Ιάπωνας ντυμένος Τζόκερ μαχαίρωσε 17 άτομα σε τραίνο του Τόκιο (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Τόκιο από επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε Ιάπωνας ντυμένος Τζόκερ.

Δεξιά: Ο Ιάπωνας μαχαιροβγάλτης καπνίζει αμέριμνος ένα τσιγάρο μετά την επίθεση, περιμένοντας να συλληφθεί (αριστερά). Image: YouTube

ν

ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ άνδρας 24 ετών, ντυμένος σαν Τζόκερ συνελήφθη την Κυριακή ως ύποπτος για επίθεση με μαχαίρι σε τραίνο του Τόκιο. Ο άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε τουλάχιστον 17 άτομα και κατόπιν έβαλε φωτιά στο βαγόνι, αφού προηγουμένως το είχε ραντίσει με εύφλεκτο υγρό.

Πολλές φωτογραφίες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν από Ιάπωνες χρήστες του Twitter δείχνουν τον ύποπτο να καπνίζει μετά την επίθεση, ήρεμος ένα τσιγάρο στο βαγόνι του τραίνου, προτού τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία.
ν


ν

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK για το σοκ που έπαθαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία έλαβε χώρα τη μέρα του Χάλοουιν, όταν η ιαπωνική πρωτεύουσα ήταν γεμάτη με μασκαράδες που γλεντούσαν.
ν

ν

Ο Τζόκερ είναι ο κακός χαρακτήρας στα κόμικς του Μπάτμαν και ορκισμένος εχθρός του. Να σημειωθεί ότι η επιτυχημένη ταινία Joker του 2019 με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ περιλάμβανε μια βίαιη σκηνή όπου ο Τζόκερ επιτίθεται σε αρκετούς άνδρες σε ένα τραίνο, αφού προηγουμένως παρενοχλήθηκε από αυτούς.

Είναι μια κομβική σκηνή, που σηματοδοτεί την αρχή της μεταμόρφωσης του χαρακτήρα στον Τζόκερ.
ν

Η σύλληψη του μαχαιροβγάλτη στο τραίνο. Πηγή: Twitter
ν

Οι επιβάτες πηδούν πανικόβλητοι από τα παράθυρα για να σωθούν. Πηγή: Twitter
ν

Το βαγόνι έχει γεμίσει καπνούς από τη φωτιά που έβαλε ο ψυχοπαθής Ιάπωνας. Πηγή: Twitter
ν

Αξιωματούχοι της αστυνομίας στο Τόκιο δήλωσαν ότι η επίθεση έγινε μέσα στο τραίνο Keio κοντά στο σταθμό Kokuryo γύρω στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα.

Πιστεύεται ότι η φωτιά εξαπλώθηκε από ένα κάθισμα στο πέμπτο βαγόνι του τραίνου express, το οποίο σταμάτησε στο σταθμό Kokuryo, έπειτα από σήμα έκτακτης ανάγκης.

Ένας επιβάτης, που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 60 ή 70 έχασε τις αισθήσεις του όταν μαχαιρώθηκε από τον δράστη, σύμφωνα με το Kyodo News.

Ένας άλλος επιβάτης είπε: «Άκουσα έναν δυνατό κρότο και είδα φλόγες και καπνό στο πίσω μέρος του βαγονιού. Όλοι πανικοβλήθηκαν».
ν

Ο δράστης κάθεται να καπνίσει ένα τσιγάρο προτού τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία. Πηγή: Twitter
ν

Η κινητοποίηση διασωστών, πυροσβεστών και αστυνομίας ήταν άμεση. Πηγή: AP
v

Η Ιαπωνία έχει προϊστορία σε επιθέσεις με νεκρούς κυρίως σε τραίνα.

Το 2019, ένας άνδρας που κρατούσε δύο μαχαίρια επιτέθηκε σε μια ομάδα μαθητών που περίμεναν σε μια στάση λεωφορείου λίγο έξω από το Τόκιο, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας 17 προτού αυτοκτονήσει.

Το 2018, ένας άνδρας σκότωσε έναν επιβάτη και τραυμάτισε άλλους δύο σε επίθεση με μαχαίρι σε τραίνο μεγάλης ταχύτητας.

Και το 2016, ένας πρώην φροντιστής σε έναν οίκο για άτομα με ειδικές ανάγκες σκότωσε 19 άτομα και τραυμάτισε περισσότερους από 20.

Στις 20 Μαρτίου 1995, τρομοκράτες της ομάδας Aum Shinrikyo, επιτέθηκαν σε διάφορους σταθμούς του μετρό του Τόκιο με αέριο σαρίν και οδήγησαν σε εκκένωση ολόκληρου του δικτύου. Η επίθεση είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 13 ανθρώπων.
ν

 


Translate this post