Αντιμετωπίζουν το θάνατο σε στυλ “All That Jazz” (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

To “Coffin Club” στη Νέα Ζηλανδία διασκεδάζει με το θάνατο τραγουδώντας και χορεύοντας όπως στην ταινία “All That Jazz”.

Μια σκηνοθέτιδα της Νέας Ζηλανδίας καταγράφει την ιστορία μιας ανυπότακτης ομάδας ηλικιωμένων που τραγουδούν και χορεύουν δείχνοντας με το δάκτυλο το θάνατο. Πηγή: The Coffin Club / YouTube
ν

Η ΤΑΙΝΙΑ “All That Jazz” προβλήθηκε στα τέλη του 1979 στην Αμερική και την επόμενη χρονιά παίχτηκε στις Κάννες όπου κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα. Στα βραβεία Όσκαρ κέρδισε αυτά των κουστουμιών, σκηνικών, μοντάζ και μουσικής και ήταν υποψήφια επίσης γι’ αυτά της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, πρώτου ανδρικού ρόλου για τον πρωταγωνιστή Ρόι Σάιντερ και φωτογραφίας.
Η ταινία, που είχε πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του σκηνοθέτη Μπομπ Φος, ήταν ένας ύμνος στον έρωτα, τη ζωή και το θάνατο. Ποτέ άλλοτε ο θάνατος δεν είχε σκηνοθετηθεί τόσο εντυπωσιακά! 
Εμπνεόμενη από την ταινία του Μπομπ Φος, η σκηνοθέτιδα Briar March από τη Νέα Ζηλανδία, συγκέντρωσε μια ομάδα ανυπότακτων ηλικιωμένων συμπατριωτών της, φτιάχνοντας το Coffin Club, τα μέλη του οποίου διασκεδάζουν και τραγουδούν φτιάχνοντας τις νεκροθήκες της προτίμησής τους, σε μια χαρούμενη γιορτή που αφορά το… θάνατο!

ν

ν

 


Translate this post