, Καλάβρυτα, Καισαριανή και αλλού, τα παραπάνω ποσά, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, ισοδυναμούν με 100 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα αυτά τα χρωστούν ακόμη οι Γερμανοί στην Ελλάδα.
ν

13 Δεκεμβρίου 1943. Γερμανοί στρατιώτες ξεκουράζονται στα φλεγόμενα Καλάβρυτα, ύστερα από την εκτέλεση τουλάχιστον 500 αμάχων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

ΠΟΣΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (2010-2018)

Η καταλήστευση της χώρας συνεχίστηκε και μεταπολεμικά, κυρίως όμως με την δεύτερη γερμανική κατοχή που άρχισε «επίσημα» το 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στο χρονικό αυτό διάστημα είχαμε τις δοσιλογικές κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, των Σαμαρά-Βενιζέλου και των Τσίπρα-Καμμένου.
Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την ελληνική κρίση, την οποία προκάλεσε τεχνητά μέσω των δοσιλογικών κυβερνήσεων;
Ορισμένοι οικονομολόγοι κάνουν λόγο για κέρδη που ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν από τόκους από το 2010 μέχρι και τα μέσα του 2015.
Αυτό αναφέρει το Γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών Halle Institute for Economic Research (IWH) φέρνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία, από το 2010, επωφελούνταν από την ελληνική οικονομική κρίση, με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο: μέσα από τις χαμηλότερες πληρωμές τόκων για το δημόσιο χρέος.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το 2015, φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Οφέλη της Γερμανίας από την ελληνική κρίση».
Από την πλευρά του, το Ινστιτούτο Ερευνών Centro Europa Ricerche (CER) με έδρα τη Ρώμη, ανεβάζει τα κέρδη στα 280 δισεκατομμύρια ευρώ!
Με άλλα λόγια, τα τεράστια αυτά ποσά μεταφέρθηκαν από τις τσέπες των Ελλήνων στο γερμανικό δημόσιο, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των δουλοφρόνων πολιτικών μας.
Γι’ αυτό μην γελιέστε για το αύριο. Όλα τα κόμματα στη Βουλή (πλην ίσως του ΚΚΕ) είναι μαριονέτες του Βερολίνου, προσκυνούν τη Γερμανία και δουλεύουν –επ’ αμοιβή– για τα συμφέροντα των ηγετών του γερμανικού λαού.
Με άλλα λόγια, είναι κατάφωρα προδότες. Αυτό φάνηκε και από το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Και είναι ειρωνικό να ονομάζεται «ελληνική» μια Βουλή που ψηφίζει την παράδοση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας σε αλλοεθνείς, που ξεπουλά την ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Ούτε όμως πρέπει να ονομάζεται «ελληνικός» ένας λαός που ανέχεται την προδοσία.
Η γερμανική Handelsblatt, σε άρθρο της τον περασμένο Ιούλιο με τίτλο «Μια χώρα που ματώνει» και αναφερόμενη στη φυγή μισού εκατομμυρίου νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, έγραφε ότι «από τότε που ξεκίνησε η κρίση το 2009, η Ελλάδα έχασε το ένα τέταρτο της οικονομικής της απόδοσης».
Δεν είναι συμπτωματικό ότι τα χρέη των Ελλήνων προς το Δημόσιο ξεπερνούν σήμερα τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι ακριβώς το ίδιο ποσό που μεταφέρθηκε από τις τσέπες των Ελλήνων στα γερμανικά ταμεία, όπως αναφέρει και το Γερμανικό Ινστιτούτο Ερευνών Halle Institute for Economic Research (IWH).
ν

 


Translate this post