Έρχονται λάχανα και μπρόκολα από τη Σελήνη

Κατηγορία Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Λύθηκε το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, καθώς πολύ σύντομα θα έχουμε άφθονα και δωρεάν ζαρζαβατικά από τα θερμοκήπια της Σελήνης!

Στη Σελήνη, όπου δεν υπάρχει βαρύτητα ούτε μόλυνση της ατμόσφαιρας, τα φυτά θα είναι μεγαλύτερα και θα αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Image: Supplied

ν

ΛΑΧΑΝΑ, μπρόκολα, ραπανάκια για την όρεξη, κουνουπίδια, λαχανάκια Βρυξελλών, αλλά και σταφύλια, σύκα, πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή θα καλλιεργούνται πλέον στο διάστημα και συγκεκριμένα σε θερμοκήπια στην επιφάνεια της Σελήνης!
Κατόπιν, θα μεταφέρονται συσκευασμένα με φορτηγά διαστημόπλοια στη Γη για να θρέψουν τον πληθυσμό του πλανήτη που συνεχώς αυξάνεται, σε τιμές όχι αστρονομικές, αλλά πολύ προσιτές, δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παγκόσμια πείνα και επαληθεύοντας την προφητεία της Γιαγιάς Βάνγκα ότι η πείνα θα εξαλειφθεί μεταξύ των ετών 2025 και 2028.
Επιπλέον θα έρχονται στη Γη βαμβάκι, φακές, ρύζι, ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές και πατάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Μάλιστα θα έρχονται καρποί και φυτά τελείως εξωγήινα, τα οποία θα δούμε και θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά στη ζωή μας.
Αυτά θα απευθύνονται στους καλοφαγάδες και θα είναι πιο ακριβά από τα συνηθισμένα.
ν

Θρίαμβος! Βλάστησε ο πρώτος σπόρος φυτού στη Σελήνη! Στη φωτογραφία διακρίνονται οι πρώτες ίνες από το βαμβάκι που καλλιεργείται στη βιόσφαιρα του κινεζικού διαστημικού οχήματος Chang’e 4 που προσεληνώθηκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Πηγή: Chongqing University
ν

Όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, η προσελήνωση του κινεζικού Chang’e 4 έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη σειράς εξωγήινων εργοστασίων που θα παράγουν τροφές, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη ζωή στο διάστημα.
Το Chang’e 4 μετέφερε στη Σελήνη σπόρους βαμβακιού, ελαιοκράμβης, πατάτας και αραβίδοψης, μαζί με αυγά μυγών και ζυμομύκητες (μαγιά).
ν

Το ρόβερ Yutu-2 κάνει τα πρώτα δειλά βήματα στην επιφάνεια της Σελήνης, έχοντας εγκαταλείψει το κύριο σκάφος Chang’e 4. Πηγή: Chongqing University
ν

Τα αποτελέσματα των καλλιεργειών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αναφέρει η South China Morning Post. Το Chang’e 4 προσεληνώθηκε στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού στις 3 Ιανουαρίου 2019, και οι πρώτες εικόνες των φυτών που άρχισαν να αναπτύσσονται –βαμβάκι, ελαιοκράμβη και πατάτες– ήρθαν στη Γη με τα ευχάριστα νέα στις 7 Ιανουαρίου!
Βεβαίως οι σπόροι δεν φυτεύτηκαν στην επιφάνεια της Σελήνης. Προς ώρας διατηρούνται σε σφραγισμένο θάλαμο, προστατευμένο από τις ακραίες θερμοκρασίες και την έντονη ακτινοβολία στην επιφάνεια της Σελήνης.
Οι Κινέζοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο καλλιεργούνται φυτά στο διάστημα θα βοηθήσει να τεθούν τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας μόνιμης ανθρώπινης αποικίας στο φεγγάρι.

ν

ν

 


Translate this post